KoNt87 demiş ki:
Ben de böyle düşünmüştüm

doğru düşünmüşüm demekki.
Peki sahte olan manyetikler var(necarman falan) nasıl anlarız orj. olduğunu
Valla abi Necarman sahte marka üreten bir firma değildir bildiğin normal bir markadır adamların sahte/replika yapıyoruz gibi bir iddaları yok.Necarman manyetiklerinde kendine has bir soundları var ha genelde bağlamacılar kullanır bu markanınkini ama bildiğin buda markadır.
Mesela Dimarzio'larda sadece arkada Made in Usa ve dp olarak modeli yazar dp155 mesela tonezonedur...Dimarzio'larda normalde üstünde yazı yazmaz ama yine bazı gitarların üzerinde stock olarak bulunan Dimarzio'ların üzerinde köşesinde yazıyor.
Seymour Duncanlar'da da Made in USA yazar işte arkada ne bileyim üstünde seymour duncan yazısı düzgün olur filan...
Bazı gitarların stock manyetikleri Gibson ve ESP'nin bazı modellerinde stock olarak bulunan Seymour Duncan'ların üstünde yazı yazmazda arkasında sadece Made in USA ve yapışkan olarak modeli yazar onlarda orginaldir paniğe kapılmamak lazım
Sahte manyetik çok kolay anlaşılabilecek bir şey görünüşte korkmamak lazım
Ha sen necarman olayını forumda yaşanan x2n vakası olarak diyorsan o arkadaş zaten demişti manyetiğin arkasında yapışkan var çıkartmak istemedim falan filan diye sonra bir çıkardı arkada necarman yazıyor

Tip olarakta önden bakıncada gayet belli oluyordu ama işte arkadaş anlamamış.