Seymour duncan mı ? / Emg 81-85 mi ?

X serisini merakla bekliyorum bulması da çok zor oldu. Kendi sitelerinde " ekstra mid ve dolu dolu bas" gibi kavramlar yazılı. XR ve TWX idi sanırım, köprü ve neck ayrı ayrı öneriliyor. Göreceğiz :p
 
Blindeath demiş ki:
EMG tonu mekanik değildir aslında kendine özgüdür ve adamlar senelrdir bunu kanıtladı.

pasif manyetikler telden gelen tüm titreşimi alıp sinyale dönüştürür. aktif manyetikler telden gelen titreşimden minimum olanı alır, pil yardımıyla boost eder ve sinyale dönüştürür. yani 10/1 akustik 10/9 elektronik. böylece fadebackte yapmaz.
 
EMG manyetiklerde telden gelen tüm titreşimleri yakalar. Aslında doğru sözcük titreşimde değildir ama şu an aklıma başka birşey gelmiyor. EMG ler daha az sarımlıdır. Bir seymour duncan tb4 ün sarımının 3 te biri kadar diye düşünürsek daha rahat anlamış olabiliriz(öyle demiyorum yanlış anlaşılmasın). Bobin etkisi ve dolayısıyla çıkışı daha az olur. Ama bütün titreşimi olduğu gibi alır. Bunun artıları manyetiği tellere çok yaklaştırabilirsin ve normal manyetikten daha az çekim gücü olduğundan sustaini ve tonu olumlu yönden etkiler. Bu alınan sesler ise manyetiğin içindeki preampta büyültülür, bas tiz vs devrenin içinde neler varsa o şekilde şekillendirilir ve çıkışa aktarılır. Preamp in yapısıda sesi mekanikleştiren veya dijitalleştiren birşey değildir. Gelen sinyalı evirerek yada büyülterek güçlendirir.

Firma bunu yıllar öncesinden bulmuş ve daha geliştirmiş. Bu yüzden kendine özel bir soundu var. Elektronik kısım sadece sinyal yükseltiyor sinyale ayrıca başka bir etkisi yok.
 
Emg kullanıcı olaraktan diyorum ki; bu manyetikler canavar,metal türevleri için ideal..böle bir kısıtlama yok ama manyetiklerin gerçek gücü bu şekilde ortaya çıkıyor poprock bile yaptım bu manyetiklerle.ama bu kişinin tamamen zevkine kalmış sh4 ve sh6da mükemmel bir birleşim iş tamamen senin zevkine kalmış dostum :) esenlikler.
 
Ben sahsen kendi C-1 Exotic'imde seramik miknatisli SH6 Duncan Distortion kullaniyorum. Camur ve sumuk gibi palm mute'lardansa daha tane tane, tok ve cekic gibi palm mute'lar elde ediyorum, biraz polepiece'leri yukseltip (tabi tellere gore dogru oranlarda), pickup'i yaklasik 1.5cm asagida tutuyorum tellere, amfiden gain beslemeyi tercih ediyorum.

EMG'lere pek alisamadim, biraz fazla compressed gibi geliyor bana, ya da benim alisamamamdan kaynaklaniyor olabilir, her halukarda EMG'ler de yuksek gainli muzik icin idealdir, onu soyleyeyim.

Duncan alacaksan ozellikle kopruye Invader almamani tavsiye ederim, cok boguk ve gevurlarin:)p) tabiriyle muddy bir manyetik, ozellikle mute'lar tok tok tok diye cikacagina gonc gonc (ses benzetmelerimin hastasiyim) diye sumuk yapisirmis gibi cikiyor, tabi alder body bir gitarda nasil bir cevap verir orasi da ayri.

Bir de EMG'lere 9v gerilim yerine 18v'ta calismasi icin bir modifikasyon varmis, yanlis hatirlamiyorsam 2 pil baglaniyordu, compression'u azaltip tonu daha hacimli yapiyor diyorlardi, ona da bir goz atmak lazim, belki cok daha farkli ve guzel sonuclar dogurabilir.
 
Hehe cidden benzetmeler harika olmuş. James'in eski bir yorumu vardı EMG setlere dönmeden önce eski kopya flying v gitarında kullandığı zaman. Alder body bir gitara en iyi gidecek manyetik SH8 yada SH8'in sadece alder body gitarda kullanılabilir bir manyetik olduğu gibi bir yorumu vardı. Kaynağını tam hatırlamıyorum ama cümle yazdığıma benzer birşeydi. :)
 
Thrashheaven demiş ki:
Jackson ps-3t var bende amfi olarak ta küçük marshall var ama bazen büyük kafa kabinlerdede uğraşabiliyorum...

hocam manyetik modifiyesi dediğimiz olay ağaç kalitesiyle oldukça ilintilidir aslında, yani kofreden emg al yada duncan al denilebilecek bir hadise değil açıkçası...

Ancak şahsi fikrim benim 2. eli 1300 -1400 tl fiyattan daha az ücretli olan gitarlarda, tarza da uyuyorsa ki sizde bunu belirtmişsiniz aktif manyetik modifiyesi yapmaktır. Hani neden bu fiyat aralığını verdin derseniz gerçekten bu aralıkta 2. eli eder gitarlardan başlıyor ağaç kalitesi kanımca. Peki ağaç kalitesi ne demektir neden bu kadar önemlidir, arkadaşlar gitarın manyetik-pot vs tüm elektronik bağlantılarını açtığınızda size kablolardan sıralı bir sistem gibi gelsede ses ağaç rezonansını kullanarak manyetiklerden geçiş yapar bu da şu demek oluyor yani kaliteli ağaçlı gitarlarda pasif manyetik değişimleri gitara ve ağaç türüne göre oldukça başarılı sonuçlar verebiliyor. Ama takdir edersiniz ki bu kaliteden biraz daha uzak marka modellerinde pasif manyetik modifiyesinden istediğiniz sonucu alamıyorsunuz... evet stock manyetikli haline göre sesi illa ki daha hoş gelecektir pasif manyetik modifiyesinden sonra size ama manyetik modifiyesinde amaç yeni taktığınız manyetik yada manyetiklerden alabildiğiniz en yüksek verimi almaktır tonal anlamda. Ağaç olarak alt kalite gitarlarda yaptığınız modifiyeyi gerçekten hem içinize sinmesi hem de aldığınız verim açısından en mantıklı olan seçenek aktif manyetik modifiyesidir. Ayrıca gitarınız da jackson ps3T olduğuna göre bence size en tatminkar ve verimli seçeneği emg 81-85 yada tarzına göre 81-60 81-89 gibi varyasyonlara girebilirsin ama bence en mantıklısı 81-85 alman derim...
 
Blindeath demiş ki:
Hehe cidden benzetmeler harika olmuş. James'in eski bir yorumu vardı EMG setlere dönmeden önce eski kopya flying v gitarında kullandığı zaman. Alder body bir gitara en iyi gidecek manyetik SH8 yada SH8'in sadece alder body gitarda kullanılabilir bir manyetik olduğu gibi bir yorumu vardı. Kaynağını tam hatırlamıyorum ama cümle yazdığıma benzer birşeydi. :)

Aynen oyle abi, invader'i maun govdenin uzerine takinca sumuk oluyor bildigin ehah.
 
Geri
Üst