Epiphone'un sahte olma şansı nedir ?

lotion demiş ki:
http://www.mylespaul.com/forums/epiphone-les-pauls/12286-fake-epiphone-thread.html

üzülerek söylüyorum lotion arkadaşımızın verdiği linkte dikkatli bir karşılaştırma yaparsan gitarın sahte olduğunu farkedebilirsin.. akort burgularının fake olanında headstock kenar çizgilerine nekadar yakın olduğuna dikkatini çekerim.. birde gitardaterproject sitesine fazla güvenmeyin derim oradaki seri numaralar zaten kullanıcıların kaydettiği seri nolardır birde fake gitarlarda genelde klon seri nolar oluyor bunları nerdenmi biliyorsun derseniz benimde başıma gelmişti 2009 da net üzerinden aldığım epiphone standart gold ve kutuyu açtığımda karşılaştığım manzara akort burgularından ve köprünün kalitesizliği headstock boyasının dalga dalga olması, potların haddinden fazla yüksek olması, kitapcıklarının renkli fotokopi baskı yazılar kaymış falan ve en enteresanı epiphone'un öyle bir modeli olmamasına karşın headstock hariç hertarafının altın rengi olması seri nosunu kontrol ettiğimde ise çıkan sonuç 2004 kore :) satıcıya bundan bahsettiğimde ise aldığım komik yanıt uzun süre stokta kalmış bi gitar :) önceden epiphone kullanmış birisi olmasam çok kalitesiz gitarlar üretiyormuş diyecem neyseki ben o konuda şanslıydım ve hemen farkına varıp sorunu hallettim ya daha önce hiç epiphone eline almamış biri olsaydım??????
 
Dostum burguları bir kontrol et, eğer elinle rahatça açılarını değiştirebiliyorsan gitarın orjinal olup kargoda falan açıları değişmiş olabilir, hatta çıkartıp burguları bir kontrol et nasıl birşey diye, burgulardan anlayabilirsin sahteliğini kanımca, ama eğer burgular sabitse ve adi duruyorlarsa korkarım gitarın sahte, uzun süredir epiphone kullanıyorum ve o gitar sahte olabilir malesef...
 
Konuyu yeniden hortlatacagim ama, 2. el 1995 kore yapimi epiphone lp custom almak uzereyken bu konuyu bir arastirayim dedim ve kafam iyice karisti. Volume ve ton dugmelerinin kopruye gore olan hizasindan bahsedilmis. Sizce bu ulkelere gore fark eder mi?
 
Geri
Üst