Manyetik konusunda yardım

merhaba arkadaşlar,

les paul kasa el yapımı gitar yaptırıyorum

manyetikler hakkında pek de bir bilgim olmadıgından sizlere danışmak istedim

manyetik humbucker olacak(bundan farklı olarakda öneri yapabilirsiniz)

istedigim biraz fendervari o hafif yumuşak sound ve hafif bluezvari sound

çok sert olmasını istemiyorum yapmak istedigim müzik metal degil.

Eric clapton , jimi hendrix , mark knopfler(son dönemi için)

set halinde söylerseniz çok memnun olurum

verebilecegim bütçe aralıgı 400-450 gibi

şimdiden çok teşekkür ederim
 
Sh-2n çok yumuşak tonlarda sana eşlik edebilir.
Bir de geçenlerde dimarzio takılı bir gitar denedim elemanların ilgisizliği yüzünden bende içten içe sinirlendim ve modelini sormadım.O yüzden belli bir model veremem ama seymour duncan ilk tercihimken dimarzioyu denedikten sonra ikilemde kaldım diyebilirim.Daha bilgili olan arkadaşlar yardım edecektir.Ama dediğin tonları sh-2n karşılar.
 
ben maun kasa gitarımda seymour sh2 sh4 kullanıyorum...bunlar les paul lede çok uyumlu manyetikler..özellikle sh 2 yi çok beğeniceğinden eminim..ancak sh 4 yüksek çıkışlı ve sert bi manyetik sayılır..köprü pozisyonlarına daha yumusak hambuckerler bakabilirsin..orayada dimarzio paff pro yu önerebilirim...bir de sh 4 ten de single seceneinde cok yumusak cleanler alabiliyorsun hambucker halinde aynı şeyi söyliyemicem..genel olarak ben oldukça memnunum her yola geliyor bu manyetikler...ama senin istediğin tonlara strat tele tarzı bi gitarla çok daha kolay ulaşırsın..
 
Set halde sattığım için söylemiyorum, ama Pearly Gates cidden işine yarayabilir. sh1 çok boğuk, sh4 ise çok cırtlak kalabilir. ben olsam ya alnico II pro ya da pearly gates takardım.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #7
tüm önerileriniz için teşekkür ederim

sh4 sh2 kombinasonu bilinen ve çok güzel bir tona sahip ikili ama ordaki sh4 ten pek emin degilim açıkcası
 
bulabilirsen sh2-sh2 set de kullanabilirsin, bulması biraz zordur ama. bir diğer bulması zor ama çok iyi manyetik de phat cat, sapta hele kesinlikle tavsiye ederim, karşısına da güçlü bir köprü takman gerekir ancak.
 
LesPaul tipi gitardan Fendervari ton almak için -tabi beni kısıtlar o manyetikler demezsen- Soapbar manyetik kullanmayı da düşünebilirsin... DiMarzio DP154 - DP162 set yapabilirsin.
 
Geri
Üst