Mesaboogie Triaxis

triaxislong.gif


Bu preampı daha önce kullanmış olanlar var mıdır?
Sizce iyi bir alet mi?
Türkiye'de bulunur mu? Bulunursa fiyatı ne olabilir?

Şu sıralar bu alete takmış durumdayım, dream theater'ın images and words'deki, metallica'nın load/reload ikilemesindeki ve daha bir çok sound bu alet sayesinde elde edilmiş.

Tavsiye edilebilecek bir alet mi sizce, almayı düşünmeli miyim? Şu sıralar zaten bir amp almayı planlıyorum. Ya da başka bir modele mi yöneleyim?

Teşekkürler şimdiden..
 
Jeff,

Aslında bende şuan preamp arayışları içindeyim ve Triaxis'in bu arayışlar içindeki yeri şöyle;
Bildigim kadarıyla 1700$ ve bence bukadar fiyatı gerektircek bir iş yaptığını sanmıyorum şöyleki pekçok preampın karşılaştırmalı demolarını dinledim ve Triaxis'in bunlar arasında çok zayıf kaldıgını gördüm 5x12AX7 olmasına rağman nebiliyim fuzz gibi falan geldi bana hep,ve şöyle bir duyumumda oldu Triaxis kullananların memnun kalmayıp sonradan ADA MP-1'a geçiş yaptıklarını duydum(ADA savunmacılığını her forumda yapıyorum ama bundan bir çıkarım yok :D) en basitinden 80's heavy metal tonları P.gilbert,metallica vs. bu aletle o warm, dolgun, vs. tonları yakalamışlar(ne varsa eskide var),MP-1'ını tercih edeceksen versionuna dikkat etmelisin ver.1.xx ler patch yüklemesi elle yapılıyo buda 128 patch için acı verici olur :D ver 2.0 ise patch yüklemesi netten midi ile yapılabiliyo ve ünlülerin kullandıkları tonlar www.adadepot.com'da mevcut POD'dan çok farklı bir durum çünkü direk adamların kullandığı aletin setup'ını yüklüyosun simule değil bizzat kendisi :)
Neyse MP-1 demoları için şuraya bakabilirsin,
http://www.adadepot.com/adagear/detailled/ADA-MP-1/soundclips/mp1clips.htm


Aynı zamanda Mesa boogie Formula şuan üretimde olmayan ve Mesa Boogie Studio'nun genç hali denen çok iyi performansı oldugu idda edilen bir alet studio'nun devreleri kurcalnırken yanlışlıkla çıkmış bir duyuma göre,neyse buda 5 lambalı ve usa'de dahi 500$'ın altında bulunamayan bir preampmış kaldıki türkiye'de ben bir tane buldum 600$ istiyor,firsatim olursa onu almayı düşünüyorum yada MP-1 durumu var,

Birde Alman malı oldugunu bildigim bir preamp ENGL var buda heavy metal için performansı çok yüksek oldugunu söylüyorlar,buda 500euro idi sanırım

Triaxis alabileceğin paraya iyi bir pre ve yanında birde power alırsın bence...

ADA MP-1
8988.JPG

8988B.JPG

[/img]
Mesa Boogie Studio
74_1_b.JPG

79_1.JPG

07_1_s.JPG
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
ENGL'i biliyorum, bi konserde görmüştüm ve işitmiştim. Çok tatmin edici sıcak tonları vardı. Gerçekten çok hoşuma gitmişti tonları...

Aslında Triple rectifier ya da jcm serisinden de seçim yapabilirim. Onun dışında da güzel aletler var. Marshall'ın vardı bi tane jtm1 miydi öyle bişeydi. Rack şeklinde preamp o da zaten. Onun hakkında da güzel şeyler duymuştum.

Ama combo mu alsam head+kabin mi alsam yoksa pre-amp+power amp mı alsam bilmiyorum. Amfiler konusunda kafam çok akrışık açıkçası...
 
Marshall JPM 1 de güzeldir, ada mp1 de güzeldir, triple da güzeldir. Ama bu aletleri langur lungur kullandığımızda sesi yücelin dediği gibi Fuzz halde gelir. Bu preamp in yaptığı iştir, cızır cuzur dandik bir ses çıkar bir preamp ten, bu dandik sesi taptığımız tonlara döndüren ise amplinin power section'un kattığı drive ve compression, ayriyetten daha da önemlisi speakerin high frequency rangedeki cızz cuzz frekansları yok etme etkisidir.

Bu tür bir alet alıyorsanız, ve kayıtlarda direk kullanıyorsanız, yanında mutlaka harici bir speaker simulator alın. (Örneğin ada mp1 ile microcab) İlginç ve üzücü bir şekilde gerçek bir gitar amplisinin speakeride speaker simulatörlerin yarattığı etkiyi yüksek volümlerde katıyor.

Eğer kafa kabin düşünüyorsanız, mutlaka yanında bir tanede Marshall powerbrake, yada THD Hot Plate düşünün. Bu tür aletlere amplinin speaker çıkışını bağlarsınız. Ampliden gelen sinyalin belirlediğiniz kısmını bu alet ısıya dönüştürüp geri kalanını speaker a gönderir. Bu sayede ampliyi kökleyip power section'un sesin üzerinde yarattığı etkiyi düşük volümlerde elde edebilirsiniz.

Ben yaklaşık 3-4 yıldır marshal'ın yüksek model bir kafa kabin'ine sahibim. Ama ne yazıkki bu 3-4 yıl içinde bu ampliden düzgün ton alabilecek volümde çalabileceğim bir mekanda bulunamadım. Ev ortamını geçtim ufak barlarda bile volüm sorun oluyor. Preamp + Speaker sim mantıklı bir çözüm olabilir. Gittiğiniz her yerde illaki bir ses sistemi olduğundan rahat rahat çalabilirsiniz. Bir power amp e gerek yok bence
 
triaxis iyi bir model ama çok sınırlı getirisi var. yanında ne olursa olsun grafik eq. almak zorundasın. bu tip aletler "hele de mesa boogie ise" tek başına kullanılamaz. jpm 1 de fena değil ama dediğim gibi; tek başına olmaz. bir ara alman gereken şeylerin listesini yollayabilirim. 2500$ civari bir fiyat çikar.
 
metallica o aletin oldukça oynanmış hatta modifiye edilmiş bir versiyonunu kullandı. bir kez test etme imkanım oldu kontrolleri oldukça zor ve bass ayarında ciddi problemleri var. yinede piyasadaki preampler içinde en ciddilerinden ve mesa sesi sevenler için iyi bir tercih.
 
metallica o aletin oldukça oynanmış hatta modifiye edilmiş bir versiyonunu kullandı. bir kez test etme imkanım oldu kontrolleri oldukça zor ve bass ayarında ciddi problemleri var. yinede piyasadaki preampler içinde en ciddilerinden ve mesa sesi sevenler için iyi bir tercih.
 
eğer ton ayarlamalarında çok prof. ve bilgili diilsen bence bu kadar pahalı bi olaya girme..çünkü onu da tam verimli kullanamazsan paran boşa gider..(ukalalık gibi olmasın..ben almazdım mesela...iyiyim ve hakkını veririm diyosan eyvalla)..metallica ondan önce "chain" de daha yüzlerce amfi pedal vb kullanmıştır...hiçbi grup stüdyo kaydında sadece tek pedal preamp vb kullanmaz..stack amfiler+rack preampler+rack effect aletleri vb kullanır...o yüzden yazılanlara çok da aldanmamak lazım derim..
 
Arkadaşlar konuyla ilgili olarak benimde bilmek istediğim birşey var speaker yada cabin simulator'ler artık üretilmiyor mu kimse üretmiyor mu? ADA Microcab dışında ki sanırım oda artık üretilmiyor birtane bile cab simulator bulamadım ben etrafta?
 
Bu alet, verdiği tonların ait olduğu amplileri (Mark IV mesela) simüle mi ediyor yoksa harbiden aynı sesleri mi veriyor? Mesa'nın sayfasında verdiği bilgilere göre popüler mesa amplilerinin devreleri kullanılmış ve 5 lambayla canlandırılmış. Var mı deneyen?
 
Triaxis e sahibim. 2005 model Phat mode ile birlikte..

Aletten şimdilik gayet memnunum arkadaşlar ama size tavsiyem eğer bu aleti alıcaksanız yanında çok kaliteli bir poweramp alıcaksınız.. Benim kullandığım Power amp , Triaxis için özel üretilmiş Mesa Boogie 2:90 Simulclass .. Başka markaların poweramp leri ile deneyenler aletin güzelim tonlarını çöpe atmış olurlar benden tavsiye olsun.. Çok fuzz var denmiş bir yorumda.. Oda şöyle ki , Preamp yalın olarak kayda girdiğinde tamamen cızırtılı bir ses verir hatta yeteri kadar gain alamazsınız bu fuzz a hayat vericek olan şey poweramp inizin tüplerinden sağladığınız distortion dır.. Mesa yı -hatta 2:90 ı- önermemin nedeni budur.. Triaxis üzerinden kontrol edebilecek 3 voicing option u - ki deep modu , sese hayat veren ve amfinin karakterini tamamen değiştiren bir moddur- ve 8 tane (yazıyla sekiz ) 6L6 tübe sahip olmasıdır..

Bu anfinin içinde çok farklı tonlar var. Ben daha bikaç aydır sahip olmama rağmen birkaç ayar değişiminde karakteristiğin tamamen değiştiği bir sürü ton elde ettim.. Gain i başta biraz az gelebilir ama bu olay poweramp ten sesi biraz açınca değişiyor ki gainin süper derecede olmaması iyi hem notalar yutulmuyor hem de daha iyi çalmak zorunda kalıyorsunuz..

Bu alet, verdiği tonların ait olduğu amplileri (Mark IV mesela) simüle mi ediyor yoksa harbiden aynı sesleri mi veriyor? Mesa'nın sayfasında verdiği bilgilere göre popüler mesa amplilerinin devreleri kullanılmış ve 5 lambayla canlandırılmış. Var mı deneyen?

Bu aletin her 8 modundan biri farklı bir devre şeması izliyor bildiğim kadarıyla. Modların karakteristikleri şöyle :

Rhythm Green -- Vintage Fat Rhythm (Mark I, Black-face)

Rhythm Yellow -- Modern hyper-clean Rhythm (Mark IV)

Lead 1 Green -- Vintage Mark I Lead

Lead 1 Yellow -- Mark 1 Gain Boost

Lead 1 Red -- Classic Boogie Lead

Lead 2 Green -- Medium Gain Boogie Lead

Lead 2 Yellow -- Classic Boogie Lead (Mark IIC+/Mark IV)

Lead 2 Red -- Searing Boogie Lead

Bütün bu anfileri tek bir rack boyutuna sığdırmak imkansız ama ortak parçaları ortak kullanarak ve karakteristik parçaları ayrı tutarak o söylenen anfilerdeki tonları veriyor.. Ama kullanılan poweramp diğerlerinin power sectionundan farklı olacağı için tamamen aynı ton denemez.. Digital oyunlarla simule edilmek söz konusu değil.. Tamamen tüpler devrede..

Eğer bu preamp i sadece cayır cayır metal tonları için ve süper mega distortionlar için alıcaksanız bence yazık edersiniz , sadece o işe yarıyan bi ton anfi var piyasa da.. Bu alet içinde overdrive , low gain ve mid gain tonları da bulunduruyor o yüzden alanlar başta hayal kırıklığına uğrayabilir. Uyarıyorum yine , bu aletten istediğiniz tonlar hemen çıkmayacak.. Plug & play bir anfi deil.. Oturup aleti öğreniceksiniz.. Manuelinde çok ayrıntılı açıklama yapılmış. Mesela lead 1 bölümünde yapıcağınız eq ayarları , sinyal tüp distortionuna girmeden önce uygulanıyor. Lead 2 ise distortiondan sonra. Bu ikisine aynı şekilde yaklaşamazsınız. Her mod eq ya farklı şekilde tepki veriyor . Genelde ana ton kontrolü treble dir .Ama bazı modlar da mid çok daha önemli bir kontrol oluyor..

Ayrıca ayrı bir rack tipi stereo equalizer'i kessinlikle tavsiye ediyorum . Tamamen canlandırıyor aleti.. Rotuşlayıcı olarak düşünebilirsiniz..

Tonlarınız yavaş yavaş oluşmaya başladığında gerçekten tatmin oluyorsunuz.. Daha bir aydır doğru düzgün kurcalamama rağmen her çalışta ayrı bir hayranlıkla bakıyorum alete.

Soru varsa seve seve cevaplamaya çalışırım..
 
Cevabın çok aydınlatıcı oldu, çok sağol.
Peki insanlar bu aleti dinlediklerinde;
"İşte bu bir Mesa Triaxis ve 2:90 birlikteliği!" diyebilirler mi?
Sadece bu preampa özgü olan ve diğer Mesa'larda bulunmayan tonlar yakalanabilir mi?

Foot control olayını nasıl hallediyorsun peki?

Sağlam para biriktirdim. Amacım Marshall JMP-1 almaktı. Ama aynı günde hem JMP-1'i hem de Mesa V-Twini uzun uzun deneme fırsatım oldu ve JMP-1'den nefret ederken Mesa Boogie hayranı oluverdim ki fanatik bir Marshallcıydım :D

Sana birkaç daha sorum olacak eğer cevaplayacak olursan. Tekrar sağol.
 
euphrates demiş ki:
Cevabın çok aydınlatıcı oldu, çok sağol.
Peki insanlar bu aleti dinlediklerinde;
"İşte bu bir Mesa Triaxis ve 2:90 birlikteliği!" diyebilirler mi?
Sadece bu preampa özgü olan ve diğer Mesa'larda bulunmayan tonlar yakalanabilir mi?

Çok fazla mesa boogie anfisi deneyemedim ama çoğunu dinleme fırsatım oldu . Mesa Boogiler hi-gain klasmanında -rectifier serisi dışında - genelde birbirine benzerler. Sonuçta hesi mesa , birbirinden tamamen farklı karakteristiğe sahip tonlar elde edemezsin . Ama bu alet ile ''mesa boogie tonu'' nun sınırları zorlanabilir. İyi bir kulak ve mesa lar üzerinde tecrübeye sahip biri triaxis i ve 2:90 anlayabilir ama çoğu insan ''oha bee tona bak ne acaba bunun markası..." demekten başka bişey yapmıyor.. :p Dediğim gibi belki mark IV - mark II - triaxis ' i birbirinden ilk dinleyişte çok rahat ayıramam ama rectifier head ler direk anlaşılıyorlar ..

euphrates demiş ki:
Foot control olayını nasıl hallediyorsun peki?

Behringer FCB1010 um var hem T.C Electronics G-major ' ü , hem triaxis i kontrol ediyorum ama midi olayında çok eksiğim var sadece presetleri ayarlayabildim .. Biraz çözsem olayı bir sorunum olmayacak..

euphrates demiş ki:
Sağlam para biriktirdim. Amacım Marshall JMP-1 almaktı. Ama aynı günde hem JMP-1'i hem de Mesa V-Twini uzun uzun deneme fırsatım oldu ve JMP-1'den nefret ederken Mesa Boogie hayranı oluverdim ki fanatik bir Marshallcıydım :D
Sana birkaç daha sorum olacak eğer cevaplayacak olursan. Tekrar sağol.

Valla onun da -JMP1- çok sağlam bir alet olduğunu duydum ama hiç denemedim. Tonu etkiliyen çok faktör var. Gitar , poweramp , processor , kabin hatta kablolar bile etkileyebilir. Triaxis i de almaya ve ya almamaya bir şekilde denemeden karar verme hatta deneyebiliyorsan değişik aletlerle dene. Bana uygun olan sana uygun olmayabilir. Hatta belki ben JMP-1 i deneyebilseydim onu alıcaktım ama şimdilik mutluyum.

Sorularını bekliyorum. İnşalah yardımcı olabilirim..
 
bu kadar üstdüzey bir konuyu sekteye uğratmak istemem,ancak merak ettim (cahillik işte );bu tüplü(süz) preamp leri ,set up ın neresine ekliyor sunuz?veya herşeyi sonuna amfiye çıkışa mı?ama galiba gitar ilk bu pre amp.girmeli?mesela 3 tane anolg pedal var+1 tüplü amp+ tüplü pre amp. var.bunları sıra ile dizer misiniz? ---sizlere baba diye bilir miyim? :)
 
Benim bildiğim preamp ve sonra poweramp dizilimi vardır,elinde preamp varsa ve bir amfinde varsa,preamp'ini amfiye bağlarsın,böylece amfinin poweramp'ından yararlanarak preamp+poweramp elinde yeni tür amfi simülasyonları oluşur.
 
@fat_strat

Gitar---> preamp ----> efect/kıl tüy ----> power amp --> kabin

Normali budur. Pedalları fx loop a da girebilirsin preamp üzerinden

Eğer preamp ve bide normal amp in varsa preamp i normal anfinin fx loop una una girersin ki böylece sesi arttırmak için normal amp in poweramp kısmını kullanabilirsin..
 
Arkadaşlar ben şu anda Marshall JMP-1 ,POD Pro, TC Electronics G Major Marshall 9200 power amp ve marshall 1960 kabin kullanıyorum.JMP1 Konusunda şunları söyleyeceğim.
-JMP1 Muhteşem bir alet ilk kullanışta çok düşük drivelı gibi gözüksede aslında değil bence yeteri kadar drive'a sahip JMP1 dünyanın en basit preamplisi bence.Daha basitini görmedim ama dediğim gibi çok karakteristik bir alet, 3 band EQ su okadar etkili ki küçük bir değişiklikle bile ton karakteristiği tamamen değişiyor.Ancak önceki mesajlarda da denildiği gibi olayın asıl kısmı Power amp kısmı ancak bence daha önemli olan kısım ise FX unitesi, jmp1 kesinlikle iyi bir fx ünite ile kullanılınca tam performans çalışıyor.Tek başına taktığınızda gerçekten çok bir fark ortaya koymuyor diğer aletlere nazaran ancak iyi effectler sounda o kadar etki ediyor ki, ilginç olan kısım effectlerin etkilerini diğer denediğim tüm preamplardan daha iyi yansıtıyor. Yani diğer preamplarda reverb'ün diffuse ayarları vs anlaşılmazken jmp1 de direk etkili oluyor.Bence bugüne kadar kullandığım en iyi preampli.Ancak öyle cayır cayır hayvan ötesi drivelar almak istiyorsaniz bunu tavsiye etmem , aslında şöyle bir yanlış anlayış var ülkemizde, sert ses = çok gain mantığı çok yanlış aslında bence sert ses için daha düşük oranlı gain ve iyi EQ ayarları yeterli. JMP1 almayı düşünen herkese kesinlikle tavsiye ediyorum!Ancak jmp1 in üzerinde bulunan speaker emulator çok çok kötü:)Onu kullanmanızı tavsiye etmem harici bir speaker simulator almak iyi olur.

Triaxis için ise söyleyeceklerim şöyle gerçekten muhteşem bir preampli ancak ülkemiz şartları gereğince fiyatını hakettiğini düşünmüyorum eğer USA'da yaşıyor olsaydık kesinlikle bir tane alırdım ama Türkiyede almak zor.

POD Pro için ise söyleyebileceğim son yılların en muhteşem şeyi olduğudur.POD kesinlikle muhteşem bir preampli JMP1 ile direk kıyas şansım olduğu için söylüyorum çok çok çok yakın tonlar almak mümkün hemde bu alet all in one bir alet effectleri kabin simulatoru(iyi bir kabin simulator) seçenekleri çok çok iyi ben kesinlikle evde yaptığım kayıtlarda POD u kullanıyorum.Yalnız XT leri pek sevmiyorum POD 2.0 da çok iyi değil POD Pro kesinlikle neyindendir bilmiyorum(2.0 ile aynı engine'i kullandığı söylensede) 2.0 dan vs daha iyi sound veriyor.Üstelik fiyatı da çok çok uygun, o kalitede bir ekipman için.
 
Geri
Üst