Yeni gitarın içinden bağlantı amfi kablosu çıkmıyor mu?

Arkadaşlar merhaba, uzun zamandır hasretini çektiğim elektrogitarıma kavuştum, kendime bir elektrogitar ve amfi aldım. Şimdiye kadar akustik çaldığımdan elektrogitar hakkında bilgi sahibi değildim. Dolayısıyla gitar amfi bağlantı kablosunu sipariş etmemiştim, ben gitarın içinden bağlantı kablosu çıkar sanıyordum ancak ne amfiden ne de gitardan amfi-gitar bağlantı kablosu çıkmadı, gitarı internetten sipariş vererek aldım. Aldığım gitar ucuz bir gitar olsa maaliyetini düşürmek için kablo koymamışlar derdim ama gitarım Ibanez RG2550 amfim de çok kaliteli bir amfi olmamakla birlikte Marshall MG30FX, ikisinden de bağlantı kablosu çıkmadı. Bağlantı kablosunu ayrı mı satın almak gerekiyor? Eğer öyleyse herhangi bir kablo alsam işimi görür mü? Yoksa kablonun da kalitelisi, kalitesizi oluyor mu?

İlgilenen arkadaşlar şimdiden teşekkür ederim.
 
Kablonun kalitelisi kalitesizi oluyor ama gitardan amfiye dogrudan girilecek jaklar fazla dip gurultu vs. sebep olmuyorlar. 10-15 tl lik Cort marka jaklardan alabilirsin. Yalniz zamanla bozuluyorlar. Eger alayim uzun sure idare etsin dersen 40-50 TL arasi Planet waves marka altin uclu jaklar var. Bunlardan tercih edebilirsin.
 
Evet öyle durumlar oluyor ne yazık ki, hatta gitarı hardcase ile satılan birçok modelde hardcase verilmiyor bu ülkede. Bak seeeeeennnnn...
 
atalay abi sanki koydukları yüzde 30 kar yetmiyo ,
neyse

ben ve benim gibi binlerce insan yurtdısından alısveriş yapıyo artık.

bu distrubitorleri , eski zamanların antalya bodrum vs tatil yorelerinin marketlerine benzetiyorum. bugunun parasıyla 10 tl ye su satarlardı. şimdi hepsi iflas ediyolar.
:) ahaha
bi 5 10 sene daha emerler müzisyenlerin kanını. sonra gorurler.
 
Onlara vereceğim paranın 5 te birini aracı firmaya ve kargoya veriyorum, şu ana kadar burada satılan her cins elektrikli elektronikli veya normal makineleri yüzde 25 ila 40 ucuza getirtiyorum. Şaka gibi.

Geçende 2 adet Sennheiser e609 gitar amfisi kayıt mikrofonlarından GuitarCenter dan aracı firma, kargo ve gümrük dahil 520 TL ye karşılık olarak aldım. Türkiye'de internette bunları satan firma yok, ancak aynı ayarda mikrofon var (Shure SM57) merak eden baksın kaç paraymış iki tanesi...
 
%20-30 dist. indirimi var.
Ayrıca adamlar gümrükte de cok sıkıntı yaşamıyorlar.
Orda da bir torpilliler.
%50 ye varan indirimle gitarı alıyorlar.
American standard 1000 dolar bazı indirimli sitelerde.
Adama gelişi 700 dolar falan.
Tr satış fiyatı 2000 dolar nakit :)
Nerde bunun distribütörlüğü?
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #9
Arkadaşlar teşekkür ederim cevaplar için, bu kadar zaman sonra elektrogitar alabildim kendime onun da kablosu yok bağlama niyetine çalıyorum öylece. :( Açıkçası kablonun gitara dahil olmayacağı hiç aklıma gelmemişti, cehalet kötü şey.

Yaşadığım şehirde gitar satan yerleri bugün dolaştım, ancak hepsi de "Pahalı olduğundan kimse orjinal markalı kablo almıyor, biz de satmıyoruz." dedi ve hepsi de beni burada elektrik ürünleri satan meşhur bir yere yönlendirdi. Aslında daha önce elektronik alet edevat alışverişi yaptığım bir yer ama bu kablonun kalitelisini mi satarlar bilmiyorum ki. Gitarımı mydukkan.com'dan almıştım bugün sipariş etsem en erken Pazartesi gelir, sizce alacağım ucuz kablo gitara, amfiye ya da bana zarar verir mi? (Aslında vermeyeceğini düşünüyorum emin olmak istedim sadece 8O ) Daha önce gitar çalarken elektriğe kapılıp ölen birini duymuştum.

Bir de konuyu başka yerlere götürmek istemiyorum ama daha önce internet üstünden benim aldığım modelin aynısını alan birisinin sap ayarında problem yaşadığını okumuştum. Ben de gitarı sipariş ederken gitarın sap ayarı vs. yapılıp gönderilmesi şeklinde not düştüm, çünkü burada bu işten anlayan güvenebileceğim adam bulmak zor. Gitarda parmak egzersizi yaparken üst telin 3. perdesinde filan bir de La teline boş vurunca biraz cızlama oluyor, perdeye işaret parmağımla çok sert basarsam olmuyor ama yüzük parmağımla basınca bazen cızırtı oluyor. Eskiden akustik gitar çalıyordum ama uzun zamandır çalmıyorum sizce parmaklarım zayıfladığından tam basamıyor muyum, yoksa sap ayarı mı gerekiyor. Akustik gitarımla da bu sorunu yaşardım ancak akustik gitarım piyasadaki en ucuz en dandik gitar olduğundan sorun etmezdim.
 
lotion demiş ki:
atalay abi sanki koydukları yüzde 30 kar yetmiyo ,
neyse

ben ve benim gibi binlerce insan yurtdısından alısveriş yapıyo artık.

bu distrubitorleri , eski zamanların antalya bodrum vs tatil yorelerinin marketlerine benzetiyorum. bugunun parasıyla 10 tl ye su satarlardı. şimdi hepsi iflas ediyolar.
:) ahaha
bi 5 10 sene daha emerler müzisyenlerin kanını. sonra gorurler.

Ben de cesaret edebilseydim Amerika'dan Jackson Soloist SL1 getirtecektim 1800$ liste fiyatı vardı, ama cesaret edemedim.
 
ben de yıllarca o elektrikçi tayfadan kablo ve jack alıp kendim yaptım kullandım, sana bir zararı olmaz doğru ve iyi lehimle çok gürültü de olmaz, bahsi geçen 20tl lik jacktan eksisi olmaz ama lehimi ya da ucu iyi olmazsa çabuk gidebilir,temassızlık yapabilir.

Bu arada, yurtdışından alışveriş hakkında takip ettiğiniz yollar,ödeme şekilleri,kargolar gümrükler hakkında tecrubelerinizi biraz anlatır mısınız? 1-2 birşey aldım başkaları aracılığıyla ama mikrofon ve ses kartı düşünüyorum bu aralar, nereleri önerirsiniz?Nasıl ve nereden yapmalıyım?
 
Ben 1 yıldır www.amerikadaniste.com dan aracı şirket olarak faydalanıyorum, çok memnunum.

Malları istediğin internet sitesinden senin için alıyorlar (kredi kartı bilgileri ve hangi siteden ne alacağını ve amerikadaki kendi adreslerine kargo dahil ne kadar tutacağını yazıyorsun) ve makul bir ücret karşılığı ( yanlış hatırlamıyorsam mala göre 20-45 dolar arasında değişen komisyonlarını alıp malı senin yerine satın alıyorlar. Bilmeyenlere söyleyeyim, bazı amerikan firmaları yurtdışındaki kredi kartlarını kabul etmiyor.

Bu mallar geliyor NewYork'taki siteye ve buradan evinize kadar geliyor. Bu arada kargo ödemesini de isterseniz sizin yerinize yapıyorlar ve hiç kaçak iş yapmıyorlar. Öngörülmüş vergiyi kredi kartından çekip fazlaysa sonradan yerine koyuyorlar.

Neyse detaylarını kendi sitesinden bakın. Konu şu ki malı siz satın aldıktan sonra 7 gün içinde alinizde oluyor. Süper.

Şimdi bu kadar komisyondu kargoydu vergiydi dedim ya... hala çok daha ucuza elinize teslim edilmiş ürün sahibi oluyorsunuz. Demek ki bu kadar pahalı satıyorlar burada.

Birtek gitar getirtmeye cesaret edemedim ama kesin o da gelir.
 
Çok iyiymiş cidden, teşekkür ederim bilgiler için.Gitar konusunda ben de güvenemem asla, küçük bir risk bile hayal kırıklığına yol açabilir malesef.Tanıdık getirirse ya da kendim getirirsem falan ancak alınabilir.Ancak bu siteyi çok tuttum giyim-küçük elektronik cihazlar konusunda çok işe yarar gibi.Sağolun tekrardan.
 
Merhaba. Konuyu hortlatmış olacağım ama Epiphone Les Paul Special VE alacağım ama kablo çıkar mı içinden bilmiyorum. Çıkmazsa da nasıl bir kablo almalıyım bilmiyorum. Marshall MG10CF amfisiyle kullanmayı düşünüyorum. Amfinin içinden çıkar mı onla da ilgili bilgim yok. Cahillik :/ Yardımcı olabilecek varsa çok mutlu olurum.
 
Geri
Üst