Korku Filmleri

"ils"den mi bahsediyorsunuz ? Fransız filmi sanırım. Hani bi öğretmenle sevgilisinin başından geçenler filan hikayesi. Bi de "Blair Witch" ayaklarında bu gerçek hikayedir numarası çekmişler. Ben o filme boş boş bakmıştım, bırakın korkmayı.
 
tekin08 demiş ki:
nina demiş ki:
ya ben hayatım boyunca sadece "onlar" diye bi film vardı beni sadece o film korkutmuştu o yani yılını tam olarak hatırlamıyorum ama manyak bi filmdi

benimde korktuğum tek filmdi.sanırım 3 yıl once girmişti vizyona.karanlıktan fobisi olanları korkutmak için birebir

bende var vcd si uzerinde yilin en iyi korku filmi yaziyodu guzeldi ama evet
 
Benim en çok sevdiğim korku filmi 'karanlık su' korkuyu çok güzel işledikleri bir film.Yalnız bahsettiğim hollywood versiyonu olan karanlık sular değil. Çoğu kişi bu filmi gerilim olarak nitelendirebilir. Ben göze sokulan kanlı bıçaklı ses efektine boğulmuş filmlerden haz etmediğim için bu sakin korku filmini çok severim.
 
aayyccaa92 demiş ki:
ben şuana kadar korku filmi izlememiş gibiyim bütün izlediim korku filmleri korkutmadı hepsi korku filmi başlığı altında fakat gerilim filmi


sen gerçekten korku filmi izlemek istememişsin bence. klasik hollywood yapımı korku filmleri izlemeye devam ettikçe bu fikrinin değişeceğini sanmıyorum. gerielim bile değil komediden ibaret. gerçekten korku filmi izlemek istiyorsan iyi araştır süper filmler var...
 
..her ne kadar tam bi korku denilecek film çok sayıda olmasada birkaç tane var..

stephen king in kitaplarından uyarlanmış olanlar bi ayrı güzel oluyor..özellikle de 'o'..
 
Bu sene iyi filmler var; http://www.upcominghorrormovies.com/

Psişik/Parapsikolojik filmler için;

http://www.imdb.com/keyword/psychic/
http://www.imdb.com/keyword/paranormal/

http://www.sinemafanatik.com/yabbse/index.php?board=25;action=display;threadid=11707

sinemafanatik forum'da bahsi geçen filmlerin çoğu tv'de verilmişti yıllar önce.. Laura Mars'ın Gözleri, Günah Tohumu vs bunları küçükken izlemiştim. 1998 yapımı "Urban Ghost Story" ve 2005 yapımı "An American Haunting" tavsiyem olur..

Bu arada Naboer çok hoşuma gitmişti..

Çocukluk aşklarım; http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_zombie_films :)

Geçenlerde cine5'de Evil Dead vardı :) Bu film kral ya.. Kanepeden eller çıkacak da beni alacaklar geyiğini hala aklımdan geçirtebiliyor ve tırstırabiliyor, cidden bravo :) Yine geçenlerde Rosemary's Baby oynadı tv'de..

Nekromantik geçmiş bu başlıkta :kustum İzlemedim bile baştan sona böğğ
Nekromantik II'de (birkaç sahneye bakabildim) nekrofili olayı çıkarıldığında geriye aşk kalıyor... Unutulamayan sevgili. Yazık. İğrenç. Üzücü. Kabullenememek korkunç bir çıkmaz.

edit: Tindersticks dinlerken aklıma geldi. 4-5 yıl önce izlememin ardından bir süre yeni insanlarla tanışma fobisine yol açan Trouble Every Day filminde Béatrice Dalle'ın elemanı yerken, gıdıklayışı, öpüşü, sevişi falan.. İğrenç 2. Üzücü 2. Mideye indirilen vatandaş zamanında Levi's reklamında koşuyordu. Ama filmlerde insanlar gerçekten ölmüyorlarmış. Hatta yenmiyorlarmış. İçime su serpildi.

Ne haykırıyoruz pisliklere:

FİLMLERDE HAYVAN KATLİAMINA VE KÜRKE HAYIR ! ! !
 
bence korku-gerilim filmi çekmek ve bu filmi izletmek çok zor...

senaryoyu her an bıçaksırtında tutmak dengeleri kurmak ilişkileri bağlamak çözmek zor olsa gerek..

korku filmlerinden hiç korkmuyorum arkadaşlar, bu eskiden beri böyle, ha ancak bazı sahnelerde haliyle irkilirim o ayrı dava..

hatta kendimi sınamak için evde tek başımayken kapkaranlık ortamda en korkunç filmleri gece yarısı izledim ama yok arkadaş öyle çoğu kişinin 3.5 olması gibi ben olamıyorum, zihnimin bi yeri hep açık ve orası korkmamı engelliyo..

korku-gerilim klasikleri deyince aklıma il gelen baba filmler, The Shinning (Cinnet), Omen, Hannibal serisi, Kuşlar...
 
halloween ve 13.cuma serileri oldukça iyi filmlerdi.özellikle serinin ilk filmleri baya iyiydi.bu arada yayınlandığı yıla göre exorcist filmini de çok iyi olduğunu söylim.duyduğum kadarıyla oscar alan tek korku filmiymiş şimdiye kadar
 
veneficus, rica ettim..

Az önce The Omen'i (remake) izledim, güzel olmuş. Orjinaline kelimeler yetmez ama bu film gerçekten iyi olmuş. İlk izlediğimde mezarlık sahnesinin beni nasıl etkilediğini anlatamam.. Mezar açıldığında çakal iskeleti ile karşı karşıya kalmak.. aman yarabbi.. Küçüktüm, kafam çok karışmıştı :D Julia Stiles çok şeker bir hatun, annelik yakışmış. Liev Schreiber aşırı karizmatik bir adam. Çocuğun bakışlar dehşet.. Fakat orjinal filmdeki çocuğun final sahnesindeki yalvarışları daha dokunaklıydı..

The Exorcism of Emily Rose'u izleyenlere, yine yaşanmış bir olayı anlatan "Possessed" adlı filmi tavsiye ederim. Bu filmdeki çocuk cin gibi yalnız.. Şeytan mı onun içine girmiş o mu şeytanın, anlamadım ben :D

Bu tarz filmlerde Rahip ve İblis arasında geçen konuşmalar çok etkiler beni. Özellikle Rahip, İblis'e kendini tanıtmasını emrettiğinde direk koparım.. İblis kendini tanıttığında nefesim kesilir..

Spoiler içerikli..

Father Moore: Tell me you six names!
Emily Rose: [Possessed] We are the ones who dwell within.
Emily Rose: [in Hebrew language] I am the one who dwelt within CAIN!
Emily Rose: [in Latin language] I am the one who dwelt within NERO!
Emily Rose: [in Greek language] I once dwelt within JUDAS!
Emily Rose: [in German Language] I was with Legion
Emily Rose: [In Assyrian Neo-Aramaic language] I am Belial!
Emily Rose: [possessed/English] and I am Lucifer, The devil in the flesh!!

..bu sahnede düz duvara tırmandım...

Bir de The Amityville Horror hikayesi vardır ki..

www.amityvillehorrormovie.com/
www.amityvillehorror.com/
www.amityvillehorrortruth.com/

gece gece kaşındım resmen :D
 
gerçi burda çok belirttim ama korku filmlerinin efendisi tartışmasız EVİL DEAD 1 dir.....özellikle ruhların JOİN AS, JOİN AS, JOİN AS diye fısıltıyla kurbanlarını çağırması beni halen bu yaşımda tırstırır!!!..
 
En sevdiğim korku filmleri: The Texas Chainsaw Massacre (1974), The Omen I-II, Hellraiser I-II, The Dark Water (Honogurai mizu no soko kara), Dagon, Return Of The Living Dead, Te Exorcist, Evil Dead, Dawn of the Dead, Child's Play, A Nightmare On Elm Street I-II, In The Mouth Of Madness (Bu "Lovecraftian", yani Lovecraftvari elementlerin kullanıldığı bir film. Bir de Del Toro, Lovecraft'ın "At The Mountains of Madness" hikayesinin filmini yapmaya hazırlanıyormuş ki, korku sineması tarihinin en büyük olaylarından biri olabilir bu. :) )

Bir de tam korku filmi olmayan, yer yer de "cheesy" veya absürd-grotesk sahneler içeren kıyak filmler de vardır. Braindead, Evil Dead II, Army Of Darkness, A Nightmare On Elm Street'in geriye kalan bölümleri, Creepshow, Necronomicon, Shocker (No More Mr. Nice Guy ;) ), Texas Chainsaw Massacre II (çok acaip filmdir), Re-animator, From Beyond...

İzlemediğim, çok merak ettiğim yığınla korku filmi de ileriki bir zamanda izlemem için beni bekliyor. (Bu ara Avrupa sinemasına feci taktım, zaman yok :) )
 
DRAKKAR, liste süper. Dagon iyiydi, mekanlar harikaydı. Lovecraft uyarlaması olsun, çamurdan olsun.

pj, çok sağol. Ben de özellikle son dönem gerilim tavsiyesi isteyecektim, kalbin temizmiş. =)

Gerilim dolu yol filmi denince aklıma ilk gelen, Duel (1971) olur. Metro gerilimi, Creep (2004) / Dehşet Tüneli (dehşet çeviri) adlı filmi beğenmiştim. Alman güzeli Franka Potente (Lola rennt, Anatomie) var. Abartısız, tadında bırakılmış, iyi.

İlk mesajımı 13. Cuma'ya denk getirip, şunu akıl edememişim. Saygıyla anıyorum. :p

200px-Friday_the_thirteenth_movie_poster.jpg



Yıllar önce vhs döneminde aldığımız ve türkçeye "İğrenç" olarak çevrilen karın ağrısı filmi nihayet buldum. Küçükken izlediğimden dolayı orjinal adı hakkında bir fikrim yoktu, malum "İğrenç" isimli bir filmi bulmak pek kolay olmadı. :p Filmi hatırlayabildiğim kadarıyla google da yaptığım saçma sapan aramalar sonucu ilk olarak Monstrosity / The Atomic Brain (1964) adlı filme ulaştım. Sanırım bu film tv de verilmişti, emin değilim, hafızama tüküreyim. Bir şeyi dikkatimizi yoğunlaştırarak aradığımızda bulamayız. İğrenç filmini ve karakterlerden en az birinin bile ismini hatırlayamıyor olmam ayrı baş ağrısı. Yoğun çalışmalar sonucu buldum, rahatladım.

Rejuvenatrix / The Rejuvenator (1988) Hemen anladım iğrenç olduğunu. Özellikle oyunculardan "Woman in Phonebooth" rolünü kapan bayanı görünce iyice emin oldum. Telefonda konuşurken beyni yenmek üzere saldırıya uğruyordu çünkü. Sevgili Elizabeth Warren/The Monster tarafından.

O kadar kurcaladım, bulduktan sonra çıktı karşıma. Filme "İğrenç" çevirisinin uygun görüldüğüne kanıt olaraktan;
http://www.ideefixe.com/video/tanim.asp?sid=FMPJ7GVXT7O54028E7SY

Tamam gençlik iksiri hede hödö falan çok sempatik kaçardı ama iğrenç ne ya :D

Film arama sevdasına kapılınca şöyle bir cennet keşfettim; http://www.datafriend.com/timc/findh.html

Braindead :) Bad Taste :D 10 üzerinden 20 vermiştim, o derece :p
 
exorcisti yapıldığı yıla göre düşünürsek baya ii bir film.üstelik benim bildiğim oscar alan tek korku filmi.halloween serisi de baya iidir(hepsini izlemedim ama 8) )
 
Geri
Üst