Fender Stratocaster

saldiray_abi demiş ki:
deneyerek alamam çünkü daha çok yeni girdim bu işlere yani elektro gitardan hiç anlamıyorum. akustik var bende ama oda çok faklıdır heralde elektrodan. çok çeşit var kafam bayağı karıştı. bide bu strat ların delux diye modelleri bunların standartlardan fakları nelerdir. benim 600 ytl civarında bir param var bu paraya alabileceğim en iyi strat hangisi yardımcı olursan sevinirm. yoksa çıkamayacam bu işin içinden. daha çok blues ağırlıklı çalmak istiyorum. ama ileride zevkler değişti diyelim daha sert parçalar çalmak istiyorum. metalica,audioslve yada ne bileyim kurban gibi. o zaman bu gitarı kullanamazmıyım.

600 milyona türkiyede sıfır bir fender strat alman imkansız.ama o paraya temiz bi ikinci el fender strat bulabilirsin.bu işlerde yeniyim diyosan elektro gitardan anlayan,tecrübeli ve güvendiğin bi arkadaşından yardım isteyebilirsin.alım-satım forumlarında siyah bi mexico fender satılıyo.ona bi bak istersen.http://www.turkrock.com/ftopic43297.html

blues ağırlıklı çalcam diyosan fender stratocaster en iyi seçim.ilerde müzik zevkin değişirse bile işini görür.iyi bir setupla ve bir fender stratla çalamayacağın şey yok bence.audioslave,metallica ve kurban yazmışsın.bunların hepsi fender(fenderde) kullanıyo.bkz metallica I dissapear ve unforgiven klibinde kirk hammet,unforgiven II klibinde james hetfield.bkz audio slave tom morello ve yine bkz kurban özgür kankaynar.
 
selam herkese,
fender strat. almak istiyorum. yukaridaki bir mesajda 600 ytl'ye ikinci el strat. bulunur diyor. bu fiyata fender var mi?
gordugum butun ilanlarda, fiyatlar bunun cok uzerindeydi.
tabi buni soylerden fender squier lari disarida tutuyorum.

amerikan olmayan fenderlerden en fender olani hangisidir?
 
var, meksika fenderler var o fiyata. aslına bakarsan eski japon fenderler çok iyi olabiliyor. ama o fiyata biraz da şansla temiz meksika üretimi fender bulabilirsin. amerikan kadar olmasa da fender kalitesini hissedersin meksika üretimlerde..
 
daha once konustugum bir fender kullanicisi meksikalarin iyisi iyi, kotusu de cok kotu oluyor demisti. bir arkadasta meksika stat. var. gitarindan cok memnun.

ankara'da fender marka bir gitari gosterebilecegim bir yer var mi? ornegin alacagim gitarin mumkunse gorunen ve gorunmegen her parcasinin orjinal olmasini isterim. sapinda fender yazan ama fenderle ilgisi kalmamis bir gitar almak istemem.
 
arkadaşlar ben solağım ve şu an mydukkan da bir tane solak amerikan fender start satılıyor...fiyatı 3 milyar...

sizce bu parayı vermeye değer mi?

tarz olarak çok sert metal olmamakla beraber bazen metal ama ağırlıklı olarak rock yapıyoruz,distortionumuz overdrivemiz hiç eksik olmuyor ama...hem solo hem ritm gitarım...
herkese teşekkürler..
 
The_Answer demiş ki:
arkadaşlar ben solağım ve şu an mydukkan da bir tane solak amerikan fender start satılıyor...fiyatı 3 milyar...

sizce bu parayı vermeye değer mi?

tarz olarak çok sert metal olmamakla beraber bazen metal ama ağırlıklı olarak rock yapıyoruz,distortionumuz overdrivemiz hiç eksik olmuyor ama...hem solo hem ritm gitarım...
herkese teşekkürler..

3 milyarı strat'a verme, solak gitar bulmak kolay değil biliyorum ama o fiyat çok fazla, ayrıca metal sınırlarına az da olsa gireceksen standard strat uygun bir seçim değil ton karakteri ve çıkış gücü açısından, manyetiklerin dip sesi de cabası, metal de çalmak istiyorum ama ille de strat kullanmak istiyorum dersen mutlaka manyetiklerini değiştirmek zorunda kalacaksın.
 
The_Answer demiş ki:
peki bir amerikan standartın ederi nedir sıfır alırsak?

eskiden buralarda bir amerikan strat'ın fiyatı +-1000 dolar idi, yani yaklaşık 12 yıl öncesinden başlayarak uzunca bir süre, ama son birkaç yıldır nolduysa oldu fiyatlar coştu, şu an kadıköy srv müzik'te bir amerikan strat 1650 dolar, kesinlikle anlayamıyorum, distribütörü olan kıvılcım müziğe de en son sorduğumda 1600 euro ama peşinde 1200e bırakırız gibi akla uygun olmayan laflar etmişlerdi, ikinci el (ve çok temiz) ise 1000 dolardan 1 kuruş fazla vermem, bana sorarsan strat takıntısına yenik düşmeyip opsiyonlarını genişletmen yerinde olur.
 
fender takıntım yok aslında ama fender takıntılı insan çok ve bukadar övülen bir gitarı almak istedim ama fiyatlar bana çok uçuk geldi..

tamam çok sağlamdır, tamam alan bırakamaz tonu bir başkadır vs vs....

ama şekil olarak çook standart bir gitar, üzerinde bu paraya değecek birşey yok sadece markada bukadar eder mi sormak istedim..tamamdır fender start ı vintage olmadıktan sonra bu fiyata almak saçma olduğuna karar verdim ozaman..
 
heartcore demiş ki:
eskiden buralarda bir amerikan strat'ın fiyatı +-1000 dolar idi, yani yaklaşık 12 yıl öncesinden başlayarak uzunca bir süre, ama son birkaç yıldır nolduysa oldu fiyatlar coştu,

Valla ben de 94-95'lerde tünelde MIA Strat'ın 850-900 USD civarında olduğunu hatırlıyorum. 40.yıl serisi vardı o dönem ve sadece o biraz pahalıydı(tek farkı headstocktaki amblem bu arada)..Ancak bu süre zarfında fiyatların yurtdışında da arttığını gözden kaçırmamak gerek..Tabii bu 1600 euro'ya strat satılmasını açıklamıyor..Benim gözlemim euro-usd paritesinin terse dönmesi (euronun daha değerli hale gelmesi) öncesinde fiyatları bir miktar arttormışlardı..Daha sonra parite dönünce "abi mal bize hollanda üzerinden geliyor..euro ödüyopruz..n'aapalım" diyerek fiyatlara yine zam yaparak euro'ya çevirdiler..Yani 1300 usd'lik gitar oldu sana 1500 euro -ki o döneme kadar bir tek yamaha'lar euro üzerinden satılırdı..HAdise böyle gelişti yani :roll:
 
The_Answer demiş ki:
ama şekil olarak çook standart bir gitar, üzerinde bu paraya değecek birşey yok sadece markada bukadar eder mi sormak istedim..tamamdır fender start ı vintage olmadıktan sonra bu fiyata almak saçma olduğuna karar verdim ozaman..

Hocam sen de vur diyince öldürmüşsün :LOL: :LOL: :LOL:

Hadise bence şu ..Tamam bir marka/model'e takılmama kısmını anlıyorum ama strat'ın yaptığını ancak başka bir strat yapabilir..Ve MIA strat'ın fiyatı civarında onu yapabilecek başka bir marka yok..Fiyatı 3500 USD'ye çek o zaman başka markalar önerebilirim tabii :LOL: :LOL: :LOL: ..Yani strat istiyorsan strat almak lazım..
 
bence 3 milyara stratın yaptığını yapabilcek gitar çok bulabiliriz...tabiki o paraya yurt dışından ucuza gitar getirterek bulabilirz...tabi bu mantıkla strat vintage getirtiriz ki o zaman senin dediğini onaylamış olurum:D
 
:D çok mantıklıyımdır...ama ciddi anlamda fender alıcaksan paran varsa amerikan fender vintage alıcaksın ki amerika liste fiyatı 1999$gözüküyor türkiyeye heralde 10 milyara falan getirirler sağolsun tüneldeki abiler iyi geçiriyorlar...

yani meksika fenderler falan çok iyi gitarlar olabilir parasının karşılığınıda verebilir ama bana o "fender" karakterini vermiyor gibi geliyorlar...ama ben ne anlarımki dünkü çocuğum:D
 
bu arada gerçekten biliyomuş gibi konuşuyorum ama...

fender vintage 57, fender vintage 62,fender special edition 68,fender deluxe,fender american standart arasında ne farklılıklar var acep???start bile içinde bin çeşit...
 
special ed. 68'i bilmiyorum denemedim ama diğer saydıklarından AV 57'yi bayağı çaldım, diğerleri (american standard, deluxe fat ve AV '62) de zaman içerisinde elimden geçti....ayrıca '82 japon squier (57 kopyası), 2003 model japon '58 reissue (texas special manyetikli) ve '94 mexico (graphtech saddles, med. jumbo fretler ve Kinman AV-n Blues manyetik seti takılı) stratlarım da oldu :D ....Şu anda ise AV '62 reissue strat'ım var..Onun üzerinde de Kinman'lar var..

Farklılıklar bir sürü..malzeme kalitesi, cinsi, işçilik, ton, sap formu, hissiyatı vs..farklı..Yazsam uzun sürer..Öncelikle fender.com'dan ilgil modellerin "specifications" kısmına tıklayarak karşılaştırma yapabilirsin..Eğer orada yer almayan ve benim bildiğim birşey olursa yardımcı olmaya çalışayım..

Ayrıca AV serisi fiyatı 1999 usd değil, 1300-1450 arası değişiyor..o gördüğün liste fiyatıdır ve hiçbir zaman liste fiyatından satış olmuyor..street price daha düşük..

bu arada Dr.Barlo'nun fender'ler ile ilgili yazdığı güzel bir mesaj vardı buralarda biryerlerde..Arama yaparak bulup okumanı tavsiye ederim..aklındaki birçok sorunun yanıtı o mesajda hazır..
 
yazıyı bulamadım malesef...

mesela fender vintage ler daha pahalı ve american larla arasında fretler dışında fark göremedim ben..

merak ettiğim şu...vintage ler daha mı kaliteli işçiliğe ve ağaca sahipler?
 
Yazı şu:

http://www.muziktek.com/turkce_site/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=4055

Birisinin modern versiyon diğerinin ise 57 veya 62 model bir gitarın özelliklerini taşıdğını belirtyim önce..Yani temel fark bu..Ana farkları ise özetle (1. american series, 2. bahsettiğim ise American Vintage Series):

1-Gövde ve sap cilası birinde poly, diğerinde nitro-Tnu farklılaştırıyor.
2- Birinde radius 9,5'', diğerinde 7,25'' yani daha kavisli..Buna alışmak lazım
3-Biri 22 med. jumbo fretlere, diğeri 21 vintage ( ince) fretlere sahip)
4-Manyetikler farklı-Tonu farklılaştırıyor
5-Biri 5-way switch ve delta-tone devreye sahip , diğeri eskiden olduğu gibi 3-way switch 'e sahip am a5- way yanında geliyor..
6-Köprüler farklı-Tonu etkiler
7-Burgular farklı
8-Sapın eşikteki genişliği farklı
9-Birinde perde uçları rahatlık açısından yuvarlatılmış diğerinde 1962'de nasılsa öyle üretilmiş
10-Biri H/S/H, diğeri ise S/S/S konf. sahip
11-Hardcaseler farklı

Genel gözlemim vintage series daha özenli yapılmış aletler zira nitro boya filan bayağı özen istiyor, aynı şekilde american deluxe seriler de American series'e göre daha özenli yapılmış aletler..
 
Geri
Üst