Charvel San Dimas Star Planı

Bu gövdenin planını nereden bulabiliriz ? Bulabilecek olan ya da elinde olan varsa yardımcı olabilir mi ?

georgeStar2tipweb.jpg
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
Ben de Charvel Star diye biliyordum fakat biraz araştırınca, Charvel San Dimas Star olduğunu farkettim. Sadece Amerika'da üretilmiş bu starlar, San Dimas Star olarak geçiyor.
 
Sadece Charvel değil zamanında Hamer da üretti bu kasayı Glenn Tipton'a özel. En son 3 ay kadar önce custom çalışması olarak yapım aşamaları Hamer'in sitesinde vardı ama şimdi bulmak imkansızdır.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #7
Evet Hamer'ın ürettiği star tarzı gövde de aynı gibi gözüküyor. Şöyle açılı maçılı, sayılı falan epey kapsamlı bir plan arıyorum. Jackson'a mail atsam dalga geçerler mi ki benimle ? :D
 
Sanırım Explorer alıp kessen olur bu kasa. Şanslısın bu arada, Charvel Star peşinde olan birisi daha var şu an. Benim Explorer, güncel bir Gibson Explorer ve ESP Explorer(eski tip) olmak üzere üç gitar üzerinden gövde çizimi çıkaracağım yarın. Yabancı değilsin, sana da gönderirim, msnden dürt bir ara :)
 
sheliakonur demiş ki:
Eyvallah Can sağol, yarın isterim o zaman msn'den dosyaları. :)

Bilgisayarda yapmayı düşünmüyorum, direk gitarların üzerinden çizeceğim.

Elemanın çizdiği Star şeklini solda ESP sağda Gibson ile kıyaslarsak kabaca şöyle bir sonuç ortaya çıkıyor bu arada. Ölçek, hizalama vs tam düzgün değildir de fikir veriyor.

star2ph.jpg
 
Can benim acele etme gibi bir durumum yok, büyük ihtimal yaz sonuna kadar sarkacak benimki hatta.
Ama hangimizin starı daha güzel yarışına girebiliriz eheheh :)
 
Abiler bu gitar için şöyle bir kombine düşündüm

---2 parça akaju maun gövde (nispeten daha hafif)

---5 parça akçaağaç sap. Ceviz ve mor ağaç şeritler ile akçaağacın sağlamlaştırılması

---Gül Ağacı klavye. Akçaağaç değil çünkü çok sık oynuyor, kuş gözü akçaağaç hiç değil, Abanoz değil çünkü 2-3 yıllık süreçte çok sık sorun çıkartacak

---Wilkinson Tremolo

---Sperzel kilitli burgular

---Çift yönlü trussrod

Manyetiklere girmedim zira bilgim yok

Ne dersiniz? Tam modern metal gitarıda olmasın...
 
Original Floyd veya bir türevini koyardım ben olsam, Gotoh veya Schaller iyi bir seçim olabilir. Kahler de yakışır bence bu gitara, hem de havasını tamamlamış olur. Bu durumda kilitli burguya da gerek kalmaz. İlla vintage tremolo tarzı bir olaya gireceksen Wilkinson iyi bir seçim.

Ağaç seçimleri güzel, başka türlü de olabilirdi ama bu da iyidir. Neck Thru mu yapacaksın Set Neck mi yoksa Bolt On mu? Hepsinin ayrı avantajları var.
 
Sustain açısından wilkison düşünmüştüm. Zira floydroselu gitarlarım bir kere bile tremolo kolu takmadan satıldılar hep. Kullanmaya ısınamadım

Bolt on olabilir böylece iyi kurumuş bir sapa denk gelinirse o da alınabilir diye plan yapmıştım hocam.
 
O zaman direk sabit köprü yap boşver Wilkinson'u falan da.

Bolt on iyidir, yakışıyor bence bu tarz gitarlara. Hele sabit köprü olacaksa neck thru veya set neck yerine bolt on tercih ederim, vidaların katacağı rezonans ve nüanslardan dolayı. Güzel bir Fender sapı yakışır aslında şu alete, kafanın şekli garip durabilir ama ben seviyorum bir yandan da. İyi bir Jackson sap bulmak ise biraz daha zor olacaktır tahminen.
 
Ben ıhlamur gövde ve tek parça akağaç sap şeklinde düşünüyorum. Köprü kahler tremolo, burgular grover. Köprü pozisyonuna Seymour Duncan TB-6 sap pozisyonuna da Seymour Duncan SH-1. Tek volume potansı ve mini toggle switch olacak. Gövde rengi beyaz, matched headstock olacak. Ve hardware siyah renkte olacak.
 
Geri
Üst