başlangıç için kayıt programı ?

benimde bi sorum olacak ilgilenirseniz sevinirim
ben müzik teknolojilerine hazırlanmaya başlicam ve kayıt programlarını kullanabilmem gerekiyo. acaba hangi programla başlamam daha iyi olur benim için ?
lütfen yardımcı olun kafam çok karışık !
 
Cubase ile başla ve sadece onunla devam et bence :) ya da Adobe Audition, ben sıklıkla Audition bazen de Cubase kullanıyorum, stüdyolarda da olaylar genelde bu ya da benzer şekillerde, daha üstün yazılım olarak çok bilmiyorum açıkçası, gerek de yok genelde daha üstüne, cubase ile ilgili birçok makale vs. bulabilirsin internet ortamında. Kolay gelsin...
 
amacın sınava falan hazırlanmak ise, sınavda hangilerinden sormaktalarsa ona göre başlaman gerekmiyor mu?

ben cubase kullanıyorum ama pro tools'unda pasta da payı büyük gibi geliyor bana. Aslında menüleri de benziyor yani birini halledince diğerlerini öğrenmek o kadar zor olmaz sanırım.
 
Cubase piyasada en az kullanılan ve tercih edilen programdır. Profesyonel programlar Protools, Samplitude ve Logic'tir.

Bu tip programları öğrenmeden önce nasıl kayıt yapılır, dinamik efektler nedir, zaman bazlı efektler nedir vb. birçok konuyu, bu kayıt programlarını kullanmaya başlamadan öğrenmek gereklidir.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #6
kayıt

cevap verdiğiniz için teşekkürler... aslında sınavda herhangi bi programdan tabii tutmuyorlar, sen ne biliyosan onu sunuyosun...
logic ve semplitude programlarını duydum hatta onlar en iyileriymiş ve semplitude programını 200 $ a edinebilirmişim ama cubese daha basit galiba ve onla başlamak daha mantıklı olmaz mı? bide bi semplitude programını nasıl bi pc sisteminde kullanabilirim onu bilmiyorum mesela logic i sadece apple pc lerde kullanabiliyosun onunda öyle ayrıntıları var mı acaba?
 
Geri
Üst