Pedal,Prosesör,Anfi bağlantısı hakkında...

Arkadaşlar diyelim ki elimizde;

1 adet sansamp triac,1 adet fx looplu prosesör ve 1 adet fx looplu anfi var.

Prosesörün preampını iptal edip,sansampı prosesöre fx looptan giricez.Yani drive veya clean tonu sansamptan alıcaz.Prosesörü sadece efekt ünitesi olarak kullanıcaz.Preamp çakışmasını önlememiz için anfiyi de fx loop yoluyla kullanmamız gerekicek.Şöyle ki eğer böyle bişey olabiliyorsa bağlantıyı nasıl yapmamız lazım.Ben şöyle düşündüm.Yanlışsa lütfen düzeltin.

Sırasıyla...

Gitar<Anfi input
Anfi send<Prosesör in
Prosesör send<Sansamp triac in
Sansamp triac out<Prosesör return
Prosesör out<Anfi return

Böyle yaparsak anfinin preampını iptal etmiş mi olucaz?

Buna da kablo yetişmez :)
 
Yok amfinin preampını iptal etmiş olmuyorsun bu arada aynı dediklerin gibi olacak, amfiye gitar geri kalan birbirlerinin fx loop a... İstersen aynı şekilde gitarı prosesörün in e girip prosesör out u amfinin inputtan girebilirsin. Bir dene hangisi hoşuna giderse ;)
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
Anfinin preampını iptal edemiyorsak kötü.Ben sadece sansampı preamp olarak kullanmak istiyorum.Yani sadece anfinin poweramp katı lazım bana.Ulan nasıl iş anlamadım gitti.:)
 
acanon demiş ki:
Anfinin preampını iptal edemiyorsak kötü.Ben sadece sansampı preamp olarak kullanmak istiyorum.Yani sadece anfinin poweramp katı lazım bana.Ulan nasıl iş anlamadım gitti.:)
Amfinin preamp'ini iptal etmen icin amfiye input'tan girmemen lazim.

yani ben soyle yapardim:

gitar-> pro in -> pro loop send -> triac in -> triac out -> pro loop return -> pro out -> amfi return
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #6
Anladım ,amfi return girişi tek jack kullanımında ses veriyormu acaba.Yani normal amfi input girişi gibi de kullanılabiliyor mu.Sadece preampı mı iptal ediyoruz buraya girerek.Tek eq ve poweramp çalışıyor.Doğru mu anlamışım...
 
Ampli'nin ana girişine jack bağlamazsan, sadece return girişine processor ve triac üzerinden bağlantı yaparsan da ses alabilirsin.
O zaman ampli preamp katı iptal olmuş olacak; sadece triac'ı preamp olarak kullanmış olacaksın.
 
Geri
Üst