Kutsal

1972 Bursa doğumlu olan Kutsal, 1995 yılında Boğaziçi
Üniversitesi Psikoloji Bölümü'nden mezun olmuştur.Meslek olarak müziği seçmeye daha ufak yaşlardan karar vermişse de Rock müzik dalında eğitim veren bir okulun Türkiye'de bulunmamasından dolayı merak saldığı bir başka alan olan psikoloji dalında eğitim görmüş, fakat Boğaziçi Üniversitesi'nden aynı zamanda bir müzik okulu olarak faydalanmıştır.
Bu okuldayken kurduğu Ain't Blonde isimli kız grubu ile 2 sene boyunca müzik yaptıktan sonra bu grubun dağılmasıyla birlikte, kendi kurduğu çeşitli rock grupları ile İstanbul, İzmir, Ankara, Bursa gibi pek çok şehirde sahne almıştır.Bu gruplardan en uzun süreli olanı ve en bilineni 'Kutsal Hazine Avcıları' dır.O zamana kadar sadece kendi gruplarında solistlik yapan Kutsal, 1995 yılından itibaren sırasıyla Sezen Aksu, Nazan Öncel, Teoman ve Şebnem Ferah gibi isimlere de vokalist olarak sahnede eşlik etmiştir.

Kutsal, 1998 Yılında Türkiye'den de Ahmet Uğurlu, Halil Ergün gibi isimlerin rol aldığı Avusturya-Türk ortak yapımı olan bir filmde rock şarkıcısı bir kızı canlandırmıştır.Sadece Avusturya, Almanya gibi bazı Avrupa ülkelerinde yayımlanan ve Türkçe ismi "Gökten Düşen Hazine" olan filmde, Kutsal'ın albümünde de yer alan 'Bırak Kırılsınlar' ve 'Bu Kadınlar Aşkın Değil' isimli iki şarkısı kullanılmıştır.

1998 yılında başladığı albüm çalışmasını tamamlayan Kutsal'ın
"Susuzluğun Geçti Mi?" isimli albümündeki tüm beste ve sözler kendisine ait.İyi bir şarkı yazarı ve iyi bir şarkıcı olmayı hedefleyen Kutsal'ın en büyük dileği, albüm ve konserler aracılığıyla geniş bir dinleyici kitlesine ulaşmaktır. (bilgilerin tümü www.kutsal.net'ten alınmıştır)


efeniiiiim kendilerinin resmini de koymak isterdim ama nasıl resim gönderilio,bilmiorum...idare ediverin artık...kendileriyle ilgili haberlerim war,söylediğine göre kızımız alper çakır'la evlenmiş,amerikaya taşınmış,çalışmalarına ingilizce olarak orada dewam ediyormuş...yakın zamanda yeni bi çalışmayla karşımıza çıkabilir yane :) ne eksiği war amy lee'den,ing.ce de söylesin!yürü be kutsal,kim tutar seniiii!!!

yönetici notu:Lütfen v yerine w kullanmayınız.
 
Kutsal Bea!

Baba albüm süper. Yalnız biraz hatunun sesi kötü. Aslında iyi de biz Türk milletti olarak çok iyi bayan vokal çıkarıyoz. Bunun neticesinde Kutsalı beğenmedim yani. Ama Albümü mükemmel yapmış hatun. Keşke Şebnem Ferah'ın tüm şarkı düzenlemelerini o yapsa.
 
kutsal uzun yıllar şebnem ferah'a geri vokal yaptı.. daha sonra aranjör ve klavyeci alper çakır'la evlendi ve evlendikten bi süre sonra da amerika'ya yerleştiler.. müzik hayatını aktif olarak bıraktı bildiğim kadarıyla..
albümdeki düzenlemeler de alper çakır'a aittir ve bazı şarkılarda şebnem ferah'ın katkıları vardır..
albümü dinlemedim klip şarkıları dışında pek de tavsiye etmem açıkçası..
 
gözlerim ağlıyor aaah gözlerim ağlıyor
bu keder bana hiç yakışmıyor
beni artık ne sen nede ben anlıyor
beni sana bağlayan ne kimse bilmiyor..

yağmur altındaydı ewt:)çok aptalca gelmişti bana:)
 
n521713816_382845_5272.jpg
 
Geri
Üst