Superlux Hd-681 Kulaklık

Bundan 6 ay kadar önce emektar Sony kulaklıklağımın istifa etmesi üzerine referans kulaklık arayışına girdim.AKG lerin ülkemizde amerika fiyatının 3 katı fiyatına satılması ve UPS in artık ürünleri kasten gümrüğe taktığını ve yarım milyar masraf çıkardıklarını bildiğimden ve USPS ile gönderi yapan bir firma bilmediğimden AKG alamadım 240 modelini çok beğenmeme rağmen diğer markalara bakmaya başladım Sennheiser Sony Grado derken hiçbirinde parasını hakedicek bir model bulamadım.Fazla uzatmadan Mydukkanda Superlux HD-681 kulaklıkları gördüm AKG 240 kopyası olan bu kulaklıkların ufak bir araştırmayla oldukça kaliteli kulaklıklar olduğunu öğrenip sipariş verdim.
Oldukça iyi kulaklıklar özellikle fiyatına göre bu fiyata daha iyi bir kulaklık kesinlikle alamazsınız.Internette fazla fotoğraf bulunmuyor bu yüzden birkaç fotoğraf çektim.Referans kulaklık ihtiyacı olup yurtdışında 100$ a satılan kulaklıklara 500 TL vermek istemeyenlere tavsiye edilir.Bu arada yurtdışından USPS ile gönderi yapan müzik mağazası bilen arkadaş varsa yazarsa çok sevinirim.

74606365.jpg

91398891.jpg

36658170.jpg
 
Fiyat gerçekten ucuz. Ancak bu kadar abartı ucuz olunca, insanın AKG ile benzer performansı verebileceğine inanması çok zor oluyor. Ancak ilginçtir, birara ben de yurtdışında güzel yorumlar okumuştum bu kulaklık hakkında. Ama hala insanın inanası gelmiyor. :) Siz nasıl buldunuz kulaklığın kalitesini? Ses kalitesi vb biraz yorum yaparsanız çok sevinirim.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Genel işçilik olarak tabiki 500TL lık kulaklıklardan kötü ama 80-100 TL sony philips sennheiser kulaklıklardan çok daha iyi Rahatlık olarak Akg kopyası olduğu için Akg kadar rahat biraz daha ağır sadece Akg de kafa bandı biraz daha rahat hareket ediyor.Kafayı sıkmıyor rahatsız etmiyor biraz kulak yastıkları terletebiliyor.Ses olarak Sony mdrv600 dışında başka bir referans kulaklıkla karşılaştıramam çünkü aynı kaynaktan dinlemedim sesi rahatlıkla sony ile yarışabilir sesteki detayları gayet güzel verebiliyor.Yabancı sitelerdede yorumlar oldukça olumlu bende gayet memnunum.
 
Bilgilendirme için teşekkürler. Ben de AKG k240s kullanıcısıyım. Birara sipariş verip deneyeyim, zira fiyat inanılmayacak derecede ucuz. Birşey kaybetmiş olmam. Memnun kalırsam ikinci bir kulaklık hiç fena olmayacak benim için.
 
Forumdan okuduklarımdan ve mydukkanda indirimde olmasından dolayı gaza gelerek ürünü hemen aldım. Bugün elime geçti, Denemeye başladım. Evde, sony marka eski yapım 4 kabinden + hitachi anfiden yaptığım çakma referan monitörümden güçlü, temiz,dengeli bir ses alıyorum. Kulaklık olarak da Önceden Sennheiser px100 kullanıyordum. Bir arkadaşımdan gradonun çok ucuz bir modelini alıp denemiştim. ama ikisindede bir eksiklik vardı. Güçlü bir ses yoktu. Öncelikle şunu söyliyim bu kulaklığın gerçekten güçlü bir sesi var. Net ve baslar güçlü. Semi open olduğundan mıdır nedir, sesi açınca müziği boğmuyor. Çok müzik türünde denedim ama tabiki karşılaştırma yapacak başka kulaklığım yok bu modelde. Ama ne olursa olsun 40 Tl ye ne amaçla olursa olsun alınabilecek en iyi kulaklık. mp3 player la da denedim. düşük güçte netlik kaybı yok fakat vurgulu/güçlü bir ses yok. mesela grado mp3 playerda berbattı. sennheiser ise kayıtta sürekli bri toparlama içerisinde, hiç sesler ayrık değildi, gerçi zaten kayıt kulaklığı değil..

Neyse saçmalamıyım, dikkatimi çekenleri yazıyım en mantıklısı...

-Kafa bantı iyi rahat ama kafanızdan arkaya doğru kayabiliyo, ergonomisi tam değil. (dinlerken kafayı çok sallamadıktan sonra sorun yok :)

-Sanki tizler biraz abarmış geliyo. yani tam doğal bir tiz alamadım. bir kaç kaynak değiştirdim, biri m-audio black box. Ama şunu da belirtmeliyim referans monitörlerinde hep tizler fazladır. Yaklaşım bu olsa gerek. Müzik dinleme hoparlörlerine alıştığımdan galiba...

-ambalajı çok tırt, taşıma kılıfı da dünyanın en adi şeyii... (40tl)

-kırmızı-siyah renkler çok tatlı, şirin geldi gözüme...

-2,5 metre etli bir kablosu var. sanırım bana 20 sene dayanır. Sennheiserın kablosu onun onda biri kadar ve az çekmedi benden ama çıt çıkarmadı. Bunu da zaman gösterir...

-altıp kaplama jack ve çeviricisi var. (tırt:altının gramı kaç lira biliyonuz mu siz :p , ama sarı renkte...)

-Frekansları çok deneyemedim ayrı ayrı. baslardaki küçük farklarda tam yanıt alamadım. Tizler içinse söyleyebileceğim; baya üst frekanslara çıktığı belli oluyor. yani temizleme operasyonları için çok ideal bir kulaklık. Kayıttaki, çevirmedeki kalite, parazit, temizlik hakkında bilgi verebiliyor.

Elbette bu yorumlarım akademik düzeyde değil :) , fikir amaçlı , ses mühendisliği okuyamadık ki :(

Ama iyi bir dinleyici olarak (hem geniş çaplı müzik türüyle, hem audiophille merakıyla) bu kulaklığı kayıt işiyle uğraşan amatör/fakir/gururlu kişilere şiddetle tavsiye ediyorum.

Ve sizin yorumlarınızı da bekliyorum...
 
Benim siparişim de elime geçti ve bir heyecan denedim uzun saatler. Elimde AKG k240s de olduğu için, Hd681 i onunla kıyaslama şansı buldum. Bir Akg k240s i taktım aynı şarkıda, bir superlux hd681 i. Sürekli mukayese yaptım.

İncelemeye konu ekipmanlar :

Ses kartı : TC Electronic Desktop Konnekt 6
Akg K240s
Superlux HD681

Mukayesede dinlenen şarkılar :
The Animals (Steve Vai)
For the love of god (Steve Vai)
Blood and Tears (Steve Vai)
Die to live (Steve Vai)
My Immortal (Evanescence)
That's Not My Name (The Ting Tings)

İzlenimlerim :

Öncelikle, elde edeceğiniz seste K240s e frekanssal bir benzerlik beklememenizi tavsiye ederim. Tamamen apayrı iki dünya gibi bu iki kulaklık. Ama bu, hd681 kötü anlamına gelmesin tam tersi inanılmaz sonuçları verdi, hala daha şoktayım. 8O 8O Sonuna kadar okumanızı tavsiye ederim. Zira ilk okuduklarınızda olumsuzluklar, sonlara doğru çok güzel övgüler okuyacaksınız.

Bass : Baslar K240s ten biraz daha fazla gibi, ama Konnekt6 ses kartımın kulaklık çıkışıyla sonuna kadar yüklensemde baslarda patlama, çatlama, dağılma olmadı. Oldukça tatminkar geldi basları. K240s le, hd681 arasında en çok benzerlik baslarda vardı. Yani, Akg k240s in baslar daha iyiymiş veya hd681 inki daha iyiymiş diyemedim. Yakın performanslar, ama hd681 biraz daha fazla bass veriyor gibi. Ama buna rağmen K240s i bas konusunda azcık daha ön plana çıkaran şu oldu : k240s te baslar daha az gibi ama biraz daha doygun ve hacimli geliyor hd681 den ama fark az yine de.

Tizler : Benim yaptığım dinlemede hd681 i, k240 ten ayıran en önemli frekanslardan biri, tizler oldu. Hd681, abartı ötesi tiz sesleri fazla veriyor. Hatta, hd681 i dinleyip, ardından k240 si dinleyince, k240s aşırı boğuk gelmeye başladı. Ama dinleyen çoğu insan da, muhtemelen hd681 in verdiği tizlerin çok da normal olmadığını düşünecektir. Abartı tizler, bazı şarkılarda kulağımı tırmaladı ve eq dan tizleri kısmak zorunda kaldım. Ama dediğim gibi, hd681 den sonra k240s i dinleyince de, insan tizleri eq dan biraz açası geliyor. (zira kulak hd681 deki tizlere alışınca, k240s boğuk geliyor :D )

Midler : İşte Hd681 e asıl eleştirim bu frekanslarda olacak. Midler çok geri çekilmiş gibi. Daha çok bas ve tizler önde. Dinlediğim Steve Vai şarkılarında, gitar çok geriye gitti. Keza k240s le dinleme yaptığımda bu sefer hd681 in sesine kulağım alıştığı için, k240s de Steve Vai şarkısında abartı karanlık, boğuk ve fazla kuru gürültü midler varmış gibi hissetmeye başladım. Eq dan biraz midleri artırınca hd681 de resmen kendine geldi.

Detay : Hd681 detaylarda k240s ten daha iyi çıktı desem şaşırmayın. Ama bunda tizlerin aşırı artması da etken gibi, belki başka etmenler de etkilidir. Ama hd681 ile dinleme yaptığınızda detaylar kulağınıza k240s ten çok daha fazla çarpıyor. Bu da hd681 de en şaşırdığım şey oldu.

Soundstage : Türkçesi neydi hatırlayamadığım bu hadisede, enteresandır yine hd681 daha geniş bir soundstage sunuyor. İki kulaklığı karşılaştırdığımda, hd681 le dinleme yaptıktan sonra, k240s in soundstage olarak daha dar bir alanda faaliyet gösterdiğini hissettim. Bu da anlıkta olsa k240s aleyhine bir hayal kırıklığı oldu benim için. Ama mantıklı düşününce insan şu toeriye de ulaşmıyor değil : hd681 de midler oldukça az olduğu için soundstage için daha fazla alan varmış hissi oluşuyor olabilir. Zaman içrisinde hd681 in midlerini arttırarak denemeler yapacağım. Belki de ürettiğim saçma bir teoridir.

Hd 681 için iki sonuç ürettim zira tek bir sonuca varamadım :

1. Sonuç : Hd681 bana, çok da flat bir kulaklık gibi gelmedi, abartı tizler, düşük midler. Kayıt işlerinde, geceleri kulaklık kullanmak zorunda olan benim gibiler için, hd681 insanın hata yapmasına sebep olabilir. Tabi daha fazla dinleme yapıp bunun sonucuna varmayı en mantıklısı buluyorum. Kulaklık şimdiye kadar 6-7 saat kadar max volumde dinlendi. Belki zaman geçtikçe, performansına o zaman daha iyi karar verebileceğim. Zira elimdeki k240s 3-4 yıldır dinleme ve kayıt işlerinde kullanıyor.

2. Sonuç : Farkındamısınız bilmiyorum ama Hd681 40-TL lik bir kulaklık ve ben direkt şunu demedim : "sakın almayın 40-TL lik kulaklıktan ne beklenir, tahmin ettiğim gibi çöplükmüş işte. Keza yine, "denedim böyle rezil ses duymadım" demedim. Hd681 i verdiği ses kalitesinden dolayı, sanki AKG veya Sennheiser firmasının bir başka modeli gibi kabul ederek mukayeseler yaptım. Zira bu kulaklığın ses kalitesi; emin olun Pro seviyede. Bu paraya bu nasıl olabilir, nasıl oluyor hala anlamış değilim. :?: :?: :?: :roll: :roll: Hd681 i AKG veya Sennheiser gibi bir firmanın bir modeli gibi düşünün. Ben bu model ile k240s arasında sadece frekanssal mukayeseler yaptım. Yoksa çıkan frekansların dinleyiciye verilmesi yönünden hd681 in K240s ten eksiği yok belki fazlası var inanın.

Karşımızda ses kalitesiyle dinleyini dumur edecek. Pro kulaklıklarla benzer ses kalitesini verebilen bir kulaklık var.

Hd681 i alırken kalitesinden şüphe etmeyin. Sennheiser in 150-200-TL aralığındaki ucuz kulaklıklarının ses kalitesini unutun. Hd681, Sennheiser ve AKG nin en üst modelleriyle mukayese edilebilecek bir ses kalitesi veriyor. (Yurtdışında k701 ile bile mukayese eden olmuş ama K701 de kullanmış biri olarak, o kadar da değil diye düşünüyorum.) Eğer bu kulaklığı tercih edecekseniz kalitesine takılmayın, yukarıda verdiğim frekans yorumlarına bakın derim. Sizin işinizi görebilecek bir frekans aralığı sunduğunu düşünüyorsanız kaçırmayın derim.

Ben günlük müzik dinleme kullanımımda hd681 i kullanmayı şiddetle düşünüyorum. Kayıt işlerinde ise daha denemeler yapmam lazım. Özellikle Akg ile yapacağım bir gitar kaydındaki midleri ve hd681 ile yapacağım midleri ayrıca stüdyo monitör hoparlörlerden dinleyip, hangisinin beni midler konusunda hataya götürdüğünü görmem lazım. Ama sanırım hd681 de midleri açma, tizleri kısma ihtiyacı duyacağım için dengesiz açışlar yapıp bunu stüdyo monitörlerde tespit edecekmişim gibi geliyor. Ama bakalım göreceğiz.

Sonuç olarak düşüncem : müzik dinleme için 40-TL ye bu kulaklık bana bunu verebiliyorsa, imkan bulmadıkça 300-500-700-TL ye başka kulaklık almayı düşünmem. Hd681 müzik dinleme için fazlasıyla tatmin edici. Ama kayıt işlerinde kullanırmısın derseniz, şu an için kullanmam çekinirim. Ama denedikçe kulaklık açıldıkça bakalım neler olacak göreceğiz.

Başlığı açan arkadaşa çok teşekkür ederim, ki bizi bu kluaklıktan haberdar etti de 40-TL ye pro bir kulaklığım daha olmuş oldu. Kendisine ne kadar teşekkür etsem azdır.

Bu arada 40-TL ye bu iş nasıl oluyor, ben hala ordayım çözemedim. AKG, Sennheiser, Grado vb gibi firmalar mı bize iyi giydiriyormuş bunca zaman? Yoksa Hd681 de mi bir ucuz fiyat sırrı var anlamadım?? Neden yeğenimmm nedennnn demeden duramıyorummm. :twisted: :twisted: :twisted:

Final yorumum şu olsun bari :) : K240s ile Hd681 arasındaki ses kalitesi farkı 10 kat değil. Ama K240s, Hd681 den 10 kat pahalı.

Not : Yorumlarım tamamen kişisel görüşlerimdir. Ne kadar tavsiye etsem de, alım kararınızda benim fikirlerimi baz almak yerine; benim görüşlerimi, doğru veya yanlış yorum yapabilecek bir standart kullanıcı gibi kabul edip, mümkünse deneyerek, değilse kendi risklerinizi alarak vermenizi rica ederim. Kulak denen hadise çok göreceli sonuçlara varabiliyor. Yarın biri de çıkar midler az değil ki sen nerden çıkardın midlerin az olduğunu derse çok da şaşırtıcı olmaz. :LOL:
 
Kulaklığın basları hakkında yaptığım yorumu düzeltmek istiyorum... Sonuçta "sacthres" arkadaşın da dediği gibi dip-bas ve tiz frekanslara tepkiler oldukça güzel ama midlerde (ki bu çok önemli) bu böyle değil. Ve basları 200hz de baya yükseltmek gerekiyor... Tizleri ve presence i de çok çok kısmanız gertekiyor. yani ksıacası ilginç bir ekolayzer ayarı yapmanız gerekiyor. Bu kulaklığın en iyi kullanım alanı kayıt yaparken olur sanırım. özellikle tizlerin detaylarını oldukça iyi veriyo temiz kayıt için ideal. Ama uzun süreli müzik dinlemek için ideal değil... Ama çalarken monitörlemesi harika... Yine "sacthres" in de dediği gibi belki de uzun süre kullanmak gerekiyor performansı artması için...
 
Ben de aldığımdan beri kesintisiz Hd681 i kullanmaya devam ediyorum kulaklık iyice kendine geldi ve ilk günkü abartı tizler biraz olsun dengelendi.

Midler yerine oturdu ama hala biraz az geliyor. Baslar için ise şöyle bir yorum yapayım. Rock, metal türevi şarkılarda basların performansını çok çok iyi hissedemiyorsunuz. Ancak elektronik müzik tarzı şarkılarda, inanılmaz ötesi geniş ve zengin bir bas veriyor. Pek dinlemediğim bu müzik türünü, sırf kulaklıktan aldığım müthiş bas zevki yüzünden oturup dinliyorum, sonuç harikaydı.

Bir de yukarıdaki AKG mukayeseme eklemeler yapmak istiyorum : elimdeki AKG K240s 55 ohm versiyon modellerden ve eski 600 ohm versiyonlar gibi flat bir kulaklık değil. Hatta Hd681 i dinledikçe K240s in midler konusunda nasıl abartı bir kulaklık olduğunu daha net görmüş oldum. Elimde K240s in 600 ohm luk daha flat serisi bulunmadığı için, HD681 bu haliyle günlük yaşamımda K240s den daha çok kullandığım bir kulaklık halini aldı. Zira Hd681 in midleri az olsa da K240s kadar dengesiz ve fazla değil. HD681 in tizleri biraz daha yerine oturunca ve günlerdir dinleye dinleye kulaklık iyice kendine geldi. Hala şiddetle tavsiye ediyorum. Ama ilk günler, cidden tizler yüzünden kulaklarınızın canına okunabilir benden söylemesi. :LOL:

Son olarak dip not : bu kulaklığın yurtdışında öyle fanatikleri var ki; işi gücü bırakmış bu kulaklığa mod falan yapar olmuşlar. Artık tizler için tiz filtresi koyanlar olmuş, kulaklık çevresine aluminyum ringler yapanlar olmuş, padlerini değiştirenler olmuş.

Bu konu ile ilgili iki tane önemli başlık var onları da vereyim, ilgilenenler buralardan da faydalanabilir.

Linkler :

HD681 21 sayfalık genel tartışma başlığı :
http://rockgrotto.proboards.com/index.cgi?board=review&action=display&thread=4559&page=1

HD681 43 sayfalık modifikasyonları başlığı :
http://rockgrotto.proboards.com/index.cgi?board=review&action=display&thread=4769

Önümüzdeki ay daha flat bir kulaklık olduğu ve kayıt işlerinde daha başarılı olduğu iddia edilen Superlux HD668B yi yurtdışından sipariş edeceğim. Gelince onun da yorumlarını yaparım. Bakalım o nasıl çıkacak merak ediyorum :

superlux_668_5.jpg
 
Ben de alıp denedim; gerçekten tizleri çok acayip...
Kulaklık gitar kayıtlarımda tizleri kısmama neden oluyor.
Sonradan monitörlerde dinlediğimde (m-audio bx8) tiz fakiri bir kayıtla karşılaşıyorum.
Bu bakımdan can sıksa da müzik dinlemek çok keyifli.

Tizlere karşı modifiye işini düşünmüyor değildim, sünger filan işe yarar gibi geliyor...
Belki de zamanla kulaklık kendine gelir diye de umuyorum; Zira fiyatına göre çok iyi.
 
Ben de sardım bu kulaklık işine ve bu başlığı inceledim gaza geldim aldım bugün bitane mydukkandan. 2 tane kalmıştı 1 ini ben aldım an itibariyle 1 tane kaldı :D merakla bekliyorum yarın gelir sanırım kulaklık.
 
Şu filtre olayını yaptım ve gerçekten kulaklık normale döndü. Tizler artık rahatsız etmiyor.. araya aparat olarak yaptım kulaklığa müdahele etmiyeyim diye. EQ kullanmayacaksanız kesinlikle yapılmasını tavsiye ederim. http://www.rock-grotto.co.uk/HD6812.pdf de devre şeması var. malzemeler 3 lira tuttu. 45 liraya mükemmel bir kulaklık oldu :)
 
Şaka mı yapıyorsun, ne 20TL si . aslında çok basit ama yine de sana bir tane yapıp hediye edebilirim.. adresini özelden gönder, kargoyla gönderiyim. ama anca 2 hafta sonra ist. olucam, 2 hafta sonra yapabilirim yani.. bir de eğer tanıdığın varsa lehim yapabilen herkes bu devreyi yapar.. http://www.rock-grotto.co.uk/HD6812.pdf malzemeleri al birleştir. bu arada yeni farkettim. sacthres mişsin. bu linkleri sen verdin zaten :)
 
Öncelikle güzel jestin için çok teşekkür ederim sevgili zzibidi. Açıkçası ben de kuzenime rica ettim birara yaparım dedi, sonrada ben de ihmal ettim. Şu an tatilde, dönünce halledeceğim dedi. Bakalım dönsün göreceğiz nasıl birşey olacak.

Bu arada sen memnun musun o filtreyle? Ben sürekli dinlemekten midir, yoksa kulaklık mı toparladı bilmiyorum ama tizler sanki biraz dengelendi gibi. Filtre ile herhalde tadından yenmez olur. :)
 
bende aldım güzel bir kulaklık ama tizleri cok yuksek.verdiğiniz filitre şemalara baktım ama nasıl yapılacağı hakkında bir fikrim yok yapıldıktan sonra da nasıl bağlanacagı hakkında bir fikrim yok.yapan arkadaşlar nasıl yaptıklarını detaylandırıp anlatabilir mi?eğer birde mümkünse modlanmış halini son halinin fotografnın çekip buraya koyabilirler mi?saygılar..
 
Geri
Üst