Seymour duncan mı ? / Emg 81-85 mi ?

Arkadaşlar manyetiklerimi değiştiricem ve manyetikleri deneme imkanım olmadığı için burdaki duruma göre herkes nasıl bir kafa yapısındaysa ondan alıcam biraz opsiyonel fakat %95 metal mzik yapıyorum ama illa her dk metal yapıcak değilim yardımcı olursanız sevinirim....
 
Bence :

Eğer hızlı metal türevlerini yapacaksan EMG. Thrash, Death,Hardcore hatta sololarda güzel olur.

Akor basmaya dayalı türde bir HM yapacaksan SD. Gothic, Glam, Doom, NWOBHM.

Youtube da karşılaştırması var dinlemeni öneririm.
 
Eğer tellere vurduğunda çekiç vurulmuş gibi parlayan palm mutingleri ve kendine has sert sesini seviyorsan EMG al. Her ne kadar sadece metal müzik için yazılsa bile hertürlü tarza uygun manyetiklerdir. Gain açık manyetik volumu kısık biçimde Judas Priestin ilk zamanlarındaki hard rock tonundan hi gain metal tonlarına kadar herşeyi rahatça yakalayabilirsin.

Seymour Duncanlar da ise yapacağın tarza göre alman gereken manyetik değişecektir. SH 13 testere gibi sesi vardır aşırı tiz bir manyetiktir, SH 8 ise tam tersine aşırı baslı bir manyetiktir ve alder gitarlara çok güzel gider. Tonu için Metallica'nın Ride the Lighting albümünü dinleyerek fikir sahibi olabilirsin. SH 4 (JB) EMG 81 karakterli bir manyetiktir tek farkı EMG'nin kendine has sesinin olmaması...

Gitarın ve özelliklerini yazarsan buradaki arkadaşların daha fazla yardımcı olacağından eminim.
 
seymur duncan invader modelleri gayet iyidir usta.lamb of god gitaristi kullanmaktadır.(ha o kullanıyor,o sesi alıyor sende alırsın değil demek istediğim.arada ekipman farkı var**)özellikle gitarınınız ne olduğu önemli atavratstrat arkadaşım doğru söylemiş.orta kalite maun gitarlarda şahsi fikrim olarak emg tavsiye etmem.
 
backtothefuture demiş ki:
seymur duncan invader modelleri gayet iyidir usta.lamb of god gitaristi kullanmaktadır.(ha o kullanıyor,o sesi alıyor sende alırsın değil demek istediğim.arada ekipman farkı var**)özellikle gitarınınız ne olduğu önemli atavratstrat arkadaşım doğru söylemiş.orta kalite maun gitarlarda şahsi fikrim olarak emg tavsiye etmem.


Yanlışlık olmasın sakın.. Mark Morton ve Willie Adler invader değil JB ve '59 kullanırlar..

http://www.espguitars.com/guitars_will.html

Mark Morton sapta da köprüde de '59 kullanır ;

http://www.jacksonguitars.com/products/products.php?group=AS-Series&page=1&product=2910515316
 
Vallahi yanlışlık nerde bilmiyorum ama ya son dönemde değiştirdi manyetiklerini ya da sitede bi yanlış yazım var..Neyse konu dağılmasın 17 mayısta sorarız kendisine bizatihi zaten :)
 
Sinan ben; dün tanışmıştık =)
2003 de japon ps gitarımda seymour duncan custom custom vardı, aynı gitara 2007 de emg 81 aldım, sora bu forumdan Alper Göynüşen isimli arkadaşa sattım.
Yine başka bir alder gitarda seymour duncan tb4jb kullandım bir süre.. şimdi ise maunda emg 81/60 set kulanıyorum.
Tek kelimeyle şunu söyleyebilirim, gitaristler emg yi sevebilir ama hiç bir müzisyen emg kullanamaz. Hiç bir Gitar Hero da emg göremezsin, emg; manyetik sektörünün Zoom pedalı gibidir, emg aktif setlerden çıkan ses yapısı itibariyle mekaniktir, seymour duncan ve başka pasif manyetiklerin tonu daha samimi ve sıcaktır.. aslında şöye birşey yoktur, şu manyetik en iyisidir, şu pedal en iyisidir, böyle bir şey söz konusu değil.. mesela abanoz klavyenin makbul olanı olduğuyla ilgili bir kanı oluşmuş forumlarda, bunların hiç birisi doğru değildir. bu tamamen kişiye özeldir, emg seversin, duncan seversin, alder seversin maun seversin, marshall seversin carvin seversin, jackson seversin fender seversin ama hiç birisinin birbirine üstün olduğunu idda edemezsin.. ha bazı markalar bariz vasattır o ayrı.. Bc rich bana göre çöptür mesela..
edit; alder gövdeli japon jacksonumda emg aktifi hiç beğenmemiştim, en çok stock manyetikleriyle güzeldi. bunuda aklına yaz.
 
swaIIowed dostum,zenginin parası züğürdün çenesini yorarmış :D o adamınların zaten çoğu zaman custom kullandığını düşünürsek(manyetik bağlantı devrelerine kadar özel bağlantıları tercih ediyorlar) bizimde yani kendi tonunu yaratmak isteyen gitaristlerinde onlar gibi ufakta olsa custom,modifiyeli ekipmanlara başvurmamız gerek.ben mesela şuan bir gitar yapıyorum.gitarı devrelerini komple kendim tasarlayıp,manyetik sarımına kadar kendim uğraşıp aradığım vintage soundu elde etmeye çalışıcam.ha zor iş falan diyebilirsiniz ama bu işler üzerine çok çalıştıgım işler.sende biraz araştır,dinle kendince yorumla,kendine bi sound belirle,sonra karakteristiği sana uyan bi manyetiği al.
 
Manyetik işi zaten anca deneye deneye olur. EMG normalde maun gitarlara çok güzel gider denir ama Cort EVL k6 üzerinde 81-85 seti olmasına rağmen çoğu maun gitardan daha cılız bir ses verir. Ben kendi gitarımda 81-85 kullanıyorum ve çok güzel dolgun bir ses alıyorum. Gitarım alder/flamed maple top ve maun/rosewood klavye. EMG yide tonunu beğendiğim ve bana en iyi gidecek mayetik olduğu için seçtim.

Manyetik seçerken karalı olman ve ne istediğini bilmen önemli. EMG tonu mekanik değildir aslında kendine özgüdür ve adamlar senelrdir bunu kanıtladı. Daha az sarımlı ve içindeki preamp tarafından ses şekillendirildiği için farklı bir tonu var. Mekanik demekle çok basite indirgemiş yukardaki arkadaş. Diğer dediklerine tamamen katılıyorum. Kafanda nasıl bir ton istediğini şekillendir ona göre manyetik seçimini yap.
 
seymour duncan blackouts al :)

pick-ups_seymour-duncan-blackouts.jpg
 
Her iki marka arasında pek fark yoktur, bu farkı çoklukla clean tonlarda duyarsın. Şahsen 5 gitarım ve herbirinde ayrı cins manyetikler var. Hepsini modifiye ettim. Amerikan KV2 de EMG85-81ZW set taktım süper oldu, 3 adet 9 volt bağladım çok net sound alıyorum. SM lerden birkaç modelin olduğı gitarlarım var (KE3, Soloist Jackson gibi) onlar da çok iyi performans veriyor.

Şimdi Bir Ibanez RG09 Limited edition Pegasus Pearl White aldım. Amerikadan da EMG-XR ve EMG-TWX beyaz manyetikler aldım onları takıcam. EMG nin X serisinde extra punch ve mid var, fark olacaktır gainli sololarda. Merakla bekliyorum.
 
shebomaniac demiş ki:
Thrashheaven demiş ki:
Neden seymour hocam farkı nedir tam olarak işte...

bu soruyu bende çok merak ediyorum.bendede 96 jackson ps4 var sh13 sh2n var memnunum.
Abi bu manyetik işi tamamen zevk işidir yahu. Yani SD ve Dimarzio firmaları Mercedes & BMW gibi,pasifleri hem popüler hemde çok iyi, emghz modeli altında çıkan emghz ler ise emg ibaresinden dolayı tutuluyor yoksa bunlara kafa tutacak cinsten değil... SD nin ve EMG nin aktifleri var, blackouts tahmin edildiği gibide patlama yaşamadı. Şimdi iki farklı marka ve ikisininde pasiflerini veya aktiflerini karşılaştırmak biraz saçma. Hepsinin eksi bir yönü var elbette bu yüzden birbirlerini sıfırlıyorlar.

MİSAL MUHABBET demiş ki:
a*ya abi bak SD den nasıl gür bir ses çıkıyor offf süper...
b* dur bende sesi biraz açayım eşitleyelim.

a* abi SD nin bass lara bakarmısın öldürüyor beni zevkten...
b* biraz kısta tiz ver be olum

a* abi senin EMG lerde iyi mid li haa...
b* ben seviyorum olum boşver ya
gibi gibi işin zevkten ibaret olduğu bir konu. Eğer ki iş manyetiğin çıkış gücünde olsaydı pasif severler X2N ve DimeBucker dan başka manyetik kullanmazdı. :)
 
Ben pasif manyetiklerde özellikle gain tonlarda bir fark olacağına inanmıyorum. Yalnızca yeni çıkan bir iki aktif EMGlerde ekstra durumlar varmış öyle yazıyor sitesinde. Clean tonlarda her manyetiğin farkını biraz duyuyoruz. Gitarın ağacı vb. girince daha belli oluyor. Ancak full gainli bir gitarda içinde extra devre vb. elektronik malzeme içermeyen aktif manyetikler bile farkı pek hissetirmiyor.
 
EMG-X serisi elinize geçince bir inceleme bekleriz :D Normal EMGlerden farkı vs gibi şeylerde. Yurt dışından bende 2 tane getirmeyi düşünüyodum güvenemedim kargoya o yüzden Zakk Wlyde serisi aldım. Çok büyük bir fark varsa normal olan seriyle yurt dışından bir tane 81X getirip köprüye benim 81 ide sapa takmayı düşünebilirim aslında :D
 
Geri
Üst