Moon

moon-movie-poster.jpg


Bir gün var olmadığınızı öğrenseniz ne yaparsınız?

Yani şöyle; siz aslında siz değilsiniz. Hiç olmadınız. Sadece bir işi yapmak için bir eşya yerine konulup bir yere gönderildiniz. O işi yaptığınız sürece sorun çıkmadı, sonra da bir poşete konulup atılacaksınız. Organik bir makineden fazlası yerine konulmuyorsunuz. Bunu öğrenseniz ne yaparsınız?

Bilim kurgu olduğu söylenen ve bu biçimde emareler gösteren Sam Rockwell denen insanın tek başına yarattığı bu film, aslında bilim kurgu falan değil. Ay'da geçiyor olması, bir üste robotlar bilgisayarlar arasında sürmesi falan bilim kurgu öğelerinin sadece temel basamakları. Ancak filmin iskeleti tamamen insan nedir? sorusuyla haşır neşir. Bir insanı klonladığınız zaman o klonladığınız kişi de bir insan olmuyor mu? Bir tavuk mu oluyor böyle besi çiftliğinde kesip biçebileceğiniz? Çok can yakıcı bir cevapla film nihayetleniyor; insanı insan olmaktan çıkaran şey, insanı insan yerine koymamaktır.

Uzun bir süredir beni bu kadar düşündürten , teknolojinin insanlara faydamı yoksa faydasızlıkmı sağladığı konusunda feci sarsan bir film izlememiştim herkesin şiddetle izlemesini tavsiye ederim :!: :!:
 
filmi david bowie'nin oğlu çekmiş. pek bi etkileyiciydi gerçekten. izlediğim başarılı sci-fi ler arasında yerini aldı.

film çok başarılı ve zeki bir konu üzerine kurulmuş. belki biraz daha vurucu olması daha iyi olabilirmiş ama bu haliyle de kendisine hayran bıraktı.
 

Benzer konular

Geri
Üst