Muzik Sistemim ve Kullanacagim Processor ( DETAYLI RESIMLI )

Simdi size sistemimi Detayli bicimde gosterecegim EQ + Poweramp ve Kabinlerim hakkinda bilginiz olsun ona gore fikirlerinizi belirtin cunku birkac gune Processor'u aliyorum. ( POD X3 LIVE veya Zoom G9.2tt dusunuyorum su an icin ) RESIMLER TEMSILI BU ARADA AMA AYNI SEKILDE BENIM ALET DE.

18488171zip.jpg


Technics-sh-ge90-dsp-ve-sl-pg-580-cd-plyr__21728105_0.jpg


221109134012_sonstige_technics-saax710.jpg


221109134013_sonstige_technics-saax710c.jpg



jamo-bx-200a-slika-1822814.jpg




Sistemim detayli olarak bundan ibaret. Bir de harici ust fotograftaki kasetcalar ve CD Calar'i var ayri ayri ama onlar bir ise yaramaz tabi bu konu icin. BU EQ Digital Sound Processor olarak geciyor (DSP) arka kisminin da fotosunu da bulmaya calisirim eger gerekirse. Processor alsam nereye baglayacagim ne yapacagim nasil kullanacagim ve Line 6 Pod X3 Live en mantikli tercih mi olur ? Son fikirlerinizi alayim ustatlar.
 
progressiva, bunlar ne abi böyle yaaa. Amfi ile evde çalamazsın diyorduk, komşular diyorduk, sen ortalığı inletirsin bunlarla. :LOL: :LOL:

Bu arada bir düşüncemi aktarayım: Zoom G2.1u yu direkt sisteme girip, çıkan sesten hiç memnun kalmamıştım. Keza amfinin fx loopuna girip dinleyip çok hoş tonlar almıştım. Direkt hi-fi sisteme girdiğimde sesler oyuncak gibi, aşırı dijital gelmişti.

Elbet büyükkk büyük abi Zoom G9.2tt çok daha iyi olabilir. Ama bu tip firmalar, genelde direkt hi-fi sisteme girdiğinde elde edilecek sesi ,aşağı yukarı tüm modellerine benzer kalitede koyuyorlar. Elbet Zoom G9.2tt lambalıdır, sinyale bir sıcaklık katıyordur belki, ancak burda çok ciddi bir karar veriyorsun. Verdiğin karar ise; prosesörünü hi-fi bir sisteme girmek. Bu noktada Line6 kendini kanıtlamış bir firma. Kolay kolay pişman olmazsın. Ama Zoom G9.2tt bu konuda kapalı bir kutu. Yani riske giriyorsun Zoom G9.2tt almaya kalktığında.

Şimdiye kadarki yazılarında gördüğüm kadarıyla Vox, Line 6, Zoom arasında kalmışsın gibi gördüm. Bu noktada, bu prosesörleri genel itibariyle değerlendirdin gibi geldi bana. (Yani birinde lamba var diğerinde yok, biri daha crunch tonlarda iyi vb gibi)

Oysa naçizane düşüncem; "bu prosesörler arasında, hi-fi sistemde en gerçekçi gitar amfisi seslerini hangisi vermeyi başarıyor?" şeklinde araştırma yapsan, direkt line 6 dan başka alternatifin kalmaz gibime geliyor. :)

Bu benim düşüncem tabi. Ama line 6 kadar da direkt sisteme girerek inanılmaz sonuçlar aldığı iddia edilen prosesör yok gibi. Gt8 e ultra g bağlayanlar vb. Yani amfi fx loop ta iyiler ama hiçbiri hi-fi sistemde bence Line 6 ının eline su dökemez. :)
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Heheh abi sen boyle gorunduklerine bakma bunlar kisik ses canavari bizim evde : ) Fazla acamam sesi camlar iner assagi malum o kabinler long term 350 W guce sahipler hehe. Bu aletin ses kalitesi muazzam. Ben en cok ona guveniyorum yani oyle herhangi bir muzik seti gibi degil de hi-fi sistemler arasinda saygin konuma sahip zamanin efsanesi olarak dusunuyorum. Zaten 12 senelik cihaz bunlar. Ama ses kalitesi muthis. Kisik seste bile muazzam verimlilik var misafir etsem de dinletsem biraz sana keske:) Zaten artik boyle kabinler bulmak mumkun degil, hep uzakdogu mallari cikiyor.

Ben bu soruyu Extremevideopro bu Line 6 Pod X3 Live'in tanitimini yapan Glenn DeLaune'a sordum; Lambali amfilerde en iyi verimi Boss GT 10 , hi-fi sistemlerde en iyi cozumu X3 Live sagliyor dedi. Hatta kendi de X3 Live'i cogunlukla boyle kullaniyormus. Ben sadece buradaki arkadaslara da bir danisayim dedim.


Onu alicam bunu alicam su nasil bu nasil deyip duruyorum =) Elimdekileri gostereyim de ne uzerinden konustugum net anlasilsin istedim. Ben zaten Line 6 dusunuyorum da bakma iste kendimi daha ucuz bir modele ikna etme pesindeydim :)) cok pahali geliyor fiyatlari ya. 1000 lira istiyorlar magazada, forumda da 2. eline 900 lira istiyorlar. abarti bir durum var karsimda malesef hehe.
 
progressiva, tam sana öm atıcaktım detaylı bilgi almak icin =)) bu arada technics on numara alet yaw. bende şu an pioneer kullanıyorum cok eski müzik seti, aynı seninki gibi 3 katlı bi kaset calar =) yaşça benden büyük kendileri =) ve dediğin gibi eski aletlerin kalitesi şu an kendi markalarında bile yok neredeyse, cok kaliteli ses ve kabinler. gerci bendeki kaset caların arkasındaki girişler o kadar fazla değil, senin alet daha komplike. bende 2 tane analog pedalla kullanıyorum müzik setimi. 10 kademeli ses seviyesi var, 2 yi göremiyorum :LOL: :LOL:
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #6
Mendoza, Bu yukardaki resim temsili benim setim degil ama aynisi benimki de:) Bende o kasetcalardan var bir de CD calarindan var. En ustteki olay EQ. Arkadaki girislerin yer aldigi da amfi, kasetcalarin arkasina bakmadim ne var ne yok bilmiyorum :)

Analog pedallarin neler ve nasil bir sonuc aliyorsun ? Bir de kabinlerin neler gitar kabini mi yoksa bendekiler gibi bir sey mi ?
 
aynısı abi, benimkinin üstünde 5 band ekolayzer var, sanırım seninki dijital. bence pioneer, sony müzik konusunda bir numara, ama technics 1 adım öndedir hep cok sağlam aletleri var markanın. (benim görüşüm)

ben boss ds-2 ve boss ge-7 ile distortion alıyorum, daha önce bahsetmiştim guitar rig kullanıyordum ve hic başarılı deildim bu benden de kaynaklanıyorda olabilirdi hatta sen process niyetine kullanılıyor da demiştim bu program için açtığım topicte =) nese benim kabiliyetsizliğim olabilir ses alma olayında cok amatörüm zaten, hic amfide kullanmadım 6-7 yıldır hep pcden aldım sesi simdi analoğa gecince cok memnun kaldım, belki sana dandik bi ses gelebilir memnun olduğum ses ama pcden aldıgım ses sonrası gayet iyi. özellikle ge-7 bayağı fark ettirdi tonlarda. gerci guitar rigin kötü performans vermesi en uyduruk anakart ile onboard ses kartı ve mikrofon girişlerinden olabilir, inceltici uç vs vs. ama su an memnunum daha önce aklım nerdeydi diyorum ama dediğim gibi cok amatörüm ses konusunda. hatta bi cok seyi sizlerden ögrendim, senin bilgilendirmenle tecrübelerin ders oldu =) nese resimleride koyayım benim sistem seninkinden de eski sanırım kalite farkı olabilir. bu arada bende izmirdeyim ksk'de istersen görüşürüz, test edersin falan filan =) (umarım resimler büyük olup sayfayı yavaşlatmaz)
 
ya resimleri ufaltamadım imageshack acılmıyo, pictureupload almanca anlamadım bişe, ufaltma bulamadım. katlettim sayfayı kaldırdım resimleri =) imageshack acılınca koyarım tekrar =)
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #9
abi resimleri kucultup tekrar yukleme imkanin var mi ya :) ekrana sigdirabilsem bakicam ama sagina bakinca solunu goremiyorum heheh = ) seninki kac senesinin yapimi nerede imal edilmis nasil bir alet bu ya ? CD calarin var mi bununla kullandigin ? ya da pc hoparloru olarak bu seti kullanmayi denedin mi ? Muzik performansi vs. nedir ne degildir merak ettim.
 
abi dediğim gibi eski cd calar yok, sadece kaset =) eski bayagı resim koyarım upload etim hatta ama sayfada direk orjinal boyut gözüktüğünden kanser oldu sayfa =) limitli kullanıcılardan küfür yerim =) imageshack acılmıyor acılsa ufaltıp koyacam siteye =)) modeline baktım pioneer dc111z die gecior dur bi resmini buldum koyayım aynısı bunun =))

170210141609_PIONEER-DC-111Z-SET-VE-PL-111L-PIKAP__21923869_0.jpg


abi dediğim gibi ben şimdi sana şahane derim, ama hic amfi kullanmadıgımdan güzel geliyo olabilir yorumlarım senin fikir edinmeni engelleyebilir, gel misafirim ol kola falan iceriz denersin aleti istedigin gibi
=) pcye bağlamadım hic kaset falan taktıgımda da 4. seviyeyi göremedim seste =) gitarı bağladıgımda da ge-7 ile falan 2yi gecemiyorum =))
 
Senin amfinin ustunde EQ ayari. bu makineye nereden bagliyorsun analog pedallari ? ondeki headphone inputtan mi ? Sende de varmis hi-fi alet iste:)
 
bilmiyodum ki hi-fi olduğunu bunun ben kaset calar diyip geciyodum =)) ya arkasında kırmızı beyaz cıkış var seninkinde bu bi kac tane =) bende sadece 1 tane işte farklı cıkışlar kullanmak icin, bende işte dvd playerlarla verilen iki ucuda kırmızı-beyaz olan bi kablo buldum evde bol onlardan, bi ucunu kestim eski jacklarından ucunu koparıp kestiğim yere lehimledim =) öle bi fantazi yaptım sora elektrikciye bi gittim bi tarafı jack ucu dier tarafı kırmızı beyaz cıkışlı aparat gördüm yazık oldu kabloya dedim =) ama işte jack girişinden direk pedala sonra gitara bağlıyorum. gayet güzel tonlar =) yani şöyle diyim aldığım ton ds-2'nin kabiliyeti kadar işte ge-7 ilede güzelleştiriyorum tonu. bu arada öndeki girişe jack giriyor rahat hani tam oluyor, ama kulaklık diyor o giriş icin zaten önce hevesle ordan yaptım gitar girişini ses falan gelmedi doğal olarak =)))
 
Oradan ses de gelir ama dandik bir clean sesi alirsin. Senin amfinin yapisini vs bilmiyorum tam olarak. Sen amfini poweramp olarak kullaniyorsun, preamp olarak elindeki analog pedallar gorev ustleniyor. Nasil bir sey oldugunu anlamadim. Bir de senin bu amfin biraz farkli benimkine gore teknik olarak galiba. Bu konuyu uzman birine danismak lazim. Yapilari farkli olabilir.


Senin ses kaydetme imkanin var mi acaba ?
 
ya orası kulaklık girişi ses cıkmadı kabinlerden gitarı bağlayınca. neyse mikrofonum yok maalesef vardıda bozuldu kayıt yapamıcam maalesef

bunlarda kabinlerim

170210155957_asd.jpg
 
Ben Zoom G9.2tt kullanıyorum ve 5.1 de çok iyi ses alıyorum. Çok fazla ayarı var ve tüplü olduğu için daha çok hoşuma gidiyor Vintage sound alma şansın yüksek. Poddan bir farkı yok ancak bence Poda göre daha iyi amfi simleri var. Ben G9 almadan önce örneklerle internetten dinleme yaptım ve bu karar vardım ama Pod Live da çok iyi markadır tamamen keyfe keder... Sadece eğer soloist isen G9 da daha çok seçenek ve 3 boyutlu pedalı mevcut. Demek istediğimi Zoom un sitesinden görebilirsin.
 
Dostum ses kaydi alma imkanin varsa mukemmel olur ya. Ben senin kayitlarini dinledim myspace'ten. Cok begendim acikcasi sanirim hepsini G9.2tt ile kaydettin ama PC'ye girerek galiba. Hi-Fi sisteme processor bagli iken nasil kayit alinir orasi da muamma benim icin. Belki tonlara bayilacagim cok begenecegim ama o sistemde takilirken kayit nasil yapacagim ? Sistemime en cok uyacak olani almak istiyorum. G9 olsa daha iyi cunku daha uygun fiyati : ) Cok pahali bunlar yurtdisina gore oldukca abarti fiyatlarla edinmek zorunda kaliyoruz. Hos olmuyor :)
 
comfortablenumb demiş ki:
zoom g2.1u kullanıyorum ben dandik minton 5+1 sistemde bile çok guzel tonlar alıyorum toshiba nb 200 mini booka usbden girip yaptıgım kaydı koyuyorum buraya http://www.zshare.net/audio/720486934503c73d/ bence Zoom G9.2tt ile yapılabilecekler çok harika olur :)

Dostum minibook usb kaydini dinledim bastan sona, Distortion soundunu begenmedim pek ama bu senin ton ayarin ve pc kaydin ile alakali olabilir. Sanirim Noise gate ve Compressor kullanmadan standart ya da ufak tefek oynanmis patchler ile Distortion soundu aldin. Hi-Gain tonlarda compressor ve Noise gate ile biraz oynayip oyle dene istersen. Gereksiz reverbler var ve dist esnasi bos tellere vurdugunda o digitallik duyuluyor. Clean tonlarda bu aletler daha basarililar. Youtube'da Line 6 Pod X3 Live tanitimini yapan Extremevideopro var. Kendisi hi-fi sisteme girdigini soyluyor aleti. Bir dizi detayli ayardan sonra elde ettigi tonlar ve yaptigi kayitlar inanilmaz. O soundu verebilecek kayitlarimi guzellestirecek tum ekipmanlari edinecegim ben de. Bildigin album yaparsin yani o kadar iyi. Bu adam lambali amfilerde X3 Live'in sirittigini, Boss GT-10'un cok iyi is cikardigini soyluyor. Ama diger sistemlerde kullanirken X3 Live kullaniyormus. Bu adam 2 ayri ton ayarliyor sonra iki tonu Studio/Direct Mix kismindan PAN diye bir sey yapiyor birini tamamen kisiyor birini sonuna kadar aciyor ve iki tonu ayni anda kullaniyor inanilmaz dolgun tek bir ton gibi sound cikiyor. Bu ayarlari iyi bilmek lazim. Merak eden metallica sound'u videosunu izlesin. Adam resmen Boss GT-10 ve Pod X3 Live master.


http://www.youtube.com/watch?v=sqp-cmxdsko&feature=related ( Direk aldigi Ton, ayarlari degil sonucu gormek isteyen bunu izlesin )

http://www.youtube.com/watch?v=nsS2OjCyF98 ( Aldigi tona ulasmak icin yaptigi ayar asamasi ve sonuc )


Bu isler icin en iyi 2+1 sistemleri oneriyorlar. Creative'in basarili gigaworks speakerleri vs var. 5.1 e gore 2.1 sistemler gitar konusunda daha basarili imis forumda dediklerine gore. E ben de zaten 2 kabin kullanacagim. Deneyecegim en kisa surede bir Pod X3 Live edinip. Haftaya kaldi benim is herhalde, ariyorum ama uygun fiyattan hic bir yerden bulamiyorum.


Bu sistemlerle ilgili baska fikri veya deneyimi olan var mi ?
 
2+1 5+1 falan farketmez. Hi-fi Hi-fi dir "teoride". Aletlerin amacı bu zaten, line'a gelen sesi olabildiğince değiştirmeden hoparlörlere vermek.

Nasıl kayıt yapacağım diyorsun; Prosesörünü direk olarak ses kartına gireceksin, ses kartının mix çıkışlarını da Hi-Fi amfine. Bu aşamada alacağın ses kartının kalitesi önemli. Böyle bir setupta çaldığın zaman sisteminden ne duyuyorsan onu birebir'e yakın kaydetmiş olursun. Kaydettiğin şeyi geri çalarsan aynısını duyarsın.

Ama kaydettiğin müziği başka sistemlerde çalacak olursan kullandığın hoparlörlere göre istemediğin bazı değişiklikler oluşabilir. Mesela evinde kullandığın hoparlörler güçlü basslı ise (müzik dinlemek amacıyla yapılan hoparlörler böyledir) bunu kulaklıkla ya da bilgisayarında, farklı hoparlörlerde dinlediğinde kaydettiğin tonlarda bassların zayıf gelme ihtimali var. Bu yüzden kayıtlarda flat response'u olan referans monitörleri kullanılır. Ayrıca Müzik setindeki EQ'yu da tamamen flat hale getirmen gerekiyor herşeyden önce.
 
PhoibosApollon un da değindiği gibi bass lı bir ses duyacaksın bu yüzdende bassları kısacaksın fakat bu bass ı müzik setinden azalt, prosesörden azalttığında kayıt anyaya duyduğun ses konya hesabına dönecek...

Edit: Şimdi okudumda 2+1 en iyisi 5+1 uygun değil gibi bir olay yok. Aynı olay hepsi 5+1 ide taktığında zaten 2+1 gibi kullanacaksın eğer tek çıkışı yoksa kolonların.
 
Ses kartı almayayım ben diyorsan ve alacağın processor'un ses kartı gibi kullanılabilme özelliği varsa(ki artık yeni aletlerin hemen hemen hepsinde var) processoru bilgisayarına USB'den bağlayıp, kayıtta input device olarak processor'u, playback device olarak bilgisayarın kendi ses kartını kullanıp, hi-fi sistemini bilgisayara bağlayabilirsin. Ama bunun da dezavantajları var tabi, latency yaratacak kayıtlarda bir miktar, alacağın kayıtın kalitesi de processor'deki ses kartının/DA converterin niteliklerine bağlı.

Hoparlör konusunda, eğer çok bass karakterli bir hoparlörün varsa müzik setinden bassları kısabilirsin, ama referans alabileceğin bir nokta olmadığı için ne kadar kısacağın kısmı biraz kumar-deneme yanılma oluyor haliyle. Yine de tatmin eder diye düşünüyorum.
 
Geri
Üst