deniz baykala kaset darbesi!

CHP lideri Deniz Baykal ve CHP Ankara Milletvekili Nesrin Baytok’a ait olduğu iddia edilen kamera kayıtları siyasette deprem etkisi yarattı. Kasetin bazı sitelerde yayımlanmasının ardından Baykal’ın avukatları, dün sabah saatlerinde Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Avukatlar görüntülerin gerçekdışı olduğunu iddia etti.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #2
CHP'deki kaset şokuna siyasilerden tepkiler


CHP lideri Deniz Baykal ve CHP Ankara Milletvekili Nesrin Baytok’a ait olduğu iddia edilen kamera kayıtları ortaya çıktı. Siyasiler de bu konudaki yorumlarında özel hayat vurgusu yaptı.


İşte siyasilerin değerlendirmesi:

Cumhurbaşkanı Gül: Bunlar çirkin şeyler, siyasetçilere karşı kullanılan bu tip şeyler doğru değil. Siyasetçileri yıpratmaya yönelik bu tip şeyler zaman zaman oluyor. Bunlardan memnun değilim.

Başbakan Erdoğan'dan kurmaylarına: Olayı siyasi olarak kullanmayın. Özel hayat, kimse karışmamalı

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin: Ben bu iddialara inanmakta çok zorluk çekiyorum

Adalet Bakanı Sadullah Ergin: Son derece incitici, savunulması mümkün olmayan bir olay. Bu süreçte kim bunu yaptıysa tek kelimeyle lanetliyorum.

Mehmet Sevigen (CHP): Adi bir komplo. Böyle ahlaksızlık olur mu? Hesabını soracağız.

Çetin Soysal (CHP): Belden aşağı çirkin siyaset anlayışı kabul edilemez

Şahin Mengü (CHP): Siyasette belden aşağı vurma anlayışının geldiği nokta bir kez daha ortaya çıktı.

Ahmet Ersin (CHP): Montaj tekniği kullanılarak insanların onuru ve şerefi ile oynuyorlar.

Mehmet Şandır (MHP): Ahlaksızca yapılmış bir komplo

Kamer Genç (Bağımsız): Baykal siyasette güçlü biri bunun altından kalkar

MHP Genel Sekreteri Cihan Paçacı: İnsanın özel yaşamı siyasete alet edilmemelidir. Özel hayatın gizliliği esastır.

MHP Isparta Milletvekili Nevzat Korkmaz: Bu konular hoş değil. Politikacıların bel altı vuruşları ile gündeme getirilmesine tepki gösteriyorum. Politikacılar siyasetle anılmalı. Yapılan şey çok çirkin.

Ak Parti Adıyaman Milletvekili Şevket Gürsoy: Baykal’a yapılan çok yanlış. Özel hayata saygı gösterilmeli.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Baykal’ın suç duyurusu üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı. Soruşturma dosyası, bilişim suçlarına bakan Cumhuriyet Savcısı Bülent Yücetürk’e verildi. Savcılık soruşturmayı, “özel hayatın gizliliğini ihlal”, “kişisel verilerin kaydedilmesi” ve “hakaret” suçları kapsamında yürütecek. Savcı Yücetürk, soruşturma çerçevesinde ilk olarak Baykal’a ait olduğu iddia edilen görüntülere erişimin engellenmesine karar vererek, bunun uygulanması için Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’na talimat yazısı gönderdi. Metacafe adlı siteye erişim ise yasaklandı.

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/14659342.asp?gid=373
 
Başkalarının özel hayatına girmeyi marifet sanan sapık zihniyet bir taraflarına kına yakıp bugün kutlama yapabilir !! Keşke sandık başında mağlup olduğunda istifa etmek zorunda kalsaydı böyle aşağılık , rezil bir olayla yenileceğine ... Artık iş dinlenme boyutunu aşmış gizli izleme olaylarına dönüşmüştür iktidar ve onun çeşitli kurumlardaki destekçileriyle birlikte !!!! Baykal sözünü sakınmayan , doğru bildiğini korkusuzca söyleyen ender siyasetçilerdendi bu ülkede umarım genel başkanlıktan istifa etmiş olsa bile aktif siyasete devam eder ve hakkını sonuna kadar arar !! İnşallah bu yaşananların hepsi düzmecedir başka siyasi hesaplar yoktur uluslarası boyutta bu olayın ardından yaşanabilecek gelişmelerle ilgili :evil: :evil:
 
Vakit gazetesi video'yu sitelerine koymuş, sonra da kaldırmış. :D Asıl sapık ziyniyet bunlar işte. Sanırım düşünmeyi beyni ile değil, cinsel organı ile gerçekleştiriyorlar!
 
Ne mutlu kasedi yapanlaramı sence hoş birşeymi insanları böyle istifaya zorlamak için şantaj yapmak , yıldırmak , baskı kurmak , mahrem sayılabilecek çok özel görüntüleri gizlice çekmek ve zamanının geldiğine inandığında yandaş medyaya servis etmek ?????????? Cidden inanamıyorum bu söylediğine :!: :!: :!:
 
bir düzen partisinin ve mensuplarının böylesi bir olayda nasıl tavır takınacaklarına dair klasik refleksler izliyoruz.
baykal'ın istifasından sonra yandaşlarının "nolur bırakma bizi" tadında salya sümük ağlama görüntüleri, bir avuç partilinin baykal'ın evinin önünde tekrar başkan olması için kamp kurarak kurtuluş savaşıyla özdeşleştirdikleri acaip bi grev eylemi, egemen medya aktörlerinin "evet çok onurlu bi davranışa imza attı" diyerekten memlekette her olması gereken olayın olmasından sonra gösterilen şaşırma refleksinin tekerrür etmesi, o erdemli istifa hadisesinin arkasında kimsenin gündeme bile getirmediği; beraber görüntülerinin çıktığı bayanın daha sonra milletvekili aday listelerine girip milletvekili olması.

kısacası her türlü aymazlık, çürümüşlük mevcut, hangisini isterseniz onu alabilirsiniz
 
daha kasetin gerçekliği tam olarak ortaya çıkmadan, laik,bağımsız Atatürk cumhuriyetini savunan partiye yapılan saldırıyı böyle çürümüşlüğün merkezi gibi göstermek.... neyse.
 
Deniz Baykal gelecek sanırım. Hoş, bu kadar koltuk sevdalısı bir adam dönmesin de ne yapsın! Gelmişsin 72 yaşına, emekli ol, git kardeşim... Biraz gençlerin önünü aç. :)
 
illnino demiş ki:
daha kasetin gerçekliği tam olarak ortaya çıkmadan, laik,bağımsız Atatürk cumhuriyetini savunan partiye yapılan saldırıyı böyle çürümüşlüğün merkezi gibi göstermek.... neyse.

bu bahsettiğin nitelikler benim nazarımda chp için geçerli olmadığı için söylemimde hiçbir mahzur görmüyorum. bi Atatürk'ün partisi olduğu doğru, o da sadece teorik olarak doğru.
video yalan yanlış, dört başı mamur bir komplo (görüntülerin doğru olması halinde de bunu yine komplo olarak adlandırabiliriz ayrıca) çıksa da benim kendi nazarımda yukarıda söylediklerim chp için aynen geçerliliğini koruyacaktır.
 
heee hakkatten daha 3-4 gün önce "ben aday olmayacağım" dedi, bu ne iş şimdi, ben anlamadım :)
gerçi ben chp'nin yaptığı hiçbi işi anlamam, bunu mu anlıcam :)
hele baykal'ın evinin önünde toplanan, üzerlerinde baykal ile deniz gezmiş'in yanyana bulunduğu ve altında "biz denizlere sevdalandık" tarzı bir yazı bulunan tişört giyen tedavi edilmeleri son derece elzem olan gençlerin içinde bulundukları absürtlüğü anlamak değil hiçbirşey yapamıyorum :)

"sizin neyinize ulan deniz gezmiş, bi siktiriniz gidiniz lütfen" demek istiyorum ama onlar da beni anlamayacakları için birşey değişmeyecek :)
 
Geri
Üst