evilchild demiş ki:
Arkadaşlar İbanez MTM-2 bu aralar kafamı kurcalamakta. Daha önce kullandım fakat sapında kırılma yaşadım. MTM-1 araştırdım biraz onun da kilit bağlantı yeri aynı şekilde arkadan sabitlenmiş. MTM-1'de de kırılma yaşanır mı bu sebepten dolayı? Bildiğiniz gibi MTM-2'nin sapı o nedenle biraz güçsüz.
Teşekkür ederim.
Ibanez'in şu anda üretilen bütün prestige gitarları bu şekilde arkadan vidalıdır, mtm'ye özgü bir güçsüzlük falan söz konusu değil. Sapın üstüne oturursanız haliyle headstock kırılır. Başka bir başlıkta yine tartışılmıştı bu.
Arkadaki vidalarla sabitlenen şey üst eşik. Arkadaki vidaları haddinden fazla sıkarsanız doğal olarak headstock elinizde kalır.
Akort kilitlerini gereğinden fazla sıkarsanız ya vida kırılıp yuva içinde kalır, ya da vida veya yuva yalama olur, önde bulunan akort kilit vidaları sap ile temas etmiyor, bu yüzden sapa zarar vermez. Arkadan vidalanmış eşikler için konuşuyorum tabi.
RG2550'lerdeki sap wizard prestige'dir. MTM'lerdeki ise Wizard II profilindedir, ikisinin sapları aynı değil ancak yapı ve sağlamlık açısından çok bir fark yok, bunu da ekleyeyim.