Fender Stratocaster

aslında sert müzik severim ancak gitarla bu parçaları çalmak hoşuma gitmiyor artık ( yaşlandım sanırım ). Çok pahalı ama Fender Strat Amerikan yapımı olanlarını internetten dinledim çok hoşuma gitti. Tabiki o kayıtlarda kullanılan pedal amfi de çok kalitelidir muhakakak ama ses rengi olarak çok sevdim. Hani geç odana saatlerce kafan yorulmadan çal..
 
Amerika doğumlu stratın yerini tabiki tutmaz ama, ben strat tonuna şöyle yaklaşmaya çalıştım arkadaşlar : Temiz bir ikinci el "Standart series" squire aldım. (Benimki endonezya üretimi). Sonra manyetikleri neck seymour duncan alnico pro II, middle alnico pro I, bridge de de jb jr taktım. Gayet hoş tonları var. Neckte texas special, bridge de de fender hot alnico 3 de denedim ama seymour duncanları daha çok beğendim.
Bunlar da toplam yaklaşık 550 ytl ye mal oldu. Bence ortalama bir MIM Fenderden daha hoş bir tonu oldu.
 
Evet yaklaşık ; tabi uygun manyetiğin 2. ele düşmesini bekleme, kargolar, , gitarı defalarca açık kapatmanın maddi ve manevi götürülerinin haricinde :) Ancak bu sürecinde beni gayet hoşnut ettiğini söyleyebilirim. Sonuçta bunu hobi için yapıyorum ve kafamdaki konfigürasyon neyse (ki önce o konfigürasyonu oluşturuncaya kadar internet başında saatler geçiyor zaten; reviewlar, forumlar, official siteler, kayıtları, videoları vsvs...)
sonra aradığın malzemeyi birkaç yerden sürekli takipler sonucu buluyorsun. Kargoyu aldın, eve dönünceye kadar bir heyecan içinde. Sonra eve girer girmez tornavida, lehim, lehimteli bulmak için ufak çaplı bir arama sonra da işte pickguardı kaldırdım. Aldığım yeni manyetiği özenle yeni yerine lehimledikten sonra aceleci bir akord sonra jak ve amfinin ışığı yandı, ses 1az sonra geldi işte, 5 yollu blade'i işte yeni manyetiğin pozisyonuna getirdim.....
oooo güzelmiş, biraz gain ... tamamdır...
anlatabildim mi ben bunu seviyorum arkadaşlar :)
 
Merhabalar arkadaşlar sizlere birkaç sorum olacak fender gitarlarla ilgili .Benim elimde american bir ovation folk gitar var uzun zamandır kullanmıyorum gayet temiz ve bakımlı bir durumda evde duruyor bunu bir american stratocaster highway one ile takas edicem sizce mantıklı mı ve ben elektrik gitardan hiç anlamam bu fender usa ama iyi bir modelmidir bakmam gereken şeyler neler sonuçta benim gitarım costum bir gitar iyi oldugunu biliyorum yanlış birşey yapmayım haa unutmadan bir soru daha var bir başka gitar daha var takaslık oda american carvin ae185 o nasıl gitardır sizce hangisini seçmeliyim acil cevap bekliyorum
 
http://www.elderly.com/fmic/items/FCP50S-SHG.htm
FCP50S-SHG_body-front_sm_.jpg

Bu gitar var bende. classic player 50's strat. Güzel gitar baya. Manyetikleri amerikanmış. Elektrik kaçagı gibi bi sorun var bu aralar ses yapıyor ama halledicem onu. Onun dışında çok memnunum.

Fiyat olarak Fender hardcase ile birlikte 700 euroya almıştım Almanyadan. Amerikan fiyatı case olmadan 799 dolar. İyi bir fiyata aldım sanırım.
 
gibson les paul kullanıcısıyım ancak fender strat delisiyimdir hep ikinci gitarım bir maple klavye strat olmasını diliyip çalışıyorum :D hafif bir over drive verilmiş ve akor çalınca çıkan tona hayranlığımı tam anlamıyla dile getiremiyorum bile ne mutlu strat cılara :)
 
umarım birgün fenderle yollarım kesişir. geçen yaz 700 liraya bulduğum gitarlar şuanda 700 dolar oldu 500 liraya satılan gitar 600 dolar oldu (meksika) şuanda meksika fender almak istiyorum fakat istediğim gibi bir gitar pahalıya maloluyor. umarım birgün bu güzel gitarların sahibi olurum :D
 
Geri
Üst