Epiphone'un sahte olma şansı nedir ?

İyi günler,
Ebay üzerinden aşağıdaki adresteki gitarı kazandım. Yakın zamanda elime geçecek. Satıcı ürününe fazla güveniyor, beğenmezsem geri ödemeyi kabul ediyor. Daha önceki müşterilerine de sordum gitardan memnun olduklarını ve gitarın orjinal olduğunu söylediler.

Gitar bana şuan Çin üzerinden kargo ( Hard-case ile ) ile geliyor. Satıcının Çin'de dağıtıcısı varmış.

http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dl...Category=33034&_trkparms=algo=LVI&its=I&otn=2
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Pazartesi gitarı aldıktan sonra fotoğraflayabilirim. Peki genelde sahtelerinde olmayan izler oluyor mu* Örneğin köprü altındaki "logo" gibi. Yoksa o da taklit ediliyor mu ?

Bu gitarın Amerika satış fiyatı ( musisicansfriensd'e göre) 600$ civarı. Çinde üretiliyor olması gitarın orada daha ucuz olacağı anlamına gelir mi yoksa sabit fiyattan mı satışını yaparlar orada ?
 
Seri numarası ile bir araştırma yaparak orjinal olup olmadığını öğrenebilirsin. Web sitesinden seri numarasını vererek mail at, orjinal olup olmadığı hakkında bilgi verirler sanırım. Gibson'lar için bu bilgiyi veriyorlar mail atınca, epiphone için de verebilirler heralde kesin bilgim olmamakla birlikte.
 
Your guitar was made at the
Qingdao Plant (Epiphone), China
April 2008
Production Number: 03223

Çin çıktı. ama bu nasıl seri no sanki seçilmiş gibi
EE080403223 filan :)
 
Hakanzito demiş ki:
Seri numarasından gitarın orijinal olup olmadığını kontrol edebilmek için:

http://www.guitardaterproject.org/default.aspx

Guitardaterproject yalan bir site. Sadece verdiğiniz numaranın açılımını yapar. Nerede ve hangi tarihte üretildiği bilgisi verir ama bu orjinal mi sahte mi sorusunun cevabı asla değildir. Elimde misal EE010100000 numaralı bir Epiphone var. Bakın bakalım sahte mi gerçek mi?

Zahmet etmeyin sonucu ben vereyim. Altı çizili yerlere dikkat, Qindao fabrikası Ekim 2002 de açılmış, bizim özel seri numaralı gitarımız ise bu fabrikada Ocak 2001'de yapılmış. Komple yalan.

EE 01 01 00000
EE (fabrika kodu) 01 (2001) 01 (Ocak) 00000 (üretilen kaçıncı gitar olduğu)


Guitar Info
Your guitar was made at the
Qingdao Plant (Epiphone), China
January 2001
Production Number: 00000



Gibson: Qingdao
The Gibson Qingdao Plant was opened in October 2002, Qingdao, China. It is the only plant run by Epiphone in Asia.Both acoustic and electric guitars are made here. The factory is dedicated to making Epiphone and only Epiphone guitars with the aim of producing higher quality guitars.

Sahte bir gitarın üzerine basın istediğiniz numarayı, şimdi orjinal mi oldu?


Mesajım başlık sahibine değildir. Gitarı aldığınız adam 100% feedback'a sahip ve 708 işlem yapmış. Bence sahte değildir. Olsa mutlaka bugüne kadar bir kişiden de olsa olumsuz puan alırdı.
 
3-4 tane epip. denemişliğim vardır.arkadaşımda 1 tanesi de.
Bu gitar gerçek gibi göründü.
Zaten customlar çin üretimi.Amfiye taktığında çok saçma bir ses gelmiyorsa bence çakma olmaz.
Fakat ben 1 tane sahte custom denemiştim.
Bizdeki standard açık ara fark atmıştı..
 
Wiki'den:
Samick has stopped manufacturing guitars in Korea. In 2002, Gibson opened a factory in Qingdao, China, which manufactures Epiphone guitars exclusively. With few exceptions, Epiphones are now built only in the Qingdao factory.

Ordaki "With few exceptions" kismini bir arastirmak lazim. Elitist Les Paul'un uretimi de bitti, bir hollow body'si vardi Epiphone'un Japon uretimi, o duruyor mu bilmiyorum.


Ek:
The Elitist series was discontinued in 2008, with the exception of the Casino model.
 
Geri
Üst