elektro gitar ses problemi (fret buzz)

H

hansel

Merhaba arkadaşlar,

Yaklaşık 1 yıl once gitar çalmaya merak sardım ve 2.el Washburn W14
modelinden bir elektro gitar satın aldım.

http://www.vantaanmusiikki.fi/shop/images/W14 idol.jpg

Son zamanlarda ses ile ilgili bir problemim var. 1. perde ve özellikle ince tellerde çok bozuk bir ses çıkıyor. Müzik enstrumanları ve problemleri hakkında pek bir bilgim olmadığı için gitaristlerin bu probleme Türkçe' de nasıl bir isim verdiklerini bilmiyorum. Youtube da izlediğim videolarda ''fret buzz'' diye geçiyor. Ingilizcemin yetersiz kalmasından dolayı olayı tam olarak kavrayamıyorum.

Gitarin tellerini yeniledim fakat problem hala devam ediyor. Gitar ayarları hakkında bir bilgim yok. Kendi başıma altından kalkabileceğim bir problem midir ?

Youtube linki (umarım açılıyordur)
http://www.youtube.com/watch?v=BHTlwTX6uCw

metacafe linki
http://www.metacafe.com/watch/yt-BHTlwTX6uCw/fpe_tv_how_to_get_rid_of_fret_buzz_clean_version/

Şimdiden yardımlarınız için teşşekürler.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Yurtdısındayım. Istanbul'da olsam yaptırıcak yer çok evet de , burda yaptıracak yer bilmiyorum.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #7
Becerdim sanırım. :D köprüden tellerin yüksekliğini arttırdım. sapın içindeki demir çubuğu da birazcık sola dogru cevirdim.bızlama ortadan kalktı.Şimdilik iyi görünüyor. Yeni birşey daha öğrenmiş oldum. teşekkürler.
 
Ama yanlış bir yol izlediğini belirtmek isterim. Sap ayarının kendim yapmıyorum. Gitara kalıcı zararlar verebilirim. Köprüyü yükseltmek te bir çözüm değildir. Bulgaristanda da gitar satılan magazalar vardır mutlaka. Onlara sap ayarının bozulduğunu söylemen kafidir. Eğer tercümesini bilmiyorsan bile çalarak göstersen işini bilen adam anlar ne olduğunu
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #9
O konuda haklısın. Gitar ayarları hakkında sıfır bilgiye sahip biri olarak gitara zarar verme şansım yüksek ince ayarlarla oynarak. Dediğim gibi şimdilik bana problemsiz gibi görünse de aslında tam tersi de olabilir. Evet gerçekten de sap ayarını anlatmak biraz zor olacak Bulgarca olarak :D .. Birkaç mağaza biliyorum. En kısa zamanda gitari götürüp bir check-up yaptıracağım.
Tavsiyeler için teşekkürler.
 
Geri
Üst