Yardım gemisine baskın: 16 ölü

Olayın kısa özeti: Gazze'ye yardım götüren gemileri taciz eden İsrail, sonunda bu gemilerden Mavi Marmara'ya baskın operasyon gerçekleştirdi...İsrail Tv'ye göre 16 İsrail Ordusu'na göre de 10 ölü var...2 İsrail askeri de gemidekiler tarafından dövüldü...
Artık bu adamları ne paklar bilmiyorum ama İsrail'in yokoluşu bütün insanlığa ders olacaktır...Çok acı bir son onları bekliyor... :evil: :evil: :evil:
NOT:Hazırladığım özet, sabah haberlerinden dinlediklerimdir...Kaynak gösterilmemiştir...Zaten siz de muhakkak dinlemişsinizdir...
 
İsrail'in sonu gelmiştir. Bunlar iyice azıttılar ve kaşınıyorlar. Maksadları savaş. Bunların anladığı tek dil, üslup budur zaten. 6 Türk askerimiz İskenderun'da şehit oldu aynı gün. Ben yıllardır böyle şehit verdiğimizi hatırlamıyorum. Devlet organlarımız, süt düzey yetkililerimiz kendilerine gelemeyecekler mi hâlâ?!

Türkiye'nin İsrail ve İsrail destekçileriyle ilişkilerini atması farz-ı ayn olmuştur. Kahrolsun emperyalizm, kahrolsun paraya tapan kapitalistler, kahrolsun insanlığın yüz karası faşist İsrail.

"Çaresizim, bîzarım
Zalime intizarım
Ben yaşarken ölmüşüm
Bağdat'tadır mezarım,
Ben yaşarken ölmüşüm,
Kerkük'tedir mezarım.

Yandı Bağdat, yandı yürek, her yan tarumar!
Birgün hesap soracak o yanan çocuklar!
Şahit olsun akan kanlar, geliyor bahar!
Zalimin hesabı varsa, Allah'ın da var!..."
 
Okulda sınavda öğrendim lanet olsun israil sana.Para için neyiniz varsa kullanın ama kazanamayacaksınız.Bu bir savaş sebebidir.16 ölü ne demektir çok büyük bir durum...Yeter artık yeter ne yaptığını bilmez katiller...

Mor ve Ötesi - Nakba...

Karanlık kördü adım yoktu
Hakkımı aldım zaten çoktu
Gel bana anlat yaptığını
Benim ne yapınca abarttığımı
Kutlayanım var ağlayanımda
Bak sana bayram bana bomba
Kutlayamazsan ağla yanımda
Ruhumu alda yüzleş aklınla
Yangını gördüm adım çoktu
Hakkımı aldım zaten yoktu
Gel bana anlat yaptığımı
Senide yakınca abarttığımı
Kutlayanım var ağlayanımda
Bak sana bayram bana bomba
Kutlayamazsan ağla yanımda
Ruhumu alda yüzleş aklınla..
 
İstediklerinin ne olduğu açıkça ortada tartışmaya gerek bile olmadığını düşünüyorum. Zaten Türkiye bağlantılarını şu an için askıya almıştır ve umarım o bağlantılar hep askıda kalır. Yapılacak olan milli maçta iptal edilmiştir hatta İsraildeki en üst düzey memurdan hademesine kadar herkesin geri çağrılması konuşulmaktadır.

Türkiye bir NATO ülkesidir nasıl olurda Türkiyenin gemilerine baskın düzenler ve bu işten öylece sıyrılır bu asla ve asla kabul edilemez..
 
Böyle bir olayın gerçekleştiğine inanamıyorum.İnsanoğlu olarak,sonuna kadar takip edip "insanlık" kelimesinin bize ne ifade ettiğini görmemiz ve kendi aynamıza bakarak ne kadar gerçek olduğumuzu sorgulayacağımız
bir vahşet yaşıyoruz.Ölenlere rahmet,yaralananlara acil şifa diliyorum.

Üzüntümü bir kenara bırakırsam; ittifakların,insan haklarının,uluslararası ve barışa yönelik ne kadar kavram varsa,sadece laftan ibaret olduğunu göstererek,militarismin dünyanın tek gerçeği olduğunu tokat gibi çarpmıştır insanlığına.
Bu güne kadar kadın,erkek,çoluk çocuk demeden filistinlilere uyguladığı hayvanlığı,çıkar ilişkileri ve askeri gücü ile dünya gündeminden düşürüp,utanmadan savunabilen israil hükümeti,israil vatandaşlarını böyle bir onursuzluğa alet ettiği için kendi halkından en büyük tepkiyi göreceğine ve bu zihniyeti başlarından atacaklarına inanıyorum.

Olay sabaha karşı,4:30 civarı israil helikopterlerinin mavi marmara gemisine asker indirmesiyle başlamıştır.olay esnasında gemi, türk makamlarıyla irtibat halinde olup,baskın haberi birbuçuk saat sonra resmi olarak duyurulmuştur.Baskın uluslararası sularda ve israil karasularına 70 mil mesafede gerçekleşmiş.
Gemide hiçbir silahlı gücün bulunmadığı,hepsinin teker teker aranarak gemiye alındığı türk makamlarınca açıklanmış ve olay görüntüleri gemideki kameramanlar tarafından da görüntülenmiştir.İsrail askerlerinin,silahsız sivillere ateş açarak 10 kişiyi öldürdüğü ve 60 civarında insanı yaraladığı açıklandı.
4 israil askerinin de bazıları silahla yaralanma olmak üzere yaralandığı söyleniyor.
Ancak şu an için İsrail,bütün haberleşmeyi perdeleyerek hiçbir makam ve kuruluşa bilgi vermemekte.
Bu bilgi engellemesine karşın diplomatların hastaneleri dolaşarak gerçek sayıları tespit etmeye çalıştığı söyleniyor.
Şu saatlerde de mavi marmara gemisi aşdod limanına yaklaşıyor.

Kısaca bu saldırının İsrail açısından bahanesi;
*Silah koridorunun filistine açılacağı
*gemide silahlı türk askerlerinin olduğunu iddia ediyorlar

diplomatik olarak bizim ilk tepkilerimiz;
*BM güvenlik konseyi acil toplantıya davet edildi,başbakan da şiliden newyork'a yola çıkmış bu toplantıya katılmak için
*Türkiye ölü,yaralı ve yolcuların derhal teslimini istedi
*israildeki türk büyükelçi geri çağırıldı
*uluslararası örgüt temsilcilerine brifing verilerek bilgilendirildi
*genç milli takımın maçı iptal edildi ve yurda dönüyorlar
*israille yapılacak 3 ortak askeri tatbikat iptal edildi

İstanbulda taksim meydanında ve ankara'da israil büyükelçisinin evi önünde protesto gösterileri var.Yurt çapında tepki artarak devam ediyor.
Ayrıca sabaha karşı iskenderundaki deniz destek komutanlığına yapılan roketli saldırıda 7 askerimizi şehit verdik,yaralı askerlerimiz var.
iki olayın bağlantılı olduğu yönünde siyasetten ve halktan yorumlar yapılıyor.
Durum takip edebildiğim kadarıyla böyle,umarım daha fazla
ölü ve yaralı yoktur.
 
bu katliam faşist, milliyetçi, siyonist israil devletinin katliamıdır. ortadoğudaki emperyalizmin taşeronluğunu yapan israil'in ne ilk terörist saldırısıdır ne de son olacaktır bu şekilde.
israil devleti, ortadoğu'daki barışın en büyük engellerinden birisi olduğu sürekli kendi kendine ispatlamaktadır.

şu an akp hükümeti elle tutulur hiçbirşey yapmamıştır, o yüzden "bütün ilişkiler zaten şu anda kesildi" söylemi hava civadan ibarettir. halen israil'in büyükelçisi memlekettedir, halen israil konsolosluklarının bilmem kaç kilometre ötelerinde bizzat akp hükümeti eliyle konuşlandırılmış polis panzerleri ve barikatları bulunmaktadır.
söylemden çok pratik eylem ve protestolara ihtiyaç vardır. bugünden itibaren derhal israil devletiyle her türlü diplomatik, ekonomik, siyasal ilişkilere son verilip, büyükelçileri memleketten kovulmalıdır. bunların hepsi yapılmadığı müddetçe "one minute" tepkisinden öteye bir gıdım gidilemez.

DİRENEN FİLİSTİN HALKINA BİN SELAM OLSUN

YAŞASIN TAM BAÐIMSIZ FİLİSTİN

YAŞASIN FİLİSTİN HALK KURTULUŞ CEPHESİ
 
2 ay sonra elçiyi geri gönderirler. Ayrıyetten şunu belirtmeden geçemeyeceğim. Evet bu saldırı alçakçadır herkes hemfikir. Ancak,dün iskenderun da 6 şehit verdik.Hafta içinde yine onlarca şehit verdik,milletten çıt çıkmadı.Ama olay filistin,gazzeye (hamasa) yardım olunca onbinlerce kişi taksime doluşuyor.Bu da benim canımı çok sıkıyor. İsrail saldırısını hafife alıyorum demiyorum bakın. Ama kendi sorunlarımıza,öz evlatlarımızın ölümüne normal birşey gibi davranıp,israilin böyle birşeyi yapacağı neredeyse belli olan bir olayda, bile bile lades denmesi ve herşeyin unutularak israile karşı savaş çığlıkları atılmasına da destek vermem mümkün değil.
 
JohnnyThunder demiş ki:
Bir anlık galeyana gelip de Hamas ve IHH'yi de sütten çıkmış ak kaşık sanmamak lazım.

arkadaşım hamas la beraber İHH yi sütten çıkan akkaşık sanan yok ama sen şunun ayırımını yapamadın herhalde bizim devletimiz başka ülkeler gibi terorist gruplara yardım ve yataklık etmez bu bağlamda da düşünürsen dünkü gemi baskınında ne bir terorist gruba yardım tehdidi ne de bir terorist grubun ikmali yapılıyordu o gemide. Papazı imamı irlandalısı vs vs bir çok kurum ve kuruluştan yardım için giden insanlar vardı. Madem israil yediği b.ku temizlemek istiyor ama temizleyemiyorsa bıraksın da başkaları arkasını toplasın herzaman olduğu gibi. Josephking ' e katılıyorum. İsrail ile olan tüm diplomatik, siyasi, askeri, ekonomik ilişkiler derhal sonlandırılmalıdır. Dün yapılan saldırı bir noktada ülkemize aba altından sopa göstermektir. Bu hareketi yapabilecek bir siyasi otorite yada askeri güç yoktur. Eğer yapabiliyorsa da layığıyla cezalandırılmalıdır. İsrail ortadoğu da ki ipleri elinde tutmayı istiyor ve en büyük benim demek istiyor, ancak bunu yapayım derken de bir sürü sivilin ölümüne yol açıyor. İsrail uluslar arası sularda yaptığı bu davranışla bebek katili damgasını daha da çok perçinlemiştir. Lanetlenmiş olan insanlar, israilliler, sonsuza dek lanetleriyle yaşasınlar.
 
evet hamas'ın sütten çıkma ak kaşık olmadığını şahsen ben kabul ediyorum fakat bu olayla ne ilgisi var onu anlayamadığım doğrusu Jack kardeşim.
ihh'nin ise daha önceki mevcut faaliyetleri hakkında pek bilgim yok desem yeridir. lakin "rotamız filistin yükümüz insani yardım" kampanyası altında yürüttüğü faaliyet bana son derece gerçek amacında yürütülen bir yardım kampanyası olduğu inancını verdi. neden mi?
eğer ihh kimilerinin düşündüğü gibi marjinal bir islam örgütü ve sadece bu amaç için çalışan bir vakıf olsaydı, yardım filosuna islamcılardan başkasını almazdı. halbuli filolarda hiçbir fraksiyon gözetilmeden, yüreği ve kalbi barıştan kardeşlikten yana atan dünyanın dört bir yanından toplanmış aktivistleri, barış elçilerini, bazı avrupalı parlamenterleri, papazları, hahambaşıları filoya dahil ederek bir bütünlük mesajı verdi. ben dün geceki iğrenç katliamdan bir gece önce haberlerde filodaki 6 gemiden birinde bir köşeye çekilmiş incil okuyan papazları gördüm. bilmiyorum bana bu yardım filosu son derece inandırıcı geldi ve gerçek amacının insani yardım olduğuna %100 inanıyorum.
kaldı ki gemilerin hiçbirinde 1 tane bile silah olmaması bunun en büyük ispatlayıcısıdır. zaten silah olsa sıkılırdı dün gece, eli makineli tüfekli israil askerlerinin üzerine korkmadan büyük bir cesaretle yürüyen adamlar var olan silahı da kullanırlardı, kullandıkları zaman da bu, onların kötü birşey yaptıkları anlamına da gelmezdi, bunu da açık yüreklilikle itiraf etmek isterim.

bölgede barışı tesis etmek adına savaç çığlıkları atmak bana da mantıksız geliyor, şu aşamada kimse kimseyi savaş için gaza getirmemesi gerekir. kimselerden kastım "devlet"ler.
yalnız savaş çığlıklarının atılmaması gerekliliği, israil'e hakettiği cevabın verilmemesi anlamına gelmez elbet. israil ile her türlü diplomatik, ekonomik ilişkilerin kesilmesi şart. diyeceksiniz nasıl olcak? şu anki mevcut bağımlı hükümetle elbet çok zor, bir dönem one münute demişlerdi şimdi two veya three minutes derler, biter geçer. somut ve eyleme dönüşecek yaptırımlar şart.

şuna da değinmek istiyorum. siyonist-faşist israil devletinin bok yemesini topyekün bir şekilde yahudi-musevi cemaatine-halkına maletmek yine başka bir bok yeme olacaktır. şu sıralar bazı sosyal paylaşım sitelerinde faşist hitler'in yahudilere dair söylediği yine son derece faşizan bir söylemi dönüp duruyor bu son katliama yönelik. bu gibi tavırlar, faşizme faşizmle cevap vermekten, faşizmi körüklemekten başka birşey değildir.

ilnino, bana büyük ihtimal katılmayacaksın biliyorum ama ben yine söyliym. sorduğun sorunun cevabını, bu işten sorumlu olan ve de ziyadesiyle bu olayı insanlara kanıksattırmış, bunların normal gibi görünmesini sağlamaya çalışan egemen sorumlularda araman lazım, bu halkta değil.
 
uluslararası sularda sivil ve barışçıl amaçlı bir gemiye askeri operasyon düzenlemek nereye kadar mantıklı bi davranıştır?
ve bişey dikkatimi çekti; bu olay için elbette tüm ülkede tepki doğdu ama en büyük tepkiyi radikal islamcı kesim verdi...bişeyler ters mi gidiyor acaba?
 
Josephking_1903 demiş ki:
ilnino, bana büyük ihtimal katılmayacaksın biliyorum ama ben yine söyliym. sorduğun sorunun cevabını, bu işten sorumlu olan ve de ziyadesiyle bu olayı insanlara kanıksattırmış, bunların normal gibi görünmesini sağlamaya çalışan egemen sorumlularda araman lazım, bu halkta değil.

Anlamadım.Birşey sormamıştım ki abi. :)
 
illnino demiş ki:
Ancak,dün iskenderun da 6 şehit verdik.Hafta içinde yine onlarca şehit verdik,milletten çıt çıkmadı.Ama olay filistin,gazzeye (hamasa) yardım olunca onbinlerce kişi taksime doluşuyor.Bu da benim canımı çok sıkıyor.

en son mesajımın son paragrafını bu söylemin için sarfetmiştim. somut bir soru sormamışsın fakat "niye böyle oluyor" gibilerinden birşey ima etmeye çalışmışsın, en azından ben öyle anladım.
 
İsrailin de, radikal islamcıların da, amerikanın da, terörist köpeklerin de,onların tasmasını tutanların da, dünyayı züken şirketlerin de t.a.q.
 
peki israil malları kullanmayalım arkadaşlar bizzat sayıyorum niceleride var

ALGİDA
P.MORRİS TÜTÜN (MARLBORA PARLEMENT....)
KİMYASAL SEKTÖRDE BİRÇOÐU
ASKERİ MÜHİMMATIMIZIN ÇOÐU
KAPATALİST SİSTEMDEKİ PARAVAN ŞİRKETLER (KOÇ SABANCI... VE BİR ÇOÐU)
COCO COLA


daha saymakla bitmicek kadar herkes bir karar alıp israil yahudi mallarını kullanmasın karları gemi baskınındaki mermi parası oluyor bizde istemeden destek oluyoruz bugünden itibaren kullanmayalım
fazla yorum yazmıcam ama arkadaşlar

ama ordaki maksat hamas değil toplum koyunlaştırılmaya çalışıkdığını israilin yaptığı katliamları bildiği ve ülkemize yapılan hakaretler sonucunda taksimleri doldurmuşdur olayı yalnış anlamışsın yada ideolojik bakıp kendinden kurup inanmışsın daha stabil bakmanı dilerim iyi günler
 
JohnnyThunder demiş ki:
Bir anlık galeyana gelip de Hamas ve IHH'yi de sütten çıkmış ak kaşık sanmamak lazım.

bir anlık galiyan dediğin olaya bakarmısın düşünmeden cümle kurma kimse sütten çıkmış akkaşık değil ama hamas dediğin terör diye adlandırılan isim halkın oyu ile meclisde yer etmiş bir çoğunluk israil haklarını elinden alıp baskıcı haksızca hapislere tıkılan meclisin yarısı ve kendi halklarını korumak için kurulan bir örgüt dememiz dah doğru olur masum filistin halkının elinde olmayan silahlarla savaşılmassa canlı bomba en iyi askeri taktiktirr çok masum israil halkı neden hükümetleri hep cellat neresi masum bu halkın halk neden tepki göstermiyor hiç israil halkı bir kaç istisna dışında bunuda açıklarsan sevinirim iyi günler
 
"israil'i boykot edelim" lafı bana da çok ironik geliyor. hali hazırda memleketin dört bir tarafı emperyalizm ve onun yerli işbirlikçileri tarafından ekonomik işgal altındayken bunu neye dayanarak yapıcaksın? israil 1948 yılından beri filistin topraklarında zulüm uyguluyor, daha önce aklınız nerdeydi diye sorarlar adama. şu anki akp hükümeti ve ondan önceki emperyalizmle işbirliği içinde olan hükümetler israil ile açık ve gizli milyon tane siyasi, askeri ekonomik anlaşma imzalarlarken aklınız nerdeydi?
mc-donald'slardan çıkmayan, eylem-örgüt gibi lafları duyunca karşısındakini terörist zanneden, facebook'ta israil bayrağının üzerine çarpı atınca bi bok yaptım zanneden, hızını alamayıp faşist hitler'in fotolarını ve söylemlerini bu katliama karşı argüman olarak kullanan bol makyajlı, bakımlı, baştan aşağı marka giyinen bilinçsiz gençlerimiz mi dem vuruyor israil boykotundan? :)

biz halk iktidarının kurulması için israil ve tüm emperyalistleri boykot etmeye, ülkemizden defetmeye hazırız, siz hazır mısınız? hiç sanmıyorum.
 
İnsanlar acımasızca ölüyor ama dünya susuyor . Boykot, gösteri, kınama bunların bir işe yaradığı yok hepsi haftalar sonra bitecek ama zulüm devam. İnsanın başka bir insana bunları yaptığına inanamıyorum. Ne istiyorsunuz birbirinizden neden anlaşılamıyor çok mu zor anlaşmak niye yaa. Sütten çıkma akkaşık değil kimse o muhakkak ama bir insan ölürken geber sen hakettin sütten çıkma akkaşık değilsin denmez ki arkadaşım senin insani duyguların hiç mi açığa çıkmaz düşmanım ölse yine üzülürüm böyle insanlar oldukça insanlık bir adım öte gidemez insanız insan biraz iyi niyet biraz insanlık...
 
Geri
Üst