Cubase / Midi çalarken VST de istem dışı preset değişimi

Merhaba

Uzun zamandır cubase sx3 de ve sonraki sürümlerinde karşılaştığım, çözümünü bir türlü bulamadığım ve hep başka türlü oyunlarla kapattığım bir problemim var.

İnternetten bulduğum hazır midi şarkılarını cubase e import edip, kendi VST enstrümanlarım ile çaldırıyorum. Midiyi cubase e import ettiğimde her midi kanalı ayrı birer midi track olarak projemde yer alıyor. Daha sonra Kullanacağım VST enstrümanlarını projeme yükleyip midi kanallarının out'u olarak bu açtığım VSTi leri seçiyorum. Mesela piyano, yaylı ve üflemeli enstrümanlardan oluşan tracklerin hepsini aynı VSTi nin farklı kanallarına gönderiyorum. Bu VST nin arayüzünden her kanala farklı bir enstrüman preseti seçiyorum.

Sorunuma gelince... Her kanala vst arayüzünden istediğim enstrümanı verdikten sonra bir kere play/stop yaptığımda bazı kanalların presetleri kendi kendine değişiyor. Bir şekilde midi kanalllarında yer alan parametreler benim açtığım VSTi deki kanallara atanmış presetleri değiştiriyor. Örneğin ben piyanoyu 1. kanala gönderdim ve VST arayüzünden 1. kanala Grand Piano verdim. Bir kere play/stop yaptığımda bu kanala alakasız bir enstrüman preseti (her seferinde aynı alakasız enstrüman) geliyor. İmport ettiğim midi trackdeki tüm kanallardaki tüm automation ları silmeme rağmen bu sorun devam ediyor.

Nedir bunun çözümü fikri olan varmı?

Teşekkürler

İlter.
 
cubase de midi sekmesinden , logical presets > standart set 2 > del patch changes i uygulamamyı bir dene. bu midi algoritmalarındaki kayıtlı patchleri siler. birde , midi tracklerin başlarında bir sinyal vardır , şarkı başlamadan o sinyalleri silmeyi dene keserek.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Sen cevap vermeden önce midinin ilk ölçülerini sildim ve sorun halloldu. Del patch changes de yararlı olabilir.

Teşekkür ederim.
 
Geri
Üst