Schindler' in Listesi

Uzun uzun araştırdım siteyi ama bulamadım.Belki de daha önce açıldı ama mesajsızlıktan silindi.Mesaj yazılmadığı için silinen başlıklar bölümü olmadığı için bu sorunun cevabını bulamayacağım.Neyse fazla uzatıp işi b.ka sardırmayalım :D

Steven Spielberg' e yıllarca oscarın "o" sunu göstermediler sanatsal film yapmıyor diye.Adamı kızdırdılar , o da bir yaptı tam yaptı.Bu kadar zaman nasıl aklıma gelmedi bu filmi yazmak bilmiyorum.Hani başyapıt denir ya , bu ondan işte.Abartısız 9-10 kere izlemişimdir.Hangi karede ne olacağını bile bildiğim halde her izleyişimde ayrı bir etkiliyor.

Yani benim için yeşil yol ne ise shindler'in listesi de odur kısacası.

Saygılar...
 
Beni en çok etkileyen filmlerden biridir. Çok dramatik ve de acı da dolu aynı zamanda, her izleyişimde Hitlerden daha çok nefret etmişimdir. Sadece film gözüyle bakıldığında da kaliteli, gerçekçi ve ustalıkla ortaya çıkarılmış bir iş..
 
2.Dünya Savaşı zamanlarını değişik bir yönden inceleyen bu film gerçekten çok güzel bir film. Kitabı film kadar sürükleyici olamasa da anlatımı idare eder. Bir süre öncesine kadar Türkiye'de DVD'si yoktu bu filmin ama 1 ay kadar önce Nezih Kitabevi'nde gördüm.
Piyanisti izleyip beğenmişlere öncelikle tavsiye ederim.
 
kırmızı montlu kızın bomba yüzünden öldüğü sahne en etkileyici sahne.ama film biraz ağır ilerlediğinden sıkıldığım anlar oldu ama yinede piyano ve hayat güzeldir den daha etkileyici.
 
Sinemada izledigimi hatirladigim ilk film..
ilkokul sonlara dogru..muhtemelen izledigim ilk film o degildir ama oyle bi dank etmis ki..ilk olarak bunu hatirliyorum..
insanlari cirilciplak soyduklari sahnede deli gibi aglamistim..
Ama artik ikinci dunya savasini anlatan filmlerden cekiniyorum..nefessiz birakiyor beni..
Shindlerin listesi..izledim iyi filmlerden biri..gercekten iyi..
 
janer demiş ki:
küçük kızın montunun kırmızı olmasıyla alakalı bir durum vardı filmde hatırlayan var mı??
Oscar Schindler tepede atıyla iken, şehirdeki yahudilerin yerleştirildikleri yerlerden çıkarılmalarına tanık olurken, o kırmızı paltolu kızı görüyor. Zaten filmde renklendirilen tek şey o palto (filmin sonundaki mezar ziyareti dışındaki sahnelerde)
Daha sonra o kırmızı palto başka bir yerde de göze çarpıyor ( ? )
Burasını söylemem sakıncalı geldi filmi izlemeyenler için.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #9
Filmin kamera arkası görüntülerinde S.Spielberg' e aynı soruyu sormuşlardı.Film süresince 2 yerde renk kullanmış.Birincisi , küçük kızın montunda.İkincisi ise yanan mumda.Küçük kızın montunun renkli olarak kullanılmasının sebebi , insanlara savaşın ne kadar kötü olduğunu daha etkileyici bir şekilde anlatmak.

Filmi ilk izlediğimde , o montu ilk gördüğümde , "Spielberg kızın montunu siyah-beyaz yapmayı unutmuş herhalde" diye gülmüştük arkadaşla.Ama o kızın ikinci görünüşünde...Resmen şok olmuştuk yani.İşte Spielberg de bunu istemiş.İzleyenler bilir...
 
bir filmin muzikleri bukadarmı etkileyici olur ya her dinledigimde icimdne bir seyler gidiyor ve ozellikle kırmızı montlu kızın gorundugu sahnede butun film renksiz birtek kzın montu dısında acaip iyi basa konulası bir film
 
Filmi zaten film olarak değil de gerçek, yaşanmış bir olay olarak algılayıp izleyince iyice koparıyor.Herif villasının balkonundan tüfekle zevk olsun diye milleti vuruyordu ya.

Ralph Fiennes' i ilk kez bu filmde izlemiştim ve bunun sadece bir rol olduğunu kavrayana kadar da baya bir nefret etmiştim:)

one_more_beer çok haklısın.Özellikle filmdeki piano solo mükemmel....
 
Gerçekten güzel bir filmdi herşeyin siyah beyaz olması barış geldiğinde renklenmesi gerçekten iyi düşünülmüş birşey tabii o kırmızı montlu kızın ölüsünün bulunmasıda unutulmayacak bir sahne
:( .....
 
Darthseth , burada yahudilere yapılan zulümden değil , bunu konu almış bir filmden bahsediyoruz.Japonlara yapılan saldırıyı konu alan bir filmden bahsedilirse ona da yorum yazarız.Konumuz yahudi , japon değil , bir konuyu alıp ondan bir başyapıt yaratmak.

Sonuçta kime karşı olursa olsun savaşa karşıyız.Ama Shindler'in Listesi konulu bir başlıkta da japonlardan bahsetmek biraz gereksiz olur sanırım arkadaşım ;)

Saygılar...
 
Ayrıca Amerikalıların Japonya' ya niye atom bombası attığına gelince , atom bombasını atan uçakta görevli olan iki Amerikan askerinin arasında şu konuşma geçer:

- (Henry) John , şuradaki büyük , kırmızı düğme ne işe yarıyor?

- (John) Sakın basma olum ona , manyakmısın sen!

- (Henry) Niye , bassam ne olacak ki? Aha bastım işte ne oldu? Aaaa uçaktan bir şey düştü John.O neydi?

- (John) Allah belanı versin senin Henry emi...

:LOL:
 
Geri
Üst