Boss Mt-2 ?

Arkadaşlar elimde çok eski bir boss pedalı var. Superfeedbacker+ distortion diye bir şey. Heralde boss ds-1 kalitesindedir, tek farkı feedback özelliği diye tahmin ediyorum. Tonu konusunda şikayetçi değilim. Ama daha fazla gain istiyorum. Acaba mt-2 bundan daha çok gain verir mi? Daha sert sound, çok fark olur mu? Olmazsa bu kadar para vermeye kıyamıyorum açıkçası. Bu arada çaldığım tür thrash ve death.
 
Evet boss mt2, ml2 ve daha birçok firmanın çeşitli pedalları(örn: death metal, metal muff gibi gibi ibareler içeren) sert karakterlidir..
 
Mt-2 bence fiyat performans olarak iyi bir pedal kendimde kullanıyorum.Elindeki pedala göre daha sert bi pedal,birde üzerinde eq olmasi birazda olsa farklı distortion tonlarina ulasmani saglar.metal core var bossta bide daha deneme fırsatım olmadi ama demolara falan baktim biraz cok ta bi numarasi yok gibi geldi.Tabi denemeden tam bisey soylemek yanlıs olur kullanan arkadaslar tecrübesini paylasacaktir.

Bir sorum olacak ayrica elindeki pedali hic mt-2 tarzi yada herhangi daha agir bir distortion pedaliyla kombine ettinmi?yani diger pedaldan distortion ondan sadece feedback özelligini kullanabiliyomusun?eger tonu bozmadan öyle bi durum mümkünse verimli olabilir.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
hayır başka bir pedalla denemedim.ama sorduğun şeyin mümkün olduğunu sanmıyorum.çünkü feedback şöyle çalışıyor:pedala basarak check ışığını yakıyorum.bir nota çaldıktan sonra pedala basılı tutuyorum.bu durumda gitarı sustursam bile pedalı basılı tuttuğum sürece feedback oluyor.
 
mt2 de zaten gaini en fazla 3 yönünde açarsın fazlasına gerek kalmaz... feedbackerdaki distortion tonundan daha ağır bir tonu var midli bir distortion ama ben 4 sene kullandım daha uzun kullananlar var yani güzel bir pedaldır gittiği yere kadar gider... ama death falan çalıcam dersen ml2 ye bakmanı tavsiye ederim mt2den daha ağır dokusu var ama doğal olarakta çok köşeli...
 
overms1627 demiş ki:
boss mt2 de gainli tonlar alabiliyosun ama bi noktadan sonra gaini açarsan dip gürültüsü yapabiliyor

arkadasın dediğine katılıyorum ... Müthiş tonlar elde edersin bende kullandım fakat sahnede gercekden tek başına cok fazla dip gürültüsü yapıp tüm sesleri berbat bi hale dönüstürme etkisi var(zira genel sisteme bağlanırsa) eger ki onu istiyorsan tam istedigin tonları dip gürültüsüz istiyorsan yanında bir Noise Gate Ve Compress Sustainer Almanı tavsiye ederim .. Onlarda Boss Cs 3 ve Boss ns 1 ...
Yardımcı olabilidiysek ne mutlu bize.Saygılar,İyi Forumlar ..
 
mt2 kurcalandığında cok iyi ritim tonları verebilen bir alet zamanında almıstım ancak biraz tarz değişikliğine gidince sattım tonları benim için asırı fuzzlıydı.ama atalay abinin actıgı baslıkta(elektro gitar ve ekipmanımızı örnekleriyle dinleyelim) bi arkadas modlu mt2 videosu paylasmıs tonları gercekten hos o gereksiz fuzz yok olmus özellikle solo tonlar için daha kullanıslı bi alet olmus hatta link vereyim yardımı dokunur umarım.

http://www.youtube.com/watch?v=MQlzhYd35J8
 
Mt-2 ayarlarını amfisine göre yaptığın zaman güzel tonlar alınabilen bir alet. Aldığım ilk pedaldı ve hala kullanıyorum, sahnede, pc kaydında (amplitube veya guitar rigden clean kabin modellemesiyle) ve stüdyoda tatminkar ses alabildim. Ritimlerde hışırtılı ve sololarda zayıf kalmasına rağmen o fiyatı hakediyor. Kendine özel bir sound aralığı var mid freq. sayesinde. Daha fazla para verip daha iyisini alamıyorsan gayet iyi bir pedal.
 
arkadaşlar hepiniz yardımınız için sağolun.Bu başlığı açalı o kadar zaman oldu ki ben çoktan mt-2 ve ns-1 alıp kullandım.Aslında artık ihtiyacım kalmadı çünkü esaslı bir amfim var.Line 6 spider 4 30.Ama zamanında çok işime yaradı iki pedalda.Söylediğiniz kadar var.
 
Hocam çok samimi bir şey söyliyim sana piyasadaki en iyi metal - distorition pedalı Hardwire TL2 pedalıdır.. Her şekilde iddia ediyorum bunu.. Metal Muff ile de, MT2 ile de karşılaştırılması yapılmış ve aradaki fark gözlemiştir.. Youtubeda videolarını bulabilirsin.. Ben kullanıyorum düşük gainde bile en keskin Death Metal - Thrash Metal tonlarına ulaşabiliyor.. Tabiki renkler ve zevkler değişebilir. :) Videolarına göz atmanı öneririm.

Kolay gelsin,iyi akşamlar.
 
Geri
Üst