Guitarcenter firmasi hakkinda bilgisi olan var mi?

Bu yaz Amerika dan gitar getirtecegim.Guitarcenter firmasi bayagi subesi olan ve bayagi methi bulunan bir firma.Bizzat alisveris yapan veya yapan birisinden bilgi edinmis birileri varsa paylasmasini rica edecegim.Tesekkurler...
 
Ana Merkezi NewYork ta. Oradan bizzat ve Türkiye'ye dönünbe de birkaç alışverişim oldu. Nitekim daha 3 gün önce EMG-X serisi manyetikler ve bilimum gitar parçaları satın aldım, bekliyorum. İnternet üzerinden aracı firma ile malları getirtiyorum, hiç sorun yaşamadım.

Gitar getirtmek biraz riskli görünebilir. O kadar yol gelecek. BEn korkarım. Bugün Ibanez RG09 Limited Edition Pegasus Pearl White siparişim İstanbul'dan geldi. mydükkan.com dan aldım ve gitarı test edip ince ayarlarını çekip yollamışlar minicik bir entonasyon hatası bile yok helal olsun. Şimdi bu Guitar Center'da aynı şeyi yapıyor ancak ülkeye gelene kadar kargoda sorun yaşamamak için bence bir flight case ile al derim.

Sonuçta herşey alınır guitar Centerdan sorun yok. Sadece korumasını da iyi yaptırmak lazım.
 
Guitar Center, musician's friend ile aynı şirket aslında. Şu anda Amerika'da resmen mcdonalds gibi, her büyük şehirde 1 tane var. Bu tarz büyük şirketlerden almanın türlü avantajları ve dezavantajları da olabiliyor tabi. Ellerindeki stoklar hayvani olduğu için çok iyi gitarlar çıkabildiği gibi çok kötü gitarlar çoğunlukta. Garanti..vs meselelerinde muhtemelen küçük bir dükkandan daha güvenilir olacaklardır. Ama pazarlığa da kolay kolay yanaşmazlar, listeden satılan ürünlerde.
 
ghostknight demiş ki:
Guitar Center, musician's friend ile aynı şirket aslında. Şu anda Amerika'da resmen mcdonalds gibi, her büyük şehirde 1 tane var. Bu tarz büyük şirketlerden almanın türlü avantajları ve dezavantajları da olabiliyor tabi. Ellerindeki stoklar hayvani olduğu için çok iyi gitarlar çıkabildiği gibi çok kötü gitarlar çoğunlukta. Garanti..vs meselelerinde muhtemelen küçük bir dükkandan daha güvenilir olacaklardır. Ama pazarlığa da kolay kolay yanaşmazlar, listeden satılan ürünlerde.

Bir iki duzeltme yapayim :)

Music123 iflas edecegini aciklayinca Musicians Friend M123 ve ana sirketi Woodwind and Brasswind'i satin aldi (WWBW M123'u bir sure once satin almisti).

Asagi yukari 1 sene sonra Guitar Center MF'i satin aldi.

Sonra da Bain Corp GC'yi satin aldi.

Yani su anda Bain Corp GC, MF, M123, WWBW ve MF'in yan sirketi custom gitar magazasi Private Reserve'in sahibi.

Bu sirketlerin her biri ayri sirketler olarak calisiyorlar yani birbirlerine rakipler, ama ana depolari birlesti. Yani MF ve M123'ten aldigin bir urun ayni depodan farkli fatura ile cikiyor.

GC'den almanin iyi yani alacagin gitari deneyebilme firsatin olmasi. Kotu yani ortaliktaki gitarlarin cogunun 15 yasindaki cocuklarca fazlasiyla "abuse" edilmis olmasi (pahali olanlar yuksekte duruyor, onlar genelde daha iyi durumda). Yani eger arka depodan o modeldeki gitarlari acilmamis olarak getirttirip aralarinda en begendigini alirsan sorun yok. Bir de GC'den yapacagin alisverislerde vergi odersin. MF'den alirsan eger Washington ve Nebraska eyaletlerinden birinden ismarlamazsan o zaman vergi vermezsin.

Pazarlik olayi sansa kalmis birsey. Tatli dilliysen, adamin da gunuyse olabilir. Ama pek umitlenme GC icin. GC'nin kuponlari da genelde almak isteyecegin herseyi haric ediyor :) Baska yerlerde daha cok sansin olabilir ille de pazarlik istiyorsan.

Adindaki "strat"dan dolayi Fender almayi dusundugunu farzedersek :))) MF'in Fender Friday'lerini takip et. Arada bitiyor, sonra yine baslatiyorlar ve Fender'in 1-2 modeli o cuma sedece telefon alisverislerinde buyuk indirimde oluyor.

AMS de fena degil, Dean Soltero artik uretimden kalkiyor ve AMS'de fiyati 660$'dan 360$'a dustu. MF ve M123 price-match'e izin veriyor, o da guzel birsey.

Iste boyle :)
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
Arkadaslar bu kadar ayrintili bilgi cikacagini dusunmedigimden tam yazmadim cok tesekkur ederim herkese.

Soyle ki ben 2. el almayi dusunuyorum ve deneme sansim yok.Oncelikle wildwood guitars tan rory gallagher custom strat alacaktim fakat satildi malesef.Su an elimdeki fenderle idare edecegim cunku iyi fiyata gibson zakk wylde buldum guitarcenter da 2. el.Strat a da lindy fralin getirtecegim orada bir sikintim yok.Ama mayis sonunda gelecek cikarsa bir strat hemen yonelecegim ama custom shop dusunuyorum ki cikarmi bilemiyorum.

Zakk wylde serisinde sikinti cikacagini dusunmuyorum acikcasi usd fiyati bile 4700 dolar alan kisi gozu gibi bakar bir sikinti olursa da oradan alacak kisi ki kuzenim oluyor eline yuzune bakar kirigi cikigi varsa ancak is yapmaz diye dusundum.Kozmetik gorunus gibi dertlerim olmadigindan su an biraz rahat icim.

2. el satislarda da firmayla maillestim replica falan olaylari olmayacagina guvence verdi ki zakk signature ile ugrasmak bence sacma olur replica yapiminda.

Benim baktigim gitar NY da miamiye getirtip bakmayi talep edecek kuzenim.Bu sekilde olursa sorun cikmaz diye dusunuyorum.

Bu kosullarda cok mu iyimserim bir sorun gorebiliyor musunuz? Tekrar yardimci olan arkadaslara tesekkur ederim...
 
Dedigin Gibson ZW'yi gordum. Acikcasi ZW sevdigim bir adam olmadigindan o gitara o parayi vermezdim. Ortalikta coook daha guzel gitarlar varken :) Hatta yeni cikan PRS Evil Twin bile Gibson ZW'den daha guzel gorunuste :)

ZW'nin kopyasi en cok yapilanlardan biri, o konuda yaniliyorsun. Ama resimden anladigim kadariyla o kopya degil. Zaten GC'dekiler anlardi kopya olsaydi.

GC'de baska biryerden aldiginda kargoyu oduyorsun, sonra yine 45 gun geri getirme hakkin var. Kargo parasi yaniyor tabi begenmeyip geri getirirsen.

O paraya USA Carvin'den veya Polonyadaki Ran Guitars'dan guzel bir custom yaptirabilirsin :)
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #7
Hocam dogrudur tabi sahte piyasasi hakkinda bir bilgim yok ama adamlarla gorustugumde siki bir politikalari oldugunu soylediler gitar arastirmak hakkinda.

Yani gorunuse cok bakmiyorum acikcasi tabiki zevke gore daha guzel model secilebilir.Hatta bu gitarin gorunusu sevmiyorum bile diyebilirim.Neticede fender in yanina bir jackson veya gibson dusunuyordum uzun vadede fender cikmazsa ust duzey bu eksigimi kapatmis olacagim en azindan firsat varken.

Bilgiler icin tesekkur ederim devamini eklemekten cekinmeyiniz...
 
Geri
Üst