jackson vs ibanez?

Jackson mı İbanez mi?


  • Toplam oy veren
    42
Jackson lardan daha esnek ton aralığına sahip ibanezlerde var, ibanezlerden daha esnek jackson larda. Yani öyle yumuşak sert kavramı yapmak alakasız olur. Prestige sahibi olarak söyleyebilirim ki, ton aralığının genişliği ve güzel birde ekipman ile alacağın tonlar arasında bayılabilirsin. DK2 lerde baya geniş aletler mesela. Ama bir mtm1 veyahut RR1 o kadar esnek değil. Umarım anlatabilmişimdir.
 
abi ben bilmiyorum soruyorum işte.emmoğlu :LOL: (kuzen) öyle diyo,iyi de çalıyo.şekli en güzeli bence strat.ama yumuşak olmaz diyolar. :?: squier stratımı çok seviyorum.gitar hocam sapı iyi bunda çalışmaya devam edebilirsin demişti.para biriktirebilirim yani.iron maiden hastasıyım.
 
Sadece marka değil ağaç ta önemli. Jackson larda önemli birçok modelde alder var bildiğim kadarıyla. (dinky, soloist) Ibanez rg serilerinde ise basswood. Bu da ciddi ton farkı demektir. Buna göre de ne istediğinize karar vermelisiniz alder mi, basswood mu?
 
simdi ben parlak tonlar verebilen versatil bir Js 100 kullanmistim. Gitar guzeldi her aralikta doyurucuydu ama spesifik bir karakteri vardi gitarin ve o karakter her sounda yansiyordu.

Kalite bakimindan bence biraz oyuna geliyoruz. Simdi kolay kolay akord kacirmayan kaliteli kopru yapilarina sahip ust duzey malzemeli ve iscilikli gitarlar baya pahali oluyorlar. Ben daha sonra Schecter C1 Lady Luck kullandim. Bunun ton versatilitesi daha zayifti Js 100'e gore. Cunku gitar Maun agacindandi ve soundu cok toktu. Manyetikleri de Clean'de akustik Drive'da hi-gain yapiya sahipti. Yalniz Isciligi gercekten baya baya iyiydi. Volume Pot'u Fender Mex,Squier Potlar gibi hisirti yapa yapa acilip kapanmiyordu oldukca temiz bicimde calarken vol pot u yogunlukla kullananlar icin avantajli. Kemanvari gitar calanlar icin:)

Gelelim Mex Fenderlere, Strat en iyisi demissin calim acisindan. Eger Processor veya Sert Pedallarla beslersen ve gitarini da H-S-S dizilimli alirsan, Humbucker'da alacagin Gain oldukca sert olabiliyor. Ben su an Fender Mex Stratocaster caliyorum. Cok da memnun kaldim gitardan. Dedigin gibi klavyesi cok genis ve etli butlu. Oldukca rahat bir klavyesi var. Amerikan Strat ile arasinda ne gibi fark var klavyenin bilmiyorum ama bana gayet kaliteli geldi. Sustain seviyesi de iyi yani, 2. el fiyatina gore oldukca iyi bir gitar. O kadar kotulemislerdi ki gitari Squier Deluxe daha iyidir falan diyenler vardi, felaket tellalligina gerek yokmus demek ki. X3'ten Purple tonunu aciyorum, Humbucker'a aliyorum manyetigi, canavar gibi drive soundu. Brit Clean'e aliyorum. Piril piril tertemiz bir clean. Chorus ekliyorum,delay ekliyorum.. Cok guzel gercekten Fender gitar. Alakasiz bir Gibson LP Studio'ya denk geldim. Maun yine gitar. Tok soundu var ama hayret ettiren cinsten bir gitar. Tok sound sevmeyen ben bile cok begendim o gitari. Gitarin isciligi ve sustain seviyesine hayran kaldim. Imkanim olsaydi bu gitari satmadan onu edinmek isterdim. Insallah olur diledigim bakalim:)
 
stratocaster fendeer daha mantıklıı ama ille alcam diyorsan ibanezlerin üretim yeride önemli
 
Öncelikle anketi kınamak istiyorum.Jackson-ibanez kıyaslaması bence jacksona yapılan bi hakarettir :)

sen bi 300 kağıt daha ayarla git sıfır bi dxmg al derim,kafan rahat olsun.ben kullanıyorum,jilet gibi tonu var.üzerinde pasif emghzler var.ama pasif kelimesine aldanıp da kötüdür diye düşünme.aktiflerle arasındaki fark wayyyyyy dedirtecek boyutta değil,az bi fark var.klavyesini bodysini söylemeye gerek bile duymuyorum.resmini de koydum.asalete bak ondan sonra düşün bir kez daha :) tabi daha fazla biriktirebilirim diyosan dk serisinden sana uygun olanı seçip alabilirsin.

 
Bende her ikisinden de var ve ciddi sert tonlar daha çok Jackson dan çıkıyor ancak RG serisi Ibanezim de pek eksik sayılmaz ancak ton farkları büyük. Her ikisi de ayrı hikaye anlatıyor. Sadece metal yapmak için illaki Jackson ve iyi manyetikler lazım.
 
dk2 falan diyeydin bari yada dkmg ama dxmg gayet basit bi gitar, tamam bi ltd m-50den iyidr ama rgt42dx mesela cok cok daha iyi bi gitar. 2. elde 600-700e bulunabilir artan paraylada manyetik modifiye edersin cillop gibi olur
 
RG serisi Ibanezler rock ve üstü için, S serisi Shredding için, tabi ki metal yapılıyor. Oradaki yazıyı farklı okumuşsunuz:
Sadece (sırf, tek amaç) metal yapmaksa Jackson diyorum. Ibanez RG09 danda baba gibi ses geliyor. Ama ses renkleri farklı.
 
Atalay demiş ki:
RG serisi Ibanezler rock ve üstü için, S serisi Shredding için, tabi ki metal yapılıyor. Oradaki yazıyı farklı okumuşsunuz:
Sadece (sırf, tek amaç) metal yapmaksa Jackson diyorum. Ibanez RG09 danda baba gibi ses geliyor. Ama ses renkleri farklı.

"illa ki jackson lazım" deyince öyle algıladım. :)
 
iki gitarında birbirinden üstün veya kötü modelleri var. oldukça gereksiz karşılaştırma. iki gitarında mükemmel modelleri var keza fiyatı yüksek olupta kalas olan modelleride.
 
Yazmayayım diyorumda artık tak etti biryerde yani. Sözüm meclisten dışarıdır ki zaten alınan adam dediği lafı bildiği için alınır.

Forumlardan okumuş ve elinden en fazla 1 kere ibanez geçmiş, belkide geçmemiş her önüne gelen ibanez basswood gövde alma beş para etmez öyledir böyledir yok efendim çok sönük bir tonu varmış, sustain çok kısaymış zart zurt atıp tutuyor. Ya kardeşim madem ağaçtan çok iyi anlıyorsun bu kadar, öyle bir gitar yap ki (maun en iyisi(!) ya kesin maundan yapar) ağzımız g.tümüze girsin.

Seneler önce bırakmama rağmen ta küçüklükten, dayımında parkeci olması sebebiyle ağaç işleriyle çok uğraştım trilyon çeşit ağaçla iç içe çok tozunu yuttum o işlerin. Soruyorum şimdi;
1- Biliyor musun sen birader ağacın kalite kalite olduğunu?
2- Biliyor musun alder yada maun olsa bile ağacın heryerinden sağlıklı müzik enstrümanı yapılamayacağını.
3- Peki alder-maun-basswood üçlüsü arasında kütük fiyatı biraz fazla olanın maun, alder ve basswood un aynı para olduğunu biliyomusun?
4- Kesin en çok bulunan ağaçlar arasında alderin başı çektiği bilmiyorsundur...
5- Jackson da poplar ve basswood kullanırdı bir zamanlar( Bknz: japon fusion, japon jrr ler ) hiç bu gitarları aldın mı eline?
6- Basswood, ash yada poplar jackson alsan eline alder sanarsın kesin dimi?
7- Tekrar soruyorum, alder ile basswood hangisi daha pahalıymış birde hangisi daha rahat bulunuyormuş?
8- Her ağacın tınısı vardır dimi kendine has karakteri hani? Luthier lerde tipine bakıp mı alıyorlar ağacı yada gitar yapıp yok bu olmadı diyip çöpe mi atıyorlar yoksa vurarak ağacı mı dinliyorlar?
9- Hep basswood alder ve maun a göre hacim yoksunu filan diye yazarlar sende okursun ya, işte mağdem okuduklarını iyi biliyorsun, basswood un diğer ağaçlardan artı yönünüde söyle bizde öğrenelim.

Tecrübeli arkadaşlar(üstadlar) siz cevap vermeyin, lütfen soruları gerçekten(!) bilen arkadaşlar cevaplasın. Saygılarımla
 
90-95 arası Pro serileri emin ol USAlerle aynı sınıfta falan değiller, arada gayet belirgin farklar var. İlla ki kıyaslanabilir kadar iyileri çıkmıştır ama hepsi en üst Amerikanlarla aynı falan denemez. O sitedeki arkadaşın kendi gaza gelmesi o biraz.
 
Atalay demiş ki:
Bende her ikisinden de var ve ciddi sert tonlar daha çok Jackson dan çıkıyor ancak RG serisi Ibanezim de pek eksik sayılmaz ancak ton farkları büyük. Her ikisi de ayrı hikaye anlatıyor. Sadece metal yapmak için illaki Jackson ve iyi manyetikler lazım.

benimde duyduğum bu abi.tşk
 
Geri
Üst