Fender Stratocaster

teşekkürler..

yani birisi yılların tecrübesiyle üretilmiş daha kolay kullanımlı gitar diğeri ilk üretilen fenderlerin işçilik kalitesiyle üretilmiş gitar..

amerikan fender strat kullandım beğendim açıkcası ama vintage ve deluxeları kullanma şansım olmadı sormak istedim...
 
başka yorum olmayacak mı?

fender vintage ve deluxe larla ilgili?

vintagelerden güzel rock hatta metale yakın tonlar alabilir miyiz? yoksa deluxe lar daha mı az gürültülüdür distortion açıkken?işçilik ve ağaç kalitesi nasıldır bu gitarların?
 
daha yeni 60. yıl özel mexico strat aldım sıfır.. 700€ 1200ytl küsüre aldım çok sağlam alet tonunu çook beğendim... fazla söze gerek yok 8)
 
köprüleride farklı.aslında böyle soruları sormadan önce fender in sitesine girseni orada gitarları karsılastırsanız soru sorma gereği duymayacaksınız.
 
Bugün bir adet highway one modelini aldım 60.yıl serisi, wine red transparent, maple neck. Daha önce usa strat kullandım california olanlardan (malesef çalındı). Aslında manyetik nüansları dışında çalım olarak çok fazla bir farkı yok standart usa lerden. Hatta gayet iyi bir gitar ben memnunum oldukça.
 
gitarı denyerek secmek en doğru yöntem.özellikle gövdenin tellerin titreşimine verdiği tepki ve bunun uzunluğu (sustain) çok önemli.daha sonra sapın eline uyumuna dikkat etmen gerek.sap sana rahat gelmeli.manyetiklere de baksan fena olmaz :) ama sonucta onları rahatlıkla dğeiştirebilirsin.bundan sonra bakacağın bişey kalmıyor snaırım.hoşuna gittiyse al gitsin :D
 
Üç yıldır Single manyetikli USA Fender Stat kullanıyorum Jaz,blues,Clean ve hafif kirli tonlarda bu gitarı tek geçereim.Özellikle bu tarz ve tonlarda müzik yapılacaksa amfininde Fender olmasını öneririm.Single manyetikli Fenderler kesinlikle sert müzik yapmaya elverişli değil.Drivelar arttıkça gitarın yaptığı dip gürültüsüde artıyor.Sanırım bu birazda manyetiklerin kalitesine bağlı yani kullandığınız single manyetik içindeki sarımdan dolayı ne kadar kaliteli ise o kadar fazla ötüyor. ne kadar ilginç değil mi:)Bu sorunu aşmak için noiseless manyetikler kullanabilirsiniz.Fakat Fenderin kendine has tonlarını sağlar mı bilmem.Hoş gerçi sağlamasa Eric Clapton kullanmazdı:) Bu arada şu sıralar Fender Telecaster larda çok moda bu gitarlarda vibrato kolu olmamakla beraber ton olarakta Stratlardan farklı ama yine Jaz,blues,clean tarz ve tonlarında çok iyiler.
İlla Fender ile sert müzik yapmak istiyorum derseniz o zaman humbacker lı bir fender kullanabilirsiniz.Fakat bu seferde Fenderin klasikleşen ve bence bir numara olduğu blues vari tonları yakalayamassınız.Sert müzik yapanlar için ibanez,jackson,esp gibi gitarları düşünmelerini tavsiye ederim.Ya da çok paranız varsa bir Gibson Lespaul alın istediğiniz her türlü müziği yapın derim.

Sevdiğim bir söz
Fender şarap gibidir.Yıllandıkça güzelleşir.
 
benim gitarımda scn noiseless manyetikler var.gayet memnunum.her tarza yatkın bir gitar su an elimdeki american deluxe stratocaster.cok yönlü bir strat yaratmak isteyenlere bu manyetiği önerebilirim
 
Normalde noiseless manyetikleri sevmem. Ancak bu yeni SCN noiseless lar oldukça hoşuma gitti. Eski noiseless ların olduğu stratlarda gitarın kendine has tonu bence tamamen ortadan kalkmıştı. Düşük çıkışlı humbuckerlı gitar gibi olmuşlardı. Sanırım fenderde bu nedenle kullandığı noiseless manyetikleri değiştirdi. Bence hala normal sarımlılar en güzeli. Olsun varsın biraz ötsün ama o ton başka hiç bir şeyden çıkmıyor.
 
dediğim gibi ben bir cok tarza uygun gitar istediğim için yani tek gitarla özgürce calabilmek için scn noiseless manyetiklere sahip american deluxe stratocaster aldım.2 gitar almaktansa bunu yaptım.gayet memnunum.alacak arkadaşlara önerebilirim scn leri.
 
Evet bu açıdan bakılırsa SCN noiseless lar çok güzel. Deluxe'lerdeki S-1 switching ile çok çeşitli tonlar alınabiliyor.
 
hipertansiyon demiş ki:
cavo demiş ki:
benim gitarımda scn noiseless manyetikler var.gayet memnunum.her tarza yatkın bir gitar su an elimdeki american deluxe stratocaster.cok yönlü bir strat yaratmak isteyenlere bu manyetiği önerebilirim

sen ne diye satarsın ki bu gitarı anlamadım gitti...

abi farklı düşüncelerim vardı.gitara pek vakit ayıramıyorum.ekipmanı daha mutevazi yapacaktım ondan :)
 
Geri
Üst