Avrupa'da elektro gitar fiyatlari

Herkese selamlar. Arkadaslar Agustos ayinda yurtdisina cikiyorum. Avrupa'nin belli sehirlerinde bulunacagim. Fakat ulkeden ulkeye fiyatlar degisir mi , gitar alinacaksa merkezi Avrupa ulkelerinden hangileri tercih edilmeli ve hangi magazalara gidilmeli, hic bir bilgim yok. Burada gitar almadan evvel yurtdisi sartlarini ogrenmek istiyorum. Ona gore oradan temin edecegim gitarimi. 1500-2000 TL arasi bir paraya oradan iyi gitarlar alinabiliyor mudur acaba ? Iyiden kastim yani ust duzey LTD , Ibanez vs.. Oyle ultra model Amerikan jackson soloisttir Prs'tir falan degil yani.. Bu konuda deneyimleri olan arkadaslardan yardim bekliyorum.
 
Yurtdışına hiç çıkmadım bilmem ama arama aralığını daraltman icin sana tavsiyem ingiltere olurdu.
Fakat avrupada fiyatlar tr ye göre ucuz değil(ABD ye kıyasla)
İbanez fiyatları en ucuz Tr de(japonya haric:D)
İngiltereden en iyi alacağın şey orange amp. olur.
onu da gelince satabilirsin..
Hemde ucuk fiyatlara gidiyorlar..
 
Bana sorarsan gitardan ziyade Türkiye de bulamayacağın ya da bulunması zor olan aletleri araştırsan daha iyi olur. Hem yarın öbür gün satmayı düşünürsen az bulunan bir ürünü daha kolay ve daha az kayıpla satabilirsin.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
Benim asil amacim kullanacagim bir gitari oradan sifir temin etmek aslinda. Biraz inceledim ben fiyatlarin Turkiye'den pek asagi kalir yani yok cogu model icin, ama belki bildiginiz music shoplar vardir kapital sehirlerde diye sormustum. Hali hazirda burada almak istedigim bir gitar var fakat 2. eli 1500-1600 civari. Amerika'da ise liste fiyati 800$ bu gitarin... Nakitte daha da iniyordur. Avrupa'da da boyle ucuza sifir temin etmek mumkun mu onu ogrenmek istiyordum. Mesela Roma, Paris , Amsterdam , Berlin gibi kapitallerden bahsediyorum.
 
Yok dostum.
Yurtdışıyla ilgili çok araştırdım forumlarda 20-30 sayfalık döküman okumuşumdur.
Yazılan çizilen şeyler almanyanın gitar konusunda cok pahalı olduğu,fransa ve hollandadan gitar alınmayacağıydı.
almanyaya giden genellikle engl ingiltereye giden marshalldan ziyade orange alıp geliyor.
Ben olsam orange alır getirir satardım..
TR de gitar fiyatları zuhal sayesinde gayet iyi(ibanezler,öbürleri malesef ucuk)
 
Şehir söyle doğrudan gideceğin yerleri. Mesela Milano'ya uğrayacaksan Prina'ya bir uğra derim (www.prina.it) ancak fiyatlar buradan daha yüksektir. Bazen çok güzel fırsatlar düşer, ama çok enderdir. Sıfır fiyatları da genel olarak tüm markaların ya buradan daha yüksek, ya da en fazla %10 daha düşük.

Berlin'de adam gibi müzik market bulamadım ben, bir tane vardı o da acınası durumdaydı bence. Roma ve Amsterdam'a gitmedim. Paris'te fena sayılmayacak bir tane varmış ancak ben bulamadım. Yine de fiyatlar dediğim gibi, çok farklı değil.

www.thomann.de

İngilzice siteye girme, İngiltere fiyatlarını görürsün doğrudan. Farklı dildeki fiyatlar o ülkelerin fiyatlarını iyi şekilde yansıtır.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #7
Peki Bulgaristan , Macaristan , Slovakya taraflarinda ne durumda fiyatlar bilgisi olan var mi ? Daha sonra is icin o taraflarda bulunacagim 1 ay kadar.
 
Bizden farklı olacağını hiç sanmıyorum, sonuçta oraya da farklı bir şekilde gelmiyor gitarlar.

Anca ikinci el mağazalarına dikkat edeceksin.
 
abi sana bi düz mantık yapıcam, faydalı olurmu bilmem =) londrada arkadaşım var, şöyle bi şey demişti bana ondan gitar falan getirebilirmisin dediğimde, amerika fiyatı ne ise aynısının paundu burası demişti, gerçektende ingiltere sitelerinde araştırma yapınca doğru söylediğini gördüm. avrupada da euro kullanılıyo yine amerikadaki 800 dolarlık alet 800 euro olma ihtimali yüksek aynı şekilde ingilterede de 800 paund e bu durumda hal trdeki fiyatlarla neredeyse aynı. bugün forumda 1600tlye gayet temiz ltd kh-502 ve m1000 deluxe satılıyor. ha tabi belki dediğin gibi nakit alımlar büyük mağazalarda uygun bişeyler bulabilirsin. ayrıca dediğim gibi yorumum sadece düz mantık yurt dışı site fiyatları karşılaştırmalarıyla =) avrupaya cıkmayı geç gümrük kapısı görmüşlüğüm yok =)
 
Selamlar arkadaşlar,

İşim dolayısı ile yurt dışına çok gidip geliyorum.İsteyen arkadaşlar gitar,amfi vb.. isteklerini iletirse yardımcı olabilirim.
 
Avrupadan gitar almaya - eğer düşeş 2.el ya da bulunmayan bir gitar yakalanması haricinde- hiç ama hiç gerek yok . BU işin merkezi Amerikadır. Avrupaya ve dolayısıyla Türkiye'ye gelen gitarların tamamı Hollanda üzerinden kıtaya yayılmakta. Böyle olunca da hem Dolar Euro'ya çevriliyor hem ürün 2 kez el değiştirdiği için (önce hollandadaki genel dağıtıcı bayi ordan da ülkelerdeki distribütörler) fiyat artıyor.

Forumda güvenebileceğiniz, daha önce bu işi hakkıyla başarmış ve halen de başarmakta olan insanlar var. Direk amerikadan kendi komisyonlarını alarak çok güzel gitar sahibi edindiriyorlar insanları. Öyle 1-2 mesajı olup da ben yurtdışına gidip geliyorum evet siparişleri alayım tarzında yazan tipleri bu işin içine dahil etmiyorum tabi.

İmkanınız varsa önce gidin Tünel'de gitarları inceleyin almak istediğinize tam karar verin sonra da burdan o kişilerle irtibata geçin derim...
 
Geri
Üst