Fakir Rickenbacker'i yapmaya başladım kendime :D

http://www.voxshowroom.com/northcoast/images/rickenbacker/330-12/330mg.jpg

aynı şu linkte ki gibi bir gitar yapmaya karar verdim.az önce projesini çizdim bitirdim.vintage bir gitar olucak kendisi.yakında proje ilerledikçe resimleri ekliyeceğim.
yalnız şu boyutlarda ki (ne hum ne single) manyetikleri nerden bulabilim?
gitarla ilgili tek sorunum bu.sitelerde de satılmıyor..
bu konuda zaten bilgili olmama rağmen akıl akıldan üstündür diyerek önerilerinizi bekliyorum arkadaslar ;)
 
P90 manyetik boyutunda galiba, o manyetikten bulacağını pek sanmıyorum yani hiç aramadım ama görmedim de... Sen en iyisi p90 bul kesin çıkar biryerden kokusu ;)
 
Zor be usta orjinal çizimi bulmak hadi lespaul yada strat olsa bulunurda bunu bulmak gerçekten zor. İnşallah bir arkadaş çıkarda verir.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
iki saattir arıyorum abi nette anca paralı bulabildim.parayı ver gelsin falan uğraşamam.internetten profil resmini buldum,boyutlarını ögrendim.gidicem bir reklamcıya "abi şunu büyütüp,bu boyutlara getirip,çıktısını verir misiniz?" diyeceğim..en kolay çözüm bu gibi geliyor.ama ben hala manyetik işindeyim..en olmadı kendim sarar,kutulama yaptırırım gümüş alaşımlı kromdan ama orjinal bulmayı daha çok isterim.birde eğer biliyorsan usta şunu sorucam.ben bu tarz vintage tremolo sistemini çözemediğim için sabit yapıcam köprüyü ama bunu bana bi şekilde anlatırsan(eğer biliyorsan)tremolo daha güzel olur ;)bugün ayrıca polyester ve boya aldım ama onlar sonra ki işler.yavaş yavaş topluyorum.gitar toparlanmaya başladıkça resimler gelicek ;)
 
Ama vintage tremolo sistemi istiyorsan heryerden bulabilirsin tek yapacağın scala yı bozmadan iyi bir ölçüm ile verdiğin linkte göreceğin köprünün olduğu yere takacaksın fakat ona göre köprüyü tutan vidaların yerlerini ayarlayacaksın. Tabiki gövdede oyulacak köprüyü takmak için ;)
 
omg mydukkanda temin edilemiyor diyormuş yeni gördüm istersen ara bir sor yada mail at artık nasıl ulaşırsın ben bilemem :) Belki bulabilirler...
 
Onu fatih ustaya bir danış bu konuda yardım edemeyeceğim. Yaparsa fatih usta yapar, belki o tremolonun aynısından bile yapar yani ondan böyle birşey görürsem şaşırmam :D

Bknz: Vigiliante
 
songlessbird arkadaşım yazdığım linkte ki foto ya bakmadığını baktıysanda Ric hakkında hiç bilgin olmadığını düşündüm bu yorumundan sonra.öncelikle şekil itibariyle birbiriyle alakası olmayan gitarlar ve özellikle Ric "semi-hollow" olduğu için tercih ettim.birde şunu eklemeliyim Ric'lerin manyetik bağlantıları diğer gitarlara göre biraz daha değişiktir.onun için bu gitarı seçtim.ha şuda var,sırf zevk olsun diye yapmıyorum benim işim bu.saygılarımla..
 
Alexilahio,özellikle semi-hollow olması sustain açısından çok farklı ton elde etmemizi sağlıyor.boşlğun manyetiğe uyguladığı titreşim muhabbeti...aslında çokta farklı bir gitar değil.idolüm olan adamların kullandığı gitarlar.madem alamıyorum orjinal yapıyım bari dedim :D 50lerdeki modellerinde farklı bazı devreler var.kendi içinde low cut fln..ha bunlar her gitarda olabilir artık ama işte semi-hollow gitarlarda daha çok işe yarıyor.şimdi tabi benim yaptığımdan orjinal tonlar beklenemez ama kendine has tonları olucak bu gitarın.kendi uyarlama devrelerimle fln yapıcam bu işi.valla arabayı malı mülkü satıp alınası bi gitar bu gitar :D
 
Geri
Üst