Manyetik seçimi ve kararsızlığı

Sana Aktif/Pasif manyetik öneririm.

  • Pasif al sen.

    Oylar: 0 0.0%

  • Toplam oy veren
    388
:arrow: İbanez Rg370dx gitara sahibim manyetik değişimine gitmek istiyorum.Bu konuda biraz kararsiz kaldim.Tabiki su 3 markada yoğunlastim EMG,di marzio,s.duncan..Tarz: alternative metal,hardcore,new wave,nu metal.Yani benim icin sert distortion tonlari kadar verimli clean tonu cok önemli.(delay ve bazı diğer efektlerle kullanımda clean acisindan performansı iyi olmalı)


:?: (Önem sırasına göre) Sorularim;

1- Aktif/pasif bana ne önerebilirsiniz.(Avantajlari dezavantajlari neler olur?)

2-İki humbacker bir single bilinen üzere örneğin Emg 81-85/60 taksam ortadaki single ne olacak orayi bosmu bırakmak lazım doldurmak yada ne yapmak mümkün..(ayrica bir hayrinida görmedim cizirtidan baska)

3-Pasif 10 numara manyetikler hangileridir?Ben birde onlara mi bir göz atsam?

4-Söyle bir alternatif nasil olur?Sadece neck manyetiği olan gitarlar var.Öyle bir durumda avantajı/dezavantajı ne olur.sonucta bu gitar 2H 1Single olarak yapilmis gitarin balansını bozmus olurum heralde?


:arrow:(Forumda konuyla ilgili basliklar olmasına rağmen.Herkesin gitari ekipmani ve tabiki beklentisi farkli olduğundan tecrübesi olan arkadaslarin bana yeni bir baslikta daha objektif yardimda bulunabilceklerini düsündüm.Baska baslikları kafamdaki sorularla kirletmek istemedim.Fikrini paylasanlara simdiden cok tesekkür ederim saygılar.)
 
1- Eğer gitar üst düzey bir alet olsaydı pasif derdim çünkü kullanılan ağacın kalitesi iyi olduğunda pasifin tadı bir başkadır, ağacın karakteri ortaya çıkar fakat gitarından dolayı sırtın yere gelmemesi için bu yüzden aktif kullanmanı öneriyorum. (Üst düzey gitarlarda emg kullanılmaz diye bir olgu oluşmasın biryerden sonra zevk meselesidir ve gerçek olanda şudur ki emg lerin eksileri kapatmasıdır... Gücünden dolayı. Bknz: EMG 81 takılmış Cort X2)

2-81-60 kombinasyonu güzeldir. 60 ın cleanlerini severler zaten. Single ı görselik bakımından sökmeyebilirsin,devrede zaten bağlanmasa iyi olur.

3- Pasif manyetiklerde herkezin bir favorisi vardır. Gitar basswood ben fred ve air norton öneririm yada sh8 de önerebilirim köprüye. Tamamiyle deneme ile pasifler için karar verirsin. Çeşit çok kombinasyon çok, benim sevdiğimi sevmek zorunda değil kimse. Ha X2n çok yüksek çıkışlı keza dimebucker öyle, sh8 de baya güçlü, sh5 sapta hoşuma gidenler arasında gibi...

4- Sadece neck manyetiğinden kastın sadece bridge yani köprü manyetiği olmalı. Avantajı bana göre yok ama sonuçta sapta ve ortada manyetik alan yaratıp tellerin titreşimini etkileyen zımbırtı olmaması bir nebze sustaine etki eder diye düşünüyorum. Dezavantajlarına gelirsek sap manyetiği olmadığı için heleki köprüde single coil olamayan EMG 81 gibi bir manyetikte varsa keskin ve yırtık clean lerden başka birşey alamazsın. Ortadaki yada saptaki gibi daha yumuşak cleanleride unut derim. Sıkılırsın gün gelir farklı arayışlar içerisine girersin tıkanma tek manyetiğe farklı kombinasyonlar güzeldir.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
tesekkürlerimle birlikte sadece neck derken bunu kastetmistim.
söyle biseyden bahsetmistimde cok üzerinde durdugum bi konu degil,hem dedigin gibi tek manyetige cakılı kalmak olur hem cok iscilik gerektirir oda pahaliya gelir.

http://www.drumcityguitarland.com/d... COW DK-7 Silver Burst 7-String Guitar.jpg

peki aynı marka yada set manyetikler mi kullanmak daha verimlidir yada farklı marka kombinasyonlarinda neye dikkat etmek gerekir?
 
Ben yerinizde olsam gitari degistirmeye gayret ederdim.Manyetik modifiyesi bu klasmandaki gitarlarda bence tercih edilmemeli.Idare ediyorsa sabredin derim.
Manyetige gelince de ben pasif seven bir adamim ama sizin gitarinizda ne sonuc verecegini bilemem.Seymour Invader -tb4-sh2n manyetikler de hosuma giden modeller diyebilirim...
 
gravemaster demiş ki:
tesekkürlerimle birlikte sadece neck derken bunu kastetmistim.
söyle biseyden bahsetmistimde cok üzerinde durdugum bi konu degil,hem dedigin gibi tek manyetige cakılı kalmak olur hem cok iscilik gerektirir oda pahaliya gelir.

http://www.drumcityguitarland.com/d... COW DK-7 Silver Burst 7-String Guitar.jpg

peki aynı marka yada set manyetikler mi kullanmak daha verimlidir yada farklı marka kombinasyonlarinda neye dikkat etmek gerekir?
İstediğin manyetiği gitarına takıp kendi setini oluşturmakta özgürsün belirli bir kısıtlama olamaz. Ha üreticiler belirtiyor bu sapa bu köprüye uygundur diye ama senin hoşuna sapa misal köprü manyetiği takınca gider. Emg81-81 yad x2n-x2n gibi...
 
Birde eğer 81-85, 81-60 taktıracaksan swittch'i 5 yollu da yapabiliyorlar seni gitarda ama yaptırma. Ortadaki Single boşta kalsın ama ortada her iki manyetiği kullanacağın şekilde setup ayarlansın. 85 - 60 overdrive'da çok fazla muddy'dir. Ha stoner çalıcam dersen başka.

Birde gitarı satmamayı düşünüyorsan bunla artık ben giderim diyorsan değiştir yoksa elden çıkarırken onları değiştirmekle tekrar uğraşır yada zarar edersin.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #7
tesekkürler yardımlarınız icin olayin sonuna geldim diyebilirim.aktiften vazgectim.Duncan da karar kıldım bridge dimebucker sh13e karar verdim neck icin SH4/TB4 veya P-Rails SHPR-1 arasinda gidip gelmekteyim.biri son dakika yorumu yaparsa hic fena olmaz:)
 
SH-13 ü dün aldım.Sh-4 bulamadım malesef internetten bakıcam.bu arada SH-4 ile TB-4 arasındaki farklıklar nelerdir?Deneyen bilen arkadaslar tecrübelerini fikirlerini paylasirlarsa cok sevinirim.
 
Geri
Üst