Midi Keyboard

Merhaba...

Ben foruma katıldığımdan beri tartışılmadı sanırım, tartışıldıysa bile ben rastlamadım. Yaptığım aramalarda da pek bir bilgi çıkmayınca ortama yazayım dedim...

Midi klavye alırken nelere dikkat etmek gerek? Siz hangi klavyeleri kullanıyorsunuz? Ben klavyenin üstündeki fader'larla, cubase mixer'ını kontrol etmek, knoblarla vsti'lar üzerinde oynayabilmek istiyorum... Ağırlıklı olarak vsti kullanıyorum.

Şu sıralar M-Audio'nun Keystation88 ve Radium61'ini gözüme kestirmiş durumdayım...

Bu konuda bilgili kişilerin görüşlerini almak isterim.

Saygılar...
 
Harun, keystation88 hammer action bir klavye.Piyano tuşlarına alışık değilsen seni zorlayabilir.Çok güzel bir alet ben de hevesle onu bekliyorum ama bir durum var ki o da aletin after touch özelliği olmadığına dair söylentiler.Bakalım bir çıksın hararetle araştıracağız.Keystation diğer modelleri de fena değil.Bu arada faderlarla cubase mixerını kontrol etme olanağının olup olmadığı konusunda pek emin değilim, bilgim dahilinde değil.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Abi benim okuduklarıma bakılırsa, kontrol edebiliyor olman lazım... Bu aftertouch olayı biraz can sıkıcı olur, o konuda benim de fikrim yok...

Uyarında haklı olabilirsin bu arada, almadan bir denemek lazım zaten. Bildiğin gibi enstrumanist değilim... :)

Bu arada, sizin Meteksan'daki stüdyoyu gördüm, klavyeleri de... Of of... :)
 
Harun, StudioLogic'lere de bir göz at istersen, kullanan çok insan biliyorum, hatta bizim klavyeci bir ara SL990 modelinden alacaktı ama sonra Yamaha P-90 Stage Piano almayı daha uygun gördü zira diğer konsol piyanosunu her yere taşıyamıyordu, almışken piyano alayım dedi. Yoksa çok tutulan modeller, bir göz at derim: http://www.studiologic.net
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
Abi cihazları inceledim... SL161 fiyat olarak bana uygun görünen aletlerden... Netekim ben bu işi 400-500 dolar civarına halletmek istemekteyim.

Ancak bu klavyelerin üzerinde vsti'ları vs. kontrol edebileceğim knob, fader benzeri şeyler yok. Bu yüzden aradığımı sunmayabilir...

Türkiye'de bulmak mümkün değildir zaten... :) Şimdi kargoyla istemeye kalksak o da eni boyunu geçer... Eaa... Ne zorluklarla iş çeviriyoruz ya... Deveyi bir hendekten atlatsak, diğerinde inat edecek kesin...

Çok teşekkür ederim önerin için, bu markayı hiç bilmiyordum. Muazzam aletleri varmış... Biraz tuzlu görünüyor ama...
 
Harun ne zaman gördün Meteksan'ı?Bu arada ben ordan ayrılalı neredeyse 4 ay olacak.
Klavyeler güzeldir bir adet Kurzweil ve Roland A-90.2 sene A-90'ı kullandıktan sonra zaten hiç bir şey beni memnun etmedi. :)
İkinci el buldum bir tane ama onada 1500 dölar civarında bir fiyat biçildi o yüzden keystation88'i merakla bekliyorum.Piyano, uyduruk xp-50 tuşlarıyla çalınmıyor.Hele Bosendorfer'i Kontakt'a yükleyince o uyduruk tuşlar insanın çok canını sıkıyor.
 
Roland'in kucuk kardesi Edirol gayet guzel MIDI controller keyboard'lar uretiyor. Bunlari Turkiye'de bulmak daha kolay olabilir. Urunler hakkinda fikir edinmek icin asagidaki linke bir goz at istersen:

http://www.edirol.com/products/keyboard.html

Hammer action konusunda Selcuk'un soylediklerine kesinlikle katiliyorum, piyanist olmayanlar icin bunlar eziyet, freni surekli calisan bir bisiklette pedal cevirmeye calismak gibi birsey (en azindan bana oyle geliyor :D ). Bir de o mekanizmaya fazladan para veriyorsun.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #8
Doğru, hammer action olayından vazgeçtim zaten... Ama yine de iyi bir klavye olsa iyi olur.

Edirol ürünlerini inceledim Domokun. Çok teşekkür ederim. Orada beğendiğim bir iki şey var... İstanbul'a gittiğimde bir yoklayacağım, deneyebilirsem iyi olacak sanırım...

Selçuk... Ben meteksan'a gideli sanırım 2 ay kadar oluyor... A90 ve Kurzweil ile ben de tanıştım ne yazık ki... :) Küçük ama çok yeterli bir stüdyo gibi göründü gözüme... En azından yapılan işler düşünülünce... :) Senin de kulaklarını çınlattık biraz gitmişken tabii ;)
 
İyi Günler Arkadaşlar;

Edirol klavyelerin hepsi elimizde mevcuttur gelip deneyebilirsiniz. Üzerinde bulunan sliders ve knobs üniteler midi kontrol sinyalleri yollamakta ve bu sinyaller sayesinde herhangi bir ses modulu özelliklerini bile kontrol edebilirsiniz.

Piano tuşeli bir master keyboard düşünüyorsanız eğer Roland A-37 önerebilirim.

Veya tam bir stage piano isterseniz Roland RD-150 Satage Piano muz mevcuttur. 88 hammer action tuşa sahiptir.

İyi Çalışmalar
Saygılarımızla
Serdar SOFUOÐLU / ANT
 
su keybord fena degil gibi fiyati 200$

evo_mk449c_lg.jpg


http://www.audiomidi.com/common/cfm/product.cfm?Product_ID=4326#
 
Arkadaşlar bi konuda yardım isteyeceğim sizlerden.. (midi klavye olarak arattım forumda, en uygun başlık bu olsa gerek)

Sahnede kullanmak için bir midi klavye aldım (m-audio oxygen8) ve şunları amaçlıyorum;

-loop çevirip onları midi klavyeyle kontrol edebilmek
-ayarlanabilir knob'lara effect atayıp kullanmak (filter,delay v.s)
-midi klavyeyle synth,pad gibi tonlar kullanmak

daha acemiyim ama iyi bir program bulup iyice kurcalamak istiyorum ve amacım kayıttan ziyade sahnede kullanmak..

hangi programları önerirsiniz?
 
Merhaba,
Ben de yeni klavye alacağım. Ancak bu konuda çok bilgim yok. Öncelikle diğer ses ürünlerinde olduğu gibi midi klavye konusunda da M-Audio'nun en iyisi olduğu fikrine kapıldım. Ancak Taksim'de girdiğim bir dükkanda sorumlu kişi ESI nin midi klavye konusunda M-Audio'dan daha iyi olduğunu, M-Audio ürünlerinin sürekli sorun çıkardığını ve klavye tuşlarının tuşe duyarlılığını çok çabuk kaybettiğini söyledi. Pek emin olamadım. Bu konuda size danışayım dedim.
M-Audio Oxygen 49, M-Audio Keystation 61 Es arasında kalıyorum. Ama ESI gerçekten daha iyiyse ESI KeyControl 49+ almayı düşünüyorum. Başlangıç için bana bunlardan hangisini tavsiye edersiniz?

Böylece 6 yıllık başlığı hortlatmış oldum. :)
 
Diğer ses ürünlerinde M-Audio kime göre daha iyi? Bana oldukça yanlış bir fikre kapılmışsın gibi geldi. Türkiyede fazlasıyla bulunması ve kullanılması bu markayı iyi yapmıyor ne yazıkki. ESI M-Audio dan klavye konusunda iyi mi bu konuda doğru bir cevap veremem çünkü kullanmadım Esı nin klavyesini fakat M-Audio nun klavyelerinin öyle ahım şahım iyi olduğunu düşünmüyorum. Deneyip karar vermek senin açından daha sağlıklı olacaktır kanaatindeyim.
 
Biraz geç bir cevap olacak ama geçen haftalar içinde XBoard-61 aldım ve çok da memnunum. Özellikle tuşesi axiom'a göre çok çok güzel. Tabiri caizse axiom takoz gibi.Tabi bu benim fikrim.

Saygılarımla
 
Geri
Üst