Korku Filmleri

Elm Sokağında Kabus'un 1. ve 2. bölümlerine "dandik" demeden önce hafızaları bi tazelesek daha iyi olur sanki :) Dandik değiller çünkü. Televizyonda genelde 4 ve sonrası verildi galiba yanlış hatırlamıyorsam. Hatta bir ilk üç filmden birisine televizyonda hiç rast gelmemiştim.

İlk ikisini korku, diğerlerini de absürd-korku-komedi olarak görüyorum bu serinin. :)

It konusunda katılıyorum. Palyaçoyu acaip güzel yapmışlar ama film pek para etmez. Shining efsanedir zaten. Rose Red Konağı da iyiydi. Bir de The Diary of Allen Rimbauer isminde, Rose Red konağının nasıl inşa edildiğini ve neden hayaletlendiğini anlatan bir film var. O da çok iyidir. Kafadan tavsiye ederim. Özellikle müzikleri ve renk kullanımları çok iyi.

It'te palyaçoyu oynayan Tim Curry amcanın doğal hali de pek normal gözükmüyor :LOL:
4197003175.jpg


2002_the_wild_thornberrys_movie_017.jpg
 
DRAKKAR elm sokagı serisi var suan arsivimde. Ama sırf klasik oldugu icin var. Acıp seyrettigimde eskiden verdigi hazı alamıyorum. Tim Curry nin tipe bakılırsa tam bir müptezel :) palyaço kostümünü bosuna giydirmişler bu adama. Normal makyajsız haliyle cok rahat korkudan donlarımızı doldurtur bu adam.

Bu arada Seytan Carpması, Emily Rose'da hosuma gitti. Kurguyu begenmedim filmde beni etkileyen olay Emily Rose karakterini canlandıran kızın oyunculuk performansıydı. Çarpılmış triplerine girdigi anları cok güzel oynamıs. Filmin kurgusunu daha iyi yapsalar belki cok daha guzel olabilirdi film.
 
rosemary's baby benı hep ürkütmüştür.ayrıca ben eskı korku fılmlerının daha başarılı olduklarını düşünüyorum.havası bi başka.o hava şimdi ki korku filmlerinde yok bence.....
 
morgaine demiş ki:
rosemary's baby benı hep ürkütmüştür.ayrıca ben eskı korku fılmlerının daha başarılı olduklarını düşünüyorum.havası bi başka.o hava şimdi ki korku filmlerinde yok bence.....

Rosemary's Baby bence de tarihin en başarılı korku filmlerinden biridir,tıpkı diğer Polanski klasikleri gibi (Repulsion,The Tenant,The Ninth Gate)
 
Evet,eşi de ünlü bir aktristi (Sharon Tate).Benzer bir olay Salo or 120 Days of Sodom'un yönetmenin de başına gelmişti (Pier Paolo Pasolini).Filmin gösterime girmesinden kısa bir süre sonra yönetmen öldürülmüştü.
 
geçenlerde Evil Dead I ve Halloween I'i izledim.ne varsa eski korku filmlerinde var harbi.çok saçma gelebilecek yönleri olsa bu filmlerin şimdikilerde olmayan bi artıları var.
 
disturbed_one demiş ki:
geçenlerde Evil Dead I ve Halloween I'i izledim.ne varsa eski korku filmlerinde var harbi.çok saçma gelebilecek yönleri olsa bu filmlerin şimdikilerde olmayan bi artıları var.

özellikle evil dead1 konusunda katılıyorum sana zaten yönetmeni sam raimi klişelerle harikalar yaratan bi yönetmendir 8O ...ve bu arada o filmi çektiğinde daha 24 yaşındaymış 8O
 
Beni şuana kadar en çok etkileyen korku filmi Silent Hill oldu.
Biraz önce Jeepers Creepers 2 yi taktım dvd ye. Önceden güldüğüm filmden şimdi korkmak için izlediğimden bikaç sahnesinde de olsa tüylerim ürperdi :oops: :D Harbi, filmi izlemeden önceki ruh hali çok önemli..
 
3 Sıradışı'nı izledim ve bu adamlar gerçekten psikopat diye düşünmekten kendimi alamadım..
3 uzakdoğulu yönetmenin gerçekten sıradışı öyküler..Fruit Chan-Mantı, Takashi Miike-Kutu, Chan-Wook Park-Kes..
İzleyen varmıdır bilmiyorum.Beni en çok etkileyen "mantı" oldu yalnız..o nasıl bir hikaye..
 
izleyen olmaz mı :)
Fruit Chan, Takashi Miike, Chan-wook Park üç büyük usta yönetmenin, 3 orta metrajlı inanılmaz filmleri ve 3 ayrı korku, 3 ayrı gerilim... tek kelimeyle mükemmel..
 
bikaç gün ful korku filmi izleyince midem bulandı izlenen 10 korku filminin 9u hikaye çıkıyo..hep aynı konular..yok o evde daha önce cinayet işlenmiş..yok gençler ormanda sırayla ölüyo vs.ama the shining muazzamdır derim..

dipnot:cemetery gates diye bir film bulursanız izlemeyin size küfredilsin ondan iyi
 
Geri
Üst