kevingarnett demiş ki:
arkadaşlar ben gitara yeni başladım.elektro gitarımı akord etmem gerekiyor heralde.alalı gitarı 1 ay falan oldu.o zamandan beri hiç akord etmedim.sanki sesler biraz bozuldu gibi.ap guitar tunner programını indirdim.gitarın telini mikrofona yaklaştırıyorum tellerini akord etmeye çalışıyorum.açıklamaya göre sağdaki ibre +5 ile -5 arasında bişe olması gerekiyormuş.bende yaptım.gerçekten böyle yaparak akord edebilirmiyim?özellikle kalın mi teli çok değişti.tel biraz saldı kendini ama gitar distortion da bayağı farkediyor.her seferinde böyle akord edebilirmiyim?yaptıklarım doğrumu?herhangi bir problem olurmu?son olarak elektro gitarı mikrofona yaklaştırarak akord etmem doğru oldumu?
İlk olarak hadi hayırlı olsun gitar maceran start verdiği için
Şimdi senin için gitarı akord etmenin en sağlıklı yolu bilgisayarın mic girişine gitarı kabloyla giriş yapmak. Çok pahalı bir kablo değil bunlar birde ufak 3,5 mm dönüştürücü alırsın elektronikçiden mic girşine takmak için en fazla 10 lira para eder bunlar.
Sonraki işlem bilgisayarın ses özelliklerinden kayıt girişini mikrofon girişi olarak ayarlaman ve ok demen
Akord olayında bütün programlar ve pedallar dahil akordu gösteren çubuğun veya imlecin tam orta noktada yani 0 sıfır noktasında durmasını sağlamak.
Bu resimdekiler gibi;
Gitarlar için standart akor mi notasına denk gelen ve en üst tel ile en alt telin E ye akorlu olmasıdır. Bütün tellerin akord etme esnasında olması gerek harfleri ise...
En üst telden başlayarak alt tellere doğru gidersek... (en üst tele 6 numarayı verdim.)
6.E
5.A
4.D
3.G
2.B
1.E
Bu kadar basit işte

Bu arada mikrofonlada akord yapabilirsin herhangi bir sorun olmaz. Ama yinede sen benim ilk dediklerimi yapmaya çalış eğer olmazsa mikrofonla yaparsın
Bol uğraşlar diliyorum esenle kal.