deniz baykala kaset darbesi!

Hehe. :) O deniz olayını bende görmüştüm ve "çüş ulan" demiştim. Açıkcası Deniz Baykal bana hiç bir zaman samimi gelmedi.

Geçen kahvenin önünden geçerken bir amca "Baykal gelmesin, CHP'nin o'na ihtiyacı yok, çok konuşan, boş iş yapan koca karılara ihtiyacı yok." diyordu. Bayağı hoşuma gitti söyledikleri, paylaşayım dedim. :)
 
Hahahhahahahahahahaha bu adam değilmiydi türk aile yapısı türk milleti filan zırvalayan! Karısını aldatan adam ulkenin anasını ağlatır. Hahahahahaha hala arkasından ağlayıp burda savunanlar var. Karınız sizi aldattığında onunda arkasından ağlayın ve mağdur muamelesi yapın. Hahahahahahahaahaha. Manyak dolu lan bu ülke!
 
panik_431 demiş ki:
Hehe. :) O deniz olayını bende görmüştüm ve "çüş ulan" demiştim. Açıkcası Deniz Baykal bana hiç bir zaman samimi gelmedi.

Geçen kahvenin önünden geçerken bir amca "Baykal gelmesin, CHP'nin o'na ihtiyacı yok, çok konuşan, boş iş yapan koca karılara ihtiyacı yok." diyordu. Bayağı hoşuma gitti söyledikleri, paylaşayım dedim. :)

Onun arkasından ağlayan bebelere ne demeli. Çıksın ortaya bu angutlara oy verenler. Özel hayatmış! Ulan o kadın sizin karınızda olabilirdi ne özel hayatı. Başkası böyle bişey yapsa toplum linç eder. Deniz Baykalın arkasından ağlıuyortlar ahjahahaahhhahahahahahah yemin ederim bu apttal yüzünden sinirden gülüyorum. Bende ağlasammı patlayana kadar bu komik olaylara gülsemmi şaşırdım.
 
Josephking_1903 demiş ki:
heee hakkatten daha 3-4 gün önce "ben aday olmayacağım" dedi, bu ne iş şimdi, ben anlamadım :)
gerçi ben chp'nin yaptığı hiçbi işi anlamam, bunu mu anlıcam :)
hele baykal'ın evinin önünde toplanan, üzerlerinde baykal ile deniz gezmiş'in yanyana bulunduğu ve altında "biz denizlere sevdalandık" tarzı bir yazı bulunan tişört giyen tedavi edilmeleri son derece elzem olan gençlerin içinde bulundukları absürtlüğü anlamak değil hiçbirşey yapamıyorum :)

"sizin neyinize ulan deniz gezmiş, bi siktiriniz gidiniz lütfen" demek istiyorum ama onlar da beni anlamayacakları için birşey değişmeyecek :)

Bu mesajı atmasını en son umacağım kişilerden biriydin Joseph, harbiden şaşırmadım değil.

Öncelikle senin gibi solcuların Deniz Gezmiş ve arkadaşlarını sahiplenme fetişizmine anlam veremediğimi belirteyim. Empati kurduğum zaman haklı sebepleriniz olduğunu görebiliyorum ve bugün ortalama bir CHP destekçisinin Deniz Gezmiş'in ideallerini savunmasında bir çarpıklık olduğunun ben de farkındayım; ama bu sizin tamamen haklı olduğunuz anlamına da gelmez.

Çünkü, bir yandan, küresel boyutta yaşanan değişimlerin Türkiye'nin iç politikalarına nasıl yansıdığını değerlendirmeyi unutuyorsunuz. Soğuk Savaş'ın bitimiyle değişen ulus-devlet yapısını ve, Türkiye özelinde, müteffiki olan Amerika ile ters düşen ordunun dinamiklerini iyi anlamanız lazım Deniz Gezmiş'i seven CHP'lileri anlamak için.

Bilemiyorum, ben de belki kendi ailemden insanların da aynı doğrultuda ilerlediklerine şahit olduğumdan bu kadar kişisel almışımdır mevzuyu. Belirttiğim gibi, senin de bazı noktalarda haklı olduğunu biliyorum ancak '68 kuşağından pek çok insanın ideallerini ulusalcı kişvesi altında sürdürmesini de anlaman gerekir diye düşünüyorum.

Deniz Baykal'ın başına gelen hadiseye gülenler, politika bilgisi "karısına bunu yapan memlekete neler yapmaz ahı ahı" sığlığında olanlar ve demokrasi anlayışı kendi oy vermediği partiye "angutlar" olarak hitap etmek olan insanlar da bir zahmet bulandırmasınlar ortalığı. Sizin savunduğunuz adamların memleketin ırzına geçtiğini görmeniz için illa bir kamera görüntüsü mü gerekiyor arkadaş?
 
neye şaşırdın kardeş? chp gibi bir partinin üyelerinin, adlarından başka hiçbirşeyi örtüşmeyen deniz gezmiş ile baykal'ı yanyana getirip tişört yaptırdıklarını eleştirmeme mi şaşırdın?
ben, bunun aksini yapanların eleştirilmemesine şaşırırım ve şaşırıyorum da.
ideolojileri mersin-tersin olan kliklerin yanyana getirilip, hali hazırda halk kitlelerinde belirli bir sempatisi olan deniz'lerin kullanılıp kendilerine çıkar elde etmeye çalışanları tabiiki eleştiricem.
denizlerin bu ülkenin siyasi sahnesinde yer aldığı günden bu yana kadar birçok ulusalcı klikler tarafından kullanılmasına uyuz olanlardanım, bunu da açıkça belirterim, hiç çekinmem. denizler asla ulusalcı değillerdi, son nefeslerinde "yaşasın marksizm-leninizm, yaşasın türk-kürt halklarının kardeşliği" diyip te ipe öyle giden bu devrimci yurtseverlerin, kendilerini milliyetçilik yarışında görenlerin ağzında pelesenk olmasına tabiiki karşı çıkıcam.

68 kuşağında "yurtseverlik" şimdi olması gerektiği gibi o zamanlar da devrimci gençler için yüce bir değerdi ama bunu asla ulusalcılık-milliyetçilik çizgisiyle özdeşleştirmemek gerekir. chp ve onun türevi sol gösterip sağ vuran partilerin tabalarında denizlere karşı bir sempati olabilir, ancak bunun da bu kafa karışıklığından ileri geldiğini düşünüyorum.

sosyalist yurtsever devrimci gençler olan deniz gezmiş ve arkadaşlarının, bırakın sosyalistliği daha sosyal demokrat olmayı bile beceremeyen bir partiyle yanyana getirilmesi her türlü abesliktir, denizlere saygısızlıktır.
denizlerin mücadelesinin bir yolunun da şu anda chp'nin de savunduğu piyasacılığı alt etmekten geçtiğini unutmayalım. chp'nin mhp ile girdiği milliyetçilik yarışına girmiyorum bile.
hiçkimsenin mensup olduğu partinin çıkarları uğruna gerçek değerleri tahrif etmeye hakkı yoktur, kimse kusura bakmasın, gerçekler bir şekilde ayyuka çıkar.
 
Temelde nerelerde haklı olduğunu düşündüğünü görüyorum ancak olayı çok basit bir çerçevede değerlendirerek asıl karışıklığa sen düşüyorsun.

Eğer Denizlerin idam edildiği günden bu yana gelişen iç ve dış olayları denklemine katmazsan vardığın sonuç çok yanlış olur. Nedir peki mesela bu olaylar? İlk akla gelenler; İran Devrimi, 80 Darbesi, Mao'nun ölümü ve ondan sonra şekillenen Çin ekonomisi, Berlin Duvarı'nın yıkılması, PKK'nın ortaya çıkması, Sovyetlerin çökmesi, küreselleşme ve neticesinde ulus-devletler ile girdiği çatışma...

Sen bunların nedenlerini ve sonuçlarını iyi analiz etmeden direk "bak Marksizm-Leninizm demiş ancak Deniz Baykal sosyal demokrat bile değil!" dersen çok büyük yanılgılara düşersin Joseph kardeş. Bu kadar kolay değil o işler.
 
deniz baykal ile deniz gezmiş'in bir tişörtte resimlerinin yanyana getirilmesini, yukarıda saydığın yakın tarih olaylarıyla niye ilişkilendiriyoruz, bunu çok anlamadım doğrusu. deniz gezmiş yaşasaydı, bütün bu yakın tarih olaylarını görüp başka bir yerde olur demeye mi getiriyorsun? anlayamadım yani kardeş.

daha temelde birbirlerinden çok ayrı yerlerde olan siyasi klikleri hiçbir yakın tarih olayı birbirine yakınlaştırmaz diye düşünüyorum ben kısacası, istediğimiz kadar bu olayları değerlendirelim.
mesela saydığın başlıklardan birini üzerinde durduğumuz hadiseyle ilişkilendirip, bana bir örneğini sunabilirsin, zevkle okurum ;)
 
Bir insan karısını aldatabilir o kişinin kendi problemi. Deniz Baykal'ı sevmem ancak çok adice bu yapılanlar bir insanın koltuğuna göz dikdiyse her kimse onu bilek güreşinde yensene çirkin insan. Kimsenin özel hayatı hiç kimseyi ilgilendirmez istediğini yapar, her insanın doğrusu yanlışı kendisine. Ben karısını aldatan iş hayatında çok başarılı onca insan tanıyorum ben olsam Deniz Baykal'ın yerinde istifa etmezdim. Onunla aynı siyasi düşünceye sahip olmasamda kendisine çok büyük bir haksızlık yapıldı sonu böyle olmasaydı keşke... Siyasette geçmişte de özel hayat işin içine sokulup çok hadiseler oluyor halbu ki olmaması gerekir ama işin içinde ego olunca insana her şeyi yaptırıyor...
 
Öncelikle bu kaset olayı gibi skandalları "özel hayat" çerçevesi altında değerlendirmenin doğru olmadığı görüşündeyim. zira bu pis işlere karışmanın adı özel hayat ise, deniz baykal'ı da mağdur olarak nitelendiriyorsak bunun toplumsal değerlere ne denli zarar verebileceğini göz önünde bulundurmuyoruz demektir. Bugün o kasedin ortaya çıkarılmasında rol oynayan kişinin, kasette bizzat rol alan kişiden daha rezil bir durumda olduğunu düşünmek, skandala alet olan(!) kişiyi neredeyse yüceltmek bana kalırsa toplumsal ve ahlaki yönden ne kadar eğitimsiz olduğumuzu gözler önüne sermektedir.

O kasedin gündeme bomba gibi düşmesini sağlayanlara gelince onlar şu anda medya organlarının da pompalamasıyla(Gandi Kemal! veya ikinci Atatürk mü!? vs.), kendilerini parti lideri konumuna getirenleri de satarak(Gürsel Tekin) iktidar olma hayali kuruyorlar. Bunun ne kadar organize ve inkar edilemez bir komplo olduğu ortada zaten. Bu komployu Vakit gibi muhafazakar görüşlü kitle tarafından bile bağnaz kabul edilen bir gazeteye mal ederek gündeme getiren de, o muhafazakar partiye bir darbe vurduklarını sananlar da onlar. Ne kadar yandaş medya tarafın temiz, dürüst, ahlaklı, namuslu, açıksözlü, Karaoğlan diye pohpohlansa da bunlar ancak lafta kalacak, bu halkın bu laflara karnı tok..
 
İyi okumamışsın sanırım.Baykal eleştirisi mi var? Yoksa tayyip ağzıyla "halk bunları yemez" gibi sığ sağcı propagandası mı var? hepsini iyi oku derim.
 
Akp gençlik kolundan falan değilim ama olmadığımı göstermek için illa da akpyi yerden yere vurmam veya tayyibi yerin dibine sokmam gerekmiyor sanırım, eleştirel yazıları akp gençlik kolu, sığ sağcı diye yaftalamak senin en büyük zevkin zaten yazılarından anladığım kadarıyla..

Anlatmak istediğim şuydu: Sanırım özel hayat kısmını yeterince anladın sanırım.. Diğer konuya gelince; Bugünkü sözde yeni Chp “yenileşme” , “ilerleme” “değişim” ,”umut" gibi tılsımlı sözcükler kullanıp gerçekten halkı peşinden koşturmayı hedefleseydi, bunu yapacak adamda o yürek var olsaydı o Önder Sav gibi dinozorları partide barındırmazdı. Bu apaçık Baykal'ı devirmek için yapılmış Chp usülü bir komploydu. Şimdi o yandaş medyanın olağanüstü desteğiyle, pohpohlamasıyla bir iktidar partisi havası oluşturulmaya çalışılıyor Chp'de ama gerçek şu ki Kılıçdaroğlu o eski kadronun bir kuklasından ibaret ve onlar ne derse onu yapacak gibi duruyor dolayısıyla Baykal'da olduğu gibi bir liderlik vasfı da yok. Her parti lideri "İktidara geliyoruz!" diye haykırır vaatler verir hatta Haydar Baş bile her seçimde "İş,Aş Haydar Baş" sloganıyla bunu bütün içtenliğiyle(!) dile getiriyor.. Ben Kılıçdaroğlu'nun konuşmalarında o kendine has saf samimi ifadeyi malesef göremedim aksine üstü kapalı, eski chp zihniyetinin ürünü olduğu her tarafından belli olan bir ifadeydi dinlediğim..

Kendisi Kürt bir Alevi olmasına karşın bir türlü Kürt diyemedi. Aynı Haydar Baş gibi İş ve Aş gibi ucuz bi vaatte bulundu. Başörtülüye merdiven altı çalışanı demesi ona yeni iş olanakları vadetmesi zaten o sığ düşünce tarzını barındıran sağ kesimin oyunu baştan kaybettiğinin göstergesidir.. Zira bu ifade buram buram eski Chp zihniyeti kokuyor ve adeta o gençlerle dalga geçiyor sen Üniversite eğitimi almasını engelle yeni iş olanağı vadet koşarlar artık heralde oy kullanmak için seçim günü.. Dış politika desen o da yok..

Sadece, sırf sima olarak benzediği için Gandi sıfatı verilen bir adam duruyor karşımızda hem de dalavereyle oraya gelmiş.. İşin özü "Eski" Chp bir nevi maske takmış durumda bunu da bana yenilik diye yutturmaya çalışıyor..

Sen, eğer gerçekten o kadar büyük bir beklenti içindeysen ve kendini kaptırdıysan böyle tv'den izledikten sonra heyecandan uyuyamıyorsan falan yazık sana..
 
gayet tabii medya organlarının çoğunluğu -çoğunluğu diyorum oradan Doğan'ı kastettiğimi anlıyorsun aslında sen- Chp'den yana.. Kılıçdaroğlu'nun aday olmasından itibaren günümüze kadar takip ettiğin bütün gazetelerin, televizyonların, dergilerin arşivlerine bir bak. hepsi internette var.. ne çeşit bir pompalama olduğunu görebilirsin..

Ayrıca ben burda senden öncede vardım arkadaşım onu da belirteyim.. o zamanlar biraz daha canlıydı buralar. facebook falan yoktu tabii, youtube bile yoktu..
 
deadfront demiş ki:
gayet tabii medya organlarının çoğunluğu -çoğunluğu diyorum oradan Doğan'ı kastettiğimi anlıyorsun aslında sen- Chp'den yana.. Kılıçdaroğlu'nun aday olmasından itibaren günümüze kadar takip ettiğin bütün gazetelerin, televizyonların, dergilerin arşivlerine bir bak. hepsi internette var.. ne çeşit bir pompalama olduğunu görebilirsin..

Bu kadar açık yalanı rahatça söylemek,helal olsun...
 
Daha da açık olmak gerekirse, sen heralde habervaktim.com, haber7.com veya zaman.com.tr gibi islami kesimin gözde yayın organlarını falan takip ediyorsun anlaşılan.. doğrudur oralarda pek müjdeleyici bir haber yoktu daha çok baykalın kasedi ile ilgili haberler gündeme alınmıştı..
 
Belli ki İran a yakınlaşan AKP hükümetinin tutumundan bir kaç ülke hoşnut değil..Deniz Baykal'ın indirilmesi,Kılıçdaroğlu gibi popüler bir ismin CHP nin başına getirilmesi ve medyada hükmet karşıtı CHP taraflı yorumların artması tesadüf değil gibi..
Hadi hayırlısı bakalım..
 
db demiş ki:
Bir insan karısını aldatabilir o kişinin kendi problemi. Deniz Baykal'ı sevmem ancak çok adice bu yapılanlar bir insanın koltuğuna göz dikdiyse her kimse onu bilek güreşinde yensene çirkin insan. Kimsenin özel hayatı hiç kimseyi ilgilendirmez istediğini yapar, her insanın doğrusu yanlışı kendisine. Ben karısını aldatan iş hayatında çok başarılı onca insan tanıyorum ben olsam Deniz Baykal'ın yerinde istifa etmezdim. Onunla aynı siyasi düşünceye sahip olmasamda kendisine çok büyük bir haksızlık yapıldı sonu böyle olmasaydı keşke... Siyasette geçmişte de özel hayat işin içine sokulup çok hadiseler oluyor halbu ki olmaması gerekir ama işin içinde ego olunca insana her şeyi yaptırıyor...

Herkesin özel hayatı kendine. Fakat bir ülke hakkında kararlar verecek bir insanın karakteride özel hayatından belli olur. Ego demişsin çok yanlış yerde kullanmışsın. Başarılı olmak zaten egonun kendisidir. Zaten artık başarılı olmak tamamen ego ile ilgili. İş hayatında kendisine saygısı olmayan bende çok insan tanıyorum. Bayağı başarılılar. Ama bu insanlar, yine diğer insanlara bulundukları mevkiye göre değerlendiren isan yerine koyup koymayan, altındakini ezen, üstündekine deli gibi yağ çeken insanlardır. İş hayatında böyle başarı geliyor.

Ve buda bir başarıdır. Rakibini şantajla ortadan kaldırmak. Doğru bişey midir hayır. Ama eğer başarıdan bahsediyorsak, o arzuyla yanıp tutuşan insanlar babalarının bile iş hayatında iplerini çekmekle meşguller. O yüzden egoyu karıştırmayalım.

Ayrıca bir insan neden poltikacı olur? Bence aşağılık komplexi gibi nedenlerden. Yada çocukken tecavüze uğramıştır, dokunulmazlık manyaklığı yüzünden. Politikacılık gibi bir mesleği seçtikten sonra aslında ayrım yapmakta yanlıştır.

Bir poltikacı bir politikacının ipini çekmiştir. Buna üzülmek manasız çünkü Politikada başarı budur malesef. İşin doğası gereği.

Şu AKP bu kadar zebani olmasa bu kadar yükselir miydi? Tayyip gayet başarılı bir politikacıdır. Daha önceki başarılı politikacılar içinde geçerlidir bu. Poltikacı olan bunları göze alır. Hepsi aynıdır sadece bazıları daha piçtir ayıptır söylemesi ve daha başarılı olurlar. Dinsizin hakkından imansızın gelmesi gibi bişey.

Unutmadanda söyleyeyim bir iş mulakatında egoist kişinin seçilme ihtimali her zaman daha fazladır. Çünkü o herşeyi göze alır. Kimse dürüst çalışan istemez.
 
Geri
Üst