16 Kanal Kayıt

Merhaba Arkadaşlar.
Ben bir konuda bilgisi olan arkadaşlardan yardımlarını rica etmek için bu başlığı açtım. Yorum yapacak olan her kese şimdiden teşekkür ederim.

Amacım, real time ( aynı anda ) 16 enstrumanı kaydetmek ve bunları sonradan bir analog masada miksajlamak.

Son yıllarda bilgisayar ile yapılan kayıt teknolojisinden epey bir uzak kadığım için, öncelikle ses kartları ile ilgili bir araştırma yapma ihtiyacını hissettim. Karşılaştırmalı testleri yapılmış, okuduğum yabancı sitelerden edindiğim bilgiler doğrultusunda, m-audio delta 1010 lt'nin hem fiyat ( 150 euro ), hem amaca hizmet konusunda en uygun ses kartı olabileceği fikrine vardım. Kartın 8 analog girişinin, 8 anolog çıkışının olması ve birden fazla aynı kartın sinkron çalışabilme özelliğinin oluşu beni en çok cezbeden yönü oldu. Ancak okuduğum yorumlarda, her kartın 8 kanallı bir mixer sürümü ile birlikte geldiği, fakat iki kartın sinkron olarak çalıştırılması halinde, bunun nasıl 16 kanal bir mixere dönüştürüleceği konusunun hala bir açıklığa kavuşmadığını yazılan yorumlardan okudum. Acaba bu sorunun nasıl üstesinden gelebilirim ? Yani birbirleri ile sinkron çalışan bu iki karttan satın aldığımda, toplam 16 kanal analog giriş üzerinden nasıl aynı anda 16 enstrumanı kaydedip, bunları 16 kanal analog çıkıştan mixere gönderebilirim ?
Acaba sizlerce, bu düşünceme alternativ olarak, belirttiğim fiyat aralığında önerebileceğiniz başka üreticiler varmı ?
Yapmak istediğim, midi olarak hazırlanan bir altyapı üzerine, birden fazla enstrumanları aynı anda çalıp kaydetmek.
Kullanacağım bilgisayar belki çok iyi bir alet değil ama, 4 çekirdekli, 2gb ram'li oluşu ihtiyacımı karşılar diye düşünüyorum. Kullanacağım program ise cubase'in herhangi bir sürümü.

Sevgi ve saygılarımla.

rolly
 
Geri
Üst