Ibanez 2550z vs Ibanez 2570z Karşılaştırma (Puanlı)

Arkadaşlar selamlar.. 2550 ve 2570 arasındaki farkı araştırırken Ultimate Guitar sitesinde gitarlara verilen puanlar dikkatimi çekti.. bu iki gitar arasında hemen hemen fiyat farkı yok.. fiyat farkı olduğu zamanlarda 2550z biraz daha öne çıkıp pahalı konuma geliyor, fakat Ultimate sitesinde 2570z ye 10 tam puan verilmiş.. aşağıda da bunu sizler için fotoğraflarla puanları birleştirip sundum, buna sizlerde katılıyormusunuz? yani ikisi arasında genelde "biri pickguardlı diğeri değil, başka da bir farkı yok zaten" tarzında yorumlar dolaşıyor..

Ultimate Sitesindeki Puanlama'yı sizlerde bir inceleyin..

Puanlamada kullanılan ingilizce kelimelerin karşılığı;
Features : Özellikleri
Sound : Ses
Action : Hareket (hızlı kullanım rahatlığı)
Reliability : Güvenilirlik
impression : İzlenim

24bjjax.jpg


Ibanez 2550z
Link: http://www.ultimate-guitar.com/reviews/electric_guitars/ibanez/rg2550z/index.html

Ibanez 2570z
Link: http://www.ultimate-guitar.com/reviews/electric_guitars/ibanez/rg2570z/index.html
 
2570 i çok az kişi oylamış biraz düşer puanları sonradan, oda boyasından ötürü çünkü baya kötüleniyor.

Bende 2570 sahibiyim fakat 2550 yide çokta denemişliğim var. İkisi arasında boya ve pickguard tan başka bir fark yok, sap gövde ağacı hardware herşeyi ikiz... 2570 in boyası çok ince ve dayanıksız 2550 nin ise kalın ve dayanıklı poly boya.

Ben her zaman ince boyaya sahip gitarları sevmişimdir. Adamlar nitro boya var zamanla eskiyor diye fender süper deniyor ama 2570 in boyasıda bu tarz boya ve eskiyor diye kötü olur... İlginç gerçekten bu durumlar.

Zaten ince bir boyanın tona etkisi tartışılacak düzeyde değil, gayette etkisi var ve biliniyor.

Kendi gitarım olduğu için övüyorum sanmayın gerçekten geçti o devirler çoktan. Peki bunları araştırarak inceleyerek mi aldın gitarı? Çok fazla araştırmadım denedim gördüm hatta sırf renginden dolayı beyaz 2550 alacaktım ama mantığım ve hissettiklerim 2570 e yöneltti.
 
Galiba 2550Z'nin daha fazla satılmasından dolayı (yanılıyor olabilirim) 2550Z biraz daha pahalı, çoğu insan benim yaptığım gibi görüntüsünden dolayı 2550Z tercih ediyor. Satanlar da herhalde "Nasılsa bu modeli iyi satıyoruz, fiyatını düşürmeyelim." diye düşünüyor olabilir. Tabi benimkisi sadece bir tahmin.

Açıkçası ben boya inceliklerinde fark olduğunu bilmiyordum, şimdi öğrendim. Bunların bir de maple klavyeli olanları vardı diye hatırlıyorum, her ne kadar Stratocaster gitarlarda maple sevsem de Ibanez'de pek hoşuma gitmiyor.
 
Hemen bir yanlışlığı düzeltmek istiyorum, burada bahsi geçen "action"; hareket anlamında değil,t ellerin klavyeye olan uzaklığı anlamında kullanılmıştır. Eğer review'leri okuduysanız, action alt başlığının "Action, Fit & Finish" şeklinde olduğunu göreceksiniz.

Bunun dışında, hardware olarak birebir aynı gitarlar, 2570'in boyası biraz daha ince ve nitro olduğu için daha hassas. Kesinlikle çok güzel gitarlar, 3 sene RG 2550 E kullanmış bir insan olarak sonuna kadar tavsiye ederim, gerek RG 2550 olsun, gerek RG 2570 olsun.
 
Rg2550 vardı bende, picguart altı boş tamamen, ama rg2570 ağacın kendisi. rg2550 daha hafif olabilir kanımca, ve picguartın altının boş olması tona etki edermi orasıda tartışılır.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #6
RG2550 yi çok alan olmuş bunun sebebi steve vai tarzı bir gitara özenme amaçlı pickguarda yönleniş olabilirmi diye düşünüyorum :D
 
"dimarzio" nun dediği gibi 2550 de pickguard ın altı olduğu gibi boş, millet gibson ın ağırlık düşürmek için relif lerine laf eder, ibanez ağacın yarısını keser pickguard koyar kimse laf etmez yorumu geldi şimdi aklıma... Pickguard lı gitarları sırf bu yüzden sevmem ve eğer 2570 te pickguard olmadığı için daha ağırdır, daha doludur, daha iyidir, daha "gitar" dır...
 
Geri
Üst