Sperm bankası ve hırısızlığı etik tartışma

Selam,

Bir iki haftadır NTV de Çiğdem Anad 'dın sunduğu "10 kadın" programında tartışılan konular.

http://www.habervitrini.com/haber.asp?id=63679

Doğurganlık için artık biyolojik bir babaya ihtiyaç kalmayacak. Doğasına aykırı süreç.

-Bağlantılı olarak konu daha sperm hırsızlığı

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/14323054.asp

Evlilik imzasından sonra, çiftlerin çocuk sahibi olabilmeleri için iki tarafında rızasını alan bir bildirim imzalamarı gerekebilir.

iyi forumlar
 
İnsan nasıl istiyorsa öyle yaşasın fakat bunu düşünen adaylar evlenmeden çocuk sahibi olmak istiyorsa kendi egosunu tatmin etmekten başka bir iş yapmayacaktır çünkü dünyaya gelen o çocuğu düşünmeden ve neler hissedeceğini bilmeden bunu yapacaklar. Pedagoglara bir sorsunlar bakalım işin uzmanlarına danışsınlar. Çocuğun bir anne ve birde babaya ihtiyacı vardır, anneden ve babadan alacakları farklı ve bir o kadar da önemlidir. Mesela kendimi düşünüyorum acaba babamın kim olduğunu bilmesem ne hissederdim ? feci bir durum bana göre. Aile olmalı anne-baba-çocuk. Kişi neden evlenmeden çocuk sahibi olur sırf annelik duygusunu tatabilmek için yani tamamen kendini düşünmek. Halbuki insan değer verdiği ve sevdiği insanla hayatını birleştirerek bu sevginin de bir parçası olan bir bebek dünyaya getirmeli benim çocuk yapma anlayışım bu, diğer yöntemler benim için anlaşılmaz ama sperm bankası da olmalı yasaklara karşıyım.
 
sperm bankası kullanıcılara kısıtlı olanak kullanım vermeli. Yani çoçuk yapamayan çiftlerde erkektenkaynaklanan sorunlarda çiftin kabul etmesi durumunda sperm bankasından sperm kullanılabilir diye düşünüyorum. ama ' db' ninde dediği gibi bir çocuk ister üvey ister asil olsun hem anne hemde babaya ihtiyac duyar. Kişilik gelişimi süresince bir erkek evlat babayı kendine örnek alır, bir kız evlatsa anneyi. Sadece anne yada sadece baba kontrolünde kişilik oluşum yaşlarını geçiren çocuklar kendi ruh hallerinde kişilik çatışması içerisine girerler ki bu tür bir nesil oluşumu toplum için oldukça tehlikeli ve düşündürücüdür.
 
Geri
Üst