Sahne - Konser Için Set Up

Selamlar

Bende 2003 yılında aldığım Digitech GNX-1 var.Konser sahne etkinliği bugüne kadar yılda 2-3 ü geçmediğinden dolayı canlı performans için bir set up yapmadım.GNX-1 kullanma sebebim evimde anfim olmaması,evde birileri var iken,bilgisayara girip kulaklıkla çalabilmek,coverladığım şarkıya göre gitarın akordunu pitch shifter ile oynayabilmek ve diğer efektlerle eğlenmek...

Daha sonra ESP standart V aldım, gitarın gerçek soundunu anca stüdyolarda processörü kullanmadan mevcut anfiler sayesinde alabildim.

Processorlerde her stüdyoda her sahnede farklı sesler almak,bir toncu arkadaşın ''basların çok açık'' diğerinin ''tizlerin çok açık''demesi artık benim için sıkıcı ama kanıksadığım bir hadise haline geldi.Stüdyo çalışmalarında kullandığım içinde bir miktar delay ve değişik anfi modeli ile
yarattığım lead tonu sahnelerde garip bir hale dönüşüyor.
leadi, ritimle aynı tonu yaparsam bu sefer sololar boğuluyor.

Tecrübeli arkadaşlardan istediğim tavsiye bu sorunu nasıl çözerim.?
Metal Master'ı çok begendim ton olarak.Peki ideal lead tonu işini nasıl hallederiz ?
MXR Doubleshot diye bir alet gördüm youtube'de 2 ayrı eq ayarı yapılabilinen 2 kanallı bir pedal.işimi görebilir mi ?

Ayrıca diğer ekipmanlar(delay vs) ne olmalıdır ?Nasıl tonlanmalıdır?
Yardımcı olabilirseniz sevinirim.
 
Aynisini onerecektim. High gain islerde isen mumkunse onunde bir tubescreamer vari overdrive ile volume + tone boost yapmani tavsiye edecegim, ek olarak da yine maddi durum varsa, ya da bir arkadastan odunc falan alabilirsen, ozellikle de amplifikatorun 2 ayri eq'su yoksa fxlooptan baglamalik bir equalizer pedali da kullanman cok faydali olacaktir.
 
Ton olayı grupla çalışıp repertuar, beste yapmaktan daha zor olabiliyor bazen :D En iyi sonucu bence bir A/B switch ve iki ayrı distortion pedalından alırsın bence. Ritim için birini solo için diğerini kullanabilirsin. Yada alabileceğin iki farklı distortion seçeneği olan pedallarda piyasada mevcut. İki haliylede sana ucuza mal olmayacaktır tabi istediğin tonu almak.

Birde bazı yerlerde direk amfi olmadan di-box ile mixere girildiğini düşünürsek kabin simulatörü almanda da fayda var. :)
 
"Electro Harmonix Metal Muff With Top Boost" diyorum. Drive tonunu ayarlıyorsun top boost ile de solo atarken ön plana atıyor seni, belki ilgini çeker.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #6
Yorumlar için herkese teşekkürler.

Ozzfish;Bahsettiğin pedal için ''aha işte bu'' demiştim.Gidip deneme fırsatım olmadı ama youtube'dan en az 5 videosunu dinlediğım kadarıyla tonu fazla cıvırtılı geldi.Ben Metallica ''Black album'' ve slayer ''seasons'' tarzında daha derli toplu, riflerde detayları verecek tonlar seviyorum.

Blindeath;Analog pedal işinin sonu yok malesef.Yeni nesil pedallarda mixer ve anfi çıkışları mevcut.Kendi içlerinde default kabin simulasyonları var.Metal Master , death Metal gibi...

gigadeth - kuntekin, Drive'ı anfiden alma işini açabilir misiniz?Mesela Line 6 gibi aynı zamanda lead için kanalı bulunan bir anfiye denk gelsem zaten hiç pedal medal uğraşmıycam zaten.Ama mesela ibanezin yaygın olan bir anfisi var.Tonu çok güzel ama boost edebileceğim 2. kanalı yok.clean kanalı var sadece.

Tubescreamer da güzel bi alet güzel bi anfinin yanında veya bi pedalın yanında iyi bir sonuç verebilir.
 
Geri
Üst