Gitarlar için olan çizik giderici ürünler nasıl uygulanır?

merhabalar :) geçtiğimiz günlerde aldığım ghs marka ufak tefek çizikleri gideren solüsyon hakkında kullanım bilgisi vs. bulamadım haliyle denemeler yapmaya başladım. bir kaç denemeden sonra gitarımın ön tarafının bir bölümünde bulunan devasa çizikleri kapatmayı başardım. ama ne kadar bekledim ne oranda sürdüm hatırlamıyorum diğer kısımlara deniyorum bir türlü çizikler kapanmadı :)

deneyimli arkadaşlardan kullanımıyla ilgili öneriler bekliyorum.

teşekkür ederim şimdiden. :p
 
Bende şu jim dunlop un yeşil renkteki çizik önleyicisinden var.Sürdükten sonra çok hafif kuruması için bekliyorum ardından temiz bir bezle siliyorum.Krem gibi bir şey zaten.Çizikleri cidden çok iyi kapatıyo ama çok derin bir çiziğe uygulamadım şahsen.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Guitar-Gloss.jpg


bendeki bu ghs marka. dediğin gibi krem gibi. uygulanacak bölgeye sıkıyorum bir miktar hafif yayınca şeffaf jel gibi oluyor o bölgede. bu şekilde mi bırakıyoruz kurumaya bir de ne kadar süre sonra silmek gerekir.
 
arkadaşım,
sulandırmayı nerden çıkardın.
birçok luthier bu ürünü kullanıyor.

köpük şeklinde ve uygulaması çok kolay, boyaya zarar vermez.

tavsiye ederim
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #9
tavsiye için teşekkürler biryerde daha rastlamştım benzer bir öneriye :)

ama benim sorum daha ziyade sadece çizik kapatmak için üretilmiş bazı ürünler bulunuyor yukarıda da bahsedilen. bu ürünlerin kullanım talimatıyla ilgiliydi yine de teşekkür ederim.
 
Yeni konu açmamak için buraya yazayım dedim
Jim dunlop platinum spray wax (mavi şişeli) kullanan var mı? Güzel parlatır mı? Elle hissedilmeyen gözle zor görülen gitar askısının yaptığı vernik çiziği sayılabilecek çiziğimsi şeyleri yok edebilir mi?
 
Geri
Üst