Kırık Gitar Sapı Onarma

Guensedor arkadaşımıza güvenerekten kenan abiye götüreceğim artık. Gerçi kendisine bir kaç kez gitar götürmüşlüğüm var o yüzden o yavaş çalışması konusu bende de tecrübeyle sabit açıkçası :D Neyse gitar tamir olsun da gerisi önemli değil zaten herkese tekrardan cevapları için teşekkür ederim
 
tmb7773 demiş ki:
Guensedor arkadaşımıza güvenerekten kenan abiye götüreceğim artık. Gerçi kendisine bir kaç kez gitar götürmüşlüğüm var o yüzden o yavaş çalışması konusu bende de tecrübeyle sabit açıkçası :D Neyse gitar tamir olsun da gerisi önemli değil zaten herkese tekrardan cevapları için teşekkür ederim

kolay gelsin.
zaman sizin için onemli değilse istediğiniz yerde yaptırın tabi.

ben müşteri olarak saygı bekliyorum kırık sapımı yaklaşık 4 .5 ay dükkanda tozlanmaya bırakıp, ardından gidip geri istedim.
sapı bulması bile zaman aldı.

dediğim gibi tercih,
bu tavırlar size rahatsız edici gelmiyorsa tabi gidin.
ben irite oluyorum.

ben hakettiğim saygıyı , işçiliği emeği gördüğüm yeri soyledim tavsiyemi yaptım.
üzerime düşen i yaptığıma gore size sabırlar diliyorum :)
 
arkadaşlar,
kenan 30 yıllık bir ustadır,
kendisini 20 senedir tanırım.

50 tl lik dandik klasik gitarlarada 5000$ lık ekipmanada aynı bakış açısı ile yaklaşır.

aldığı para ikisi içinde yaklaşık aynıdır.

mod özgürüde tanırım bilirim. oda yapabilir.

bu işler tamamen tecrübe işi,

özgürü ve kenanı bir tutmak mümkün değil.

bu arada kenan forumlarada da göz atar bakar, yazılanları okur, ama üyelik açıp reklamını yapmaz.
sanırım kişiliği ile ilgili bu son söylediğim gerekli cevabı ilgili arkadaşlara verecektir.
 
Benimde bir akustik gitarım var ve fotoğraftaki gitarin sapı aynı yerden kırık ankarada kenan abi bana kaç günde teslim eder acaba bileniniz varmı
 
Kenan Usta'nın eline emeğine sağlık. Günü birlik Ankara'ya gelmiştim. EMG set aldım ancak aldığım yer bana montaj işlemini yapamadığını söylediler ve Kenan Usta'yı tavsiye ettiler. Gittim ve durumu anlattım. O kadar işinin arasında hatta 15-20TL gibi cüzi bir ücrete montaj işlemini gerçekleştirdi ve 2-3 saat içinde teslim aldım(y) Eğer Kenan Usta yoğunsa Mod Müzik'te Luti Özgür var. Ona götürebilirsin. Benim akustik gitarı resmen diriltti(y)
 
arkadaşlar çok güzel bi söz var '' ölüler zannederki dünyadakiler hergün helva yiyor'' anladığım kadarıyla bazı arkadaşlarda öyle zannediyorki sadece kendi müzik aletlerinde arıza var ve ustalar sadece onlar için çalışıyor. ustanın elinde iş olması ve ileri tarihe gün vermesi birazda müşteri memnuniyitinden ustalığından talep görmesinden kaynaklanmazmı ? Kenan usta iyi bir usta olmasa bu kadar yoğun olmazdı sanırım. Guensedor arkadaşımıza katılıyorum olay usta savaşları değil konunun en hızlı ve nasıl çözüleceğidir. varolan arıza çokda fazla çözümü olmayan bir kaç yapıştırma yada sapın arka kısmını başka bir ahşapla destekleyip biraz daha kalın ama gene aynı formun verilmesiyle giderilebilecek bir konu. stew mac sitesinde bunla ilgili bi kaç konu var. bakmanızı öneririm. geçmiş olsun.
 
Arkadaşlar elimdeki klasik gitar saptan kırıldı. Daha önce de kırılmıştı ve bir arkadaşım(luthier değil, orta düzey bir gitaristtir benim gibi) saptan tutkal aracılığıyla yapıştırıp onarmıştı. Aynı işlemi ben de bu sefer yapmayı düşünüyorum. Dikkat edildikten sonra düzenli olarak yapıştırabilirim diye düşünüyorum. Aksi bir düşüncesi olan var mı? Yani luthier'lik bir durum değil benim gözümde bu durum.
 
Benim gibi yaşadığı şehirde gitar ustası olmayanlar için genelde bizler bişeyler yapmaya çalışırız.
Aynen benim akustik gitarımda olduğu gibi. Daha önce çatlak olan yer tekrar yerinden çıktı. Şartlar gereği mobilyacıların kullandığı tutkal ve sprey le sorunu gidermeye çalıştım.
Onun pek işe yaramayacağını düşündüğüm içinde kırılan yerin tam ortasına, 2 taraflı vida attım. Çok sağlam oldu . Ama görsel açıdan çok iç karartıcı oldu :)
Haa imkanım olsaydı veya yaşadığım şehirde luthie olsaydı kesinlikle ona tamir ettirirdim.
 

Dosyalar

  • Fotoğraf0746.jpg
    Fotoğraf0746.jpg
    256.1 KB · Gösterim: 423
  • Fotoğraf0748.jpg
    Fotoğraf0748.jpg
    247.1 KB · Gösterim: 612
Geri
Üst