Analog pedallar ile ev kaydı

Aradaşlar forumda aradım ama bulamadım eğer bu konuyla ilgili birşey varsa şimdiden özür dilerim.
Analog setup ile kayıt yaparken bilgisayara nasıl bağlamalıyız setupı? Direk bağladığımızda çok yüksek frekans yüzünden seste bozulmalar olur mu yoksa bir mixer ya da herhangi başka bir alet araya girmeli midir?
 
Yanlışım varsa düzeltin.Bildiğim kadarı ile o yüksek frekans ses kartının gücü ile alakalı.Ses kartın düşükse tabiki istediğin frekansta sesi alamayacaksın.Ses kartın yüksek ise düşük seste kaydetmeyi dene.Sonra tabiki mixlemen gerekecektir diye düşünüyorum.Araya başka aletin girmesi illaki faydalı olacaktır.Ama ses kartının frekansını bir araştır derim.Birde kayıtta kullandığın programa göre de ses verimi değişir.Mesela bir yerde okumuştum FL Studio Cubase'den daha kalitesiz ses kaydediyormuş.Umarım yardımcı olabilmişimdir.Saygılarımla
 
Öncelikle Pc nin ve ses kartının özelliklerini blmek gerek. Creative tarzı bir ses kartıysa kayıt yapamazsın çünkü çok fazla latency olacaktır. Senkronu tuturamazsın.

Bilgi verirsen konuşalım burada.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
İkinize de teşekkürler arkadaşlar.
Şu anda bir ses kartım yok. Geçen sene M- Audio Mobile Pre Usb kullandım pek verimli bir alet değildi onu sattım. Şimdi analog pedallar almaya başlıyorum ve bir de ses kartı almaya çalışacağım.
Sizin ses kartı ile ilgili bir tavsiyeniz var mı?
 
Ben de düşünüyorum,kendimce kayıtlar yapıyorum ama araştırmalarımla vardığım sonuç harici bir ses kartının daha verimli olduğudur.Tam olarak bir marka veremeyeceğim ama fiyat aralığı 100-200 en fazla yeterli bence.
 
m-audio fasttrack kullanabilirsin ben pro versiyonunu kullanmıştım gayet güzel alet ancak biraz tuzlu tabi usb2 de alabilirsin latency olayını çözecektir kaydettiğin sesler üzerinde cok oynama yapcaksan pro al yoksa usb2 yeterli olur sanıyorum ancak sound amfi soundu gibi olmuyor daha fuzz lı bi ton oluyor ama bi ara diboxla girmeyi deniyeceğim belki bi çözüm olabilir.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #7
Ben de daha önce m audio pre usb kullandım ama sesi işleme konusunda baya problem yaşadım. O yüzden firewire kullanmak daha iyi olacak sanırım.
 
Bu konuda bütçe çok önemli bir yer tutuyor. Tavsiyem, Edirol ürünleri ile fiyat aralıklarına bakarak bir karar vermeniz. Daha sonra M-Audio ürünleridir. Sona doğru TC Electronics modelleri ve Digidesign'ın Protools softwarelerini içeren ürünleridir.

Yukarıdaki markaların hepsinden 2-3 model kullandım ve hepsinden birer tane şu sıra kullanıyorum.

Gitaristler için hararetle UA 4FX modelini öneririm. Yeni çıkan TC Electronics Twin modelini aldım bekliyorum. Onu da yazarım testten sonra.

Bunlar 350-400 TL den başlayan ürünler ve ne yazık ki bunların altındaki modellere pek güven olmaz. Ev için çok iyidirler ve ses kaliteleri ciddi oranda iyidir. Bu markaların modelleri yükseldikçe 5000 TL ye kadar çıkar ve en son 20000 TL ve üzerine giden Digidesign serisi var... onlar akla zarar tabi dünya standartları, stüdyomda kullanıyorum ancak bunlar 16 giriş ve fazlası için olduklarından eve biraz fazla gelir. Bunlar tabiri caizse iş makinasıdırlar.

Asıl soruya gelince: Ucuz yollu sade bir ses kartıyla rahatlıkla analog setupla kayıt yapabilirsin hiç sorun olmaz.

Herşey bütçeyle ilgili tabi. PC nin de güçlü olması lazım. Onun bir üstü Mac tabi.
 
Analog pedalla saglıklı kayıt nasıl yapılabilir aklım almıyor.Arkadaş arada bir amfiden ya da preamp tan bahsetmiyor, analog pedalı direk bağlarsan düşük gainler hariç sıkı bir kayıt yapılabileceğini sanmıyorum...
 
edizkralll doğru bir noktaya değinmiş. ben aslında ev kayıdımda pod xt live kullanıyorum. geçenlerde elime behringer gdı 21 geçti. bu alette de amfi modellemeleri var. aynı mantıkta kayıt alabileceğimi düşündüm ama yanılmışım. dip gürültü sorunu yaşıyorum.
 
gdi21 ile taş gibi kayıtlar alınabilir (taştan kastım 90liraya göre taş), benim kastettiğim analog bir pedal ile direk pc ye girilerek sağlıklı bir kayıt alınamaz, araya bir amfi ya da preamp girmeli.en azından amfi simülatörü vs. kullanılmalı yoksa iğrenç pis işler çıkar :D
 
:D İştahım kabardı ya, pc garantide olmasa denerdim amplitube zaten merak ediyordum da bu yöntemi düşünmemiştim hiç.Bakalım pc gelince neymiş...
 
Geri
Üst