1000 lira civarı alınabilecek en iyi gitar amfisi?

hayır yanlış anladın dostum. MG50 ucuz fiyatı ile insanların gözünde kötü bir amfi. Ben çok insan tanıdım. MG50 / MG100 olan studyoya girmem diyen. aşşağlayan. Öyle değil.. Muazzam bir amfi. Bence denemediysen denemelisin. Bana hak vereceksin. Çok iyi bir yatırım yaptığının farkına varacaksın.. JCM900 gibi bir amfi önermek isterdim sana fakat. Bütçen dolayısıyla MG50 diyorum.. Her yola gelir güven bana.
 
Mg50 de ton ayarı yapmak daha kolaydır.
Çok uç noktaları veren bir amfi değil.Slash tonu alacaksan güzel güzel verir.
Shred yapıcam dersen malmsteen olursun birden.
Cok karışık da değil.
AVT alırsan daha ince ayarlar var.Tonu daha mı gercekci?
Evet.
Ama daha mı güzel?
Hayır.
Marshall soundunu veren amfilerin en ucuzu ve gariptir ki bu soundu -lambalı kadar olmasada- vereni mg serisidir.30 ve altı denemedim ama stüdyoda AVT dururken mg250 ye bağlıyorum.
Hatta biraz daha olayı indirgeyim.Mesa boogie amfiyle 10 dakika sound check icin uğraşırken mg de 30saniyemi almıyor.Mg hem basit hem eğlenceli bir alet.
Dip not:10 dakika sonunda dual rectodan aldığım soundu hiç bir marshall veremez :D
 
Bu fiyat aralığında alınacak en iyi amfi Laney GH50L bence.Geçen sene yurt dışına giderken parasızlıktan satmıştım.Şu an elimde Mesa Mark 3, Mesa 50/50 power amp, ADA MP-1 preamp var ama ilk fırsatta bir tane GH50L alacağım, onun yeri ayrıydı.Amfinin tek kanal olması bir dezavantaj ama ses kalitesi gerçekten muhteşem.Harmony Central da aldığı puanlara bakın, yorumları okuyun.Hakettiği kadar bilinmiyor bence...
 
Ben de technics sistem profesyonel bass response kabinler ile pod x3 live kullaniyorum ama canli amfi soundunu da ozledim. su yeni mg lerde ne degisti de amfiler bir anda bastaci edilmeye baslandi ? Ne gibi farkliliklar var eski seriler ile acaba?
 
Paran yoksa mg iyidir, varsa kötüdür. mg10-1530-50-100-250 geçti elimden, ekstradan kabin kullanırsan 4x12 falan hacim kazanıyor ton ama pedal kullanmayacaksan da iş görebilir. gözümde avtlerden daha iyi mg ler, ama ne istediğini bilirsen. Nokta atışı yapamazsın kolay kolay mg ile ama ağ atar birsürü tonu bulursun.
 
eski mg ler plastik distortion tonlari veren amfilerdi abi. Avt ile de kiyaslanamaz yani yillarca Valvestate marshall kullanmis biri olarak, gidip o eski MG serileri ile kiyaslayana hayretle bakarim. O kadar da degil. Yenileri cok ovuyorlar, onu merak ettim ben de nedir sebebi diye..
 
Yeni konu yerine burdan sorayım. Jimi hendrix, slash, deep purple, zakk wylde tarzı bir sound için apartmanda kullanılacak, lambalı bir amfi. maksimum 1000tl +-100 :)

aklımdakiler:
Marshall Class 5 -800
Epiphone Valve JR kafa+kabin -800
Laney Cub10 -550
Laney LC15 110 - 950
Laney VC15 110 - 1050
 
Bütçem 1000 TL demişsin şu an birisi 950 TL ye TM60 satıyor ben de 850 TL ye aldım 2. el.Çok memnunum aletten. Önceden Tech 21 PE60 kullandım ama preamplerim iyi değildi sattım. Daha evvelinde de AVT50 XT ve MG30 kullandım. Bir ara tüplü amfi almayı düşündüm ama ev gitaristiyim bu nedenle vaz geçtim. TM60 ev gitaristini tatmin edecek en iyi amfilerden birisi. Bir daha amfi almayacağım yemin ettim vallahi. Gibson LP Std. ile kullanıyorum cleanleri çok iyi. Ama Strat ile de denemek isterim bir ara.
Bu arada ev için sesi aşırı fazla bu bir gerçek. Sesini açamıyorum fazla ama bir iki dk açıp neler yapabildiğini görüp kısıyorum (özellikle drive kanalında)
Üzrerindeki eq ayarları çok iyi bana göre zaten geniş ton yelpazesine sahip olmasında en büyük etken bu. En iyi trasistörlü amfi seçildiğini okumuştum bir kaç yerden.
 
Osxfang2 demiş ki:
Kesinlikle Marshall MG50 dfx !

Sakın MG50 hakkında kötü yorum yapan arkadaşlara kanma. Onlar sadece kendilerini kandıran insanlardır. Carvin Legacy VL212 amfim dururken, MG50 dfx kullanan BEN! MG50 yi okadar çok övüyorum ki. MG100 almayın, MG30 almayın ama MG50 yi kesinlikle alın.

Bende de MG30FX var, bence de MG serisi gayet güzel. Belki de ilk amfim olduğu için güzel geliyordur. :D Üstündeki efektler bayağı güzel geliyor bana, tabi acemi oluşumun da etkisi var. Kullanım kolaylığına gelince şunu söyleyeyim, ben acemi olmama rağmen ton ayarıyla 1 dk. uğraştığımı hatırlamıyorum. Seviyorum ben amfimi :ask


Ben amfimi alırken Carvin SX-50'ye bayağı takılmıştım, youtube'da dinlediğim kadarıyla güzel bir amfi, ancak 50 watt olması caydırdı. Apartmanda bana 30 watt bile fazla geliyor.

http://www.mydukkan.com/urunler_detay.asp?id=8343&gid=1087
 
Geri
Üst