Ilk grup konserim için ses sistemleri , monitörler hakkında

Öncelikle selamlar;
Bir süredir çalıştığım arkadaşlar ile 21 mayısta bir lisede konser vericez , fakat aramızda ses sistemleri konusunda bilgili kişi olmadığı için yardımınıza ihtiyacımız var.
Öncelikle monitör konusunu sorayım;
Tabiki monitörümüz yok fakat arkadaşta philips marka eski bir ses sistemi varmış.Bu ses sisteminde 2 tane de uzunlığı 80 cm ,genişliği de 30 cm civarı olan kolon varmış.Artık kaç wattlık bilmiyorum ama ses gücü baya iyi.Acaba bunu monitör gibi kullanabilirmiyim ? Kullanabilirsem acaba mixere bağlama olayını söyliyebilirmisiniz ?

Bateristime de kulaklık ayarlıyacaz.Bu da monitör tarzında bir işe yarasın istiyoruz fakat o kulaklık ta 60 lira civarı bir fiyata sahip philips bir monitör.

Bu iki sorumda asıl istediğim kişinin kendi enstruman veya vokal sesini baskın olarak duyması.Bunu da nasıl ayarlıyacağımızı sormak istiyoruz.

________

Diğer sorum ses sistemi hakkında;
Şimdi öyle pek bütçemiz olmadığı için üye olduğum bir dernekten emaneten 1 mixer ve 2 kolon alıcaz.Bu 2 kolon bilinen konser kolonları yani yeterince güçlü.Acaba bass ve baterideki sesler için sap bass denilen kolonlar şartmıdır ? Yoksa bu 2 kolon bize yeterli olur mu ? Davula da mikrofon tesisatı kuracaz.
Acaba mixer bu sesleri kaldırabilir mi ? Tabi mixerin kalitesini bilmeden kesin birşey söyliyemezsiniz ama yine de böyle bir risk var mı onu bilmek istiyorum.
 
konseri verdin sanırım tarih eski çünkü sorunu nasıl hallettin neler yaptın bi anlat bakalım
 
Geri
Üst