Evde amatör ses yalıtımı için öneriler lazım.

amatör ses yalıtımı denince benim aklıma işe yaramayan, duvarlara yumurta paketleri ya da duvarları yastıkla yumuşak şeylerle kapatmak gibi ses yalıtımı denemeleri geliyo nedense. benim araştırıp gördüğüm kadarıyla bu işin amatör bi yolu yok.
oda içinde oda inşa etmek gerek. aksi halde duvarların, tavanın, zeminin yüzeylerini farklı malzemelerle kaplasanız dahi o malzemeler duvara temas ettiği sürece sesi iletmeye devam edecektir. yalıtım yapılcak odanın birebir aynısının boyut olarak daha küçüğünün orjinal ölçülerdeki odanın içinde havada yüzdüğünü hayal edin. işte böyle bi şey gerek. bi de bu odanın havalandırılması lazım tabi.




bakın bu video 70 dakika uzunluğunda ve 0 dan tek bir kişi olarak kendi 100% soundproof odasını inşa etmiş. ingilizcesi olaranlara büyük fayda sağlayacaktır.
 
Son düzenleme:
kapsamlı bir ses yalıtımı değil de amfinin altına 2 kat halı serdim alt kata çok ses gitmesin diye ama işi garantiye almak için bir şeyler daha eklemek istiyorum, ne olabilir başka acaba bilgisi olan var mı? bir de kabin direk yerde olduğu için daha çok ses gider mi ufak bir yükselti koysam faydasını görür müyüm?
 
kapsamlı bir ses yalıtımı değil de amfinin altına 2 kat halı serdim alt kata çok ses gitmesin diye ama işi garantiye almak için bir şeyler daha eklemek istiyorum, ne olabilir başka acaba bilgisi olan var mı? bir de kabin direk yerde olduğu için daha çok ses gider mi ufak bir yükselti koysam faydasını görür müyüm?
Ben kabini yatağın üstüne koyuyordum. Duvarla arasına da yastıkla battaniye sıkıştırıyordum. Yan tarafa gidenle alt kata giden sesi baya emiyordu.
 
Bu arada bu gece kafamı yastığa koyunca aklıma geldi bu başlık. Ben o aldığım süngerleri hiç ses izolasyonu amacıyla kullanamadım. Bu başlığa yazdığım sıralarda Eskişehir'de okuyordum. Orda duvarlara dizilmiş süs malzemesi gibi kullandım. İzmir'e yatay geçiş yaptım, Bornova'da üst üste koydum, masa olarak kullandım. En son Buca'ya taşındım. Burda da bazam yoktu, yatağın baş kısmına ve altına serdim. Malum ses ile ısı yayılım olarak benzer özellikler gösteriyor, dolayısıyla yerin soğuğunu da hiç almıyor :D
Ah hocam. Ben de araştırırken konuyu baştan sona okudum. Sonucu merakla beklerken sonuç bu. Eski evimde 4cm lik akustik sünger alıp. Kapıdan çok ses çıktığı için kapıma yapıştırmıştım. ' haftada bir düşüyordu ağır olduğu için ama faydası oluyordu. Şimdi odamda belli kesimlere adepan ile yalıtım yapmayı planlıyorum du bakalım sonuç ne olacak :D
 
Merhaba,

Odamda yalıtım yapmam şart oldu çünkü altkatımıza gayet anlayışsız kişiler taşınmak üzere anlaşılan.

Durumu biraz özetleyeyim:

Odamda sadece elektro gitar çalıyorum, bas ve bateri için o tarzda büyük büyük yalıtımlara gerek yok. 50 Watt lambalı bir amfim var ve ses açmak durumundayım fakat böyle olunca altkatlara da ses gidiyor, yeni komşuları dövmek de istemiyorum. :D Amfimi de öyle stüdyoda açar gibi açmıyorum zaten, stüdyolarda açılanın belki yarısı kadar açıyorum.

Olay şöyle yani, 30 metrekare alan yalıtılacak ve elektro gitar çalıyorum kullandığım ses hacmi de söylediğim şekilde.

Böyle işimi görecek amatör bir kaplama için hangi malzemeleri kullanmalıyım ve fiyatı ne kadar olur bu işin?


Teşekkürler...
Ses ve ısı yalıtımlı 3 boyutlu deri duvar panelleri üretimi yapıyoruz. Ürünlerimiz ilginizi çekerse www.capriola.com.tr websitemiz. websitemizde Referanslar bölümünden sanatçılardan stüdyosunu yaptığımız kişileri de görebilirsiniz.02322374129 iletişim numaramız

CAPRIOLA SİNEMA SALONU.jpg
 
Geri
Üst