Anime - Manga Konusma Alanı

slam dunk a bende yakın zaman da bünyeyi teslim edicem

kimse "Paprika" dan bahsetmemiş ilginç movie lermi izlenmiyo yoksa seri ler mi kafa kurcalıyo...

http://www.imdb.com/title/tt0851578/

daha önceden "perfect blue" "millenium actress" ve "tokyo godfathers" dan tanıdğımız satoshi kon imzalı "Paprika" gerek atmosferi gerek muzikleri olsun gerçekten üstün bir yapım olmuş çok önce izlememe rağmen anime-manga başlığında olmaması üzücü...

http://www.catsuka.com/interf/icons2/paprika007.jpg

http://www.ramchandra.me.uk/blog/archives/2007/05/paprika.jpg

filmde büyük ustad Akira Kurshowa'yı çok güzel bir biçimde hatırlatmışlar tavsiye edilir...
 
Naruto izlemeye başladım... 2 gün falan oldu yaklaşık. Daha önce diyorlardı bağımlılık yapıyor diye, ama pek dikkate almıyordum. Şimdi Naruto'ya bağlananları çok iyi anlıyorum. :D
 
türkçe alt yazılı anime isteyenler için soa fansub reklamı yapayım bende :D
Yeni serimiz suzumiya Haruhi'nin melankolisin 2. sezonuda artık S.o.A Fansub da tüm projelerimiz şöyle oldu

Anime Projeleri -
Afro Samurai
Afro Samurai: Resurrection
Chi's New Address
Chi's Sweet Home
Chobits
Eve no Jikan
Full Metal Panic! Fumoffu
Full Metal Panic
Full Metal Panic! TSR
Full Metal Panic! TSR OAV
Ga-Rei -Zero-
Ichigo 100 (OAV/Özel)
Kisa Seriler
Kure-nai
Quiz Magic Academy
Sayonara Zetsubou Sensei
School Days
Sousei no Aquarion
The Melancholy of H.Suzumiya 2 dir.
Tüm çalışmalarımız türkçe altyazılı gömülü video şeklindedir.Ayrıyeten alt yazı vermiyoruz.
http://www.soulofanime.org/forum/viewforum.php?f=72 buradan projelere ulaşabilirsiniz iyi seyirler
 
Hayao Miyazaki ustanın ellerini öpmek gerek. Komşum Totoro'yu kaç kez izledim bilmiyorum ama hakkaten süper iş çıkarmış. İzle izle bıkmıyorum. Hasta birine izletsen, içine yaşama sevinci doğar. O çizimler, müzik, konusu... 10 numara Anime. Bazı yerlerde süper manzaralar var.
 
Üç kelime: Detroit Metal City. Negishi Souchi, Kahiri Kime isimli İsveç pop sanatçısını seven, fransız filmlerinden hoşlanan, sakin, mazlum bir köylü Japon gencimizdir. Tokyo'ya geliş sebebi de, şık bir pop grubu kurmak ve aşk ballad'ları yazıp, neşe dolu müziği ile dünyaya neşe kazandırmaktır. Fakat, 'neye niyet neye kısmet' ki, Negishi, aslında Tokyo yeraltını yerinden oynatan, psikopat death metal grubu DMC'nin vokali Johannes Krauser II rolündedir. Tecavüz, cinayet ve vahşet/dehşet müziğin dibine vurmuş olan zavallı Negishi'nin ikili hayatını bir şekilde dengede tutması ve istediği müziği yapmanın bir yolunu bulması gerekmektedir. (Madem TürkROCK forumlarıyız, buyrun)

Elfen Leid, ama konusu biraz çetrefilli. Kafasında kedi kulağına benzeyen boynuzlar olan birtakım meta-insan yaratıklar vardır, ve bir tanesi, üzerinde test üzerine test uygulanan labaratuardan kaçar. Bu esnada, ailesi trafik kazasında ölmüş esas oğlan (ismini unuttum), bu kaçkın yaratığın yoluna çıkar. Ondan sonra şenlik başlar diyebiliriz. Şimdi, uyarmam gereken bir nokta: Elfen Leid gerçekten hastalıklı bir anime. Havada uçan vücut parçaları, kanın gövdeyi götürmesi ve ''AŞIRI'' cinsellik gibi her yerde bulunamayacak tipten ögeler içermekte. Fakat bütün bunlara rağmen insanın içini cız ettirebilen bir ılıklığa ve şekerliğe de sahip. İzleyen pişman olmaz (midenize güvenin iş ki).

Bir de, ilginç olduğunu duyduğum Sayonara Zetsobuo Sensei var. ama yorumda bulunamayacağım pek, tek bildiğim şey süper depresif ve süper Polyanna ana karakterleri biraraya attığı.
 
Hah! Çok övüyorlar DMC'yi... Ama diğerlerinde bir türlü sıra gelmiyor. İndir indir, bitmiyor. :) Bölümler inmeye hazır ama alt yazılarını bulamadım ben. Sadece filminin alt yazısı var. Birde animeyi pc'de izlemekten bıktım. WD Media Player alıcam sırf animeler için. TV'ye bağlayıp, arkama yaslanıp keyifle izleyeceğim.

Bu arada 2010'da 4 marvel karakterinin animesi çıkacak. Bunlardan 2'si belli şuan. Birisi Wolverine, diğeri ise Iron Man. Iron Man, 13 bölüm olacakmış, Wolverine hakknda bir bilgim yok. Ayrıca X-Men ve Blade'in de animesi gelecek diyorlar. :) Aralarında en çok Iron Man'i bekliyorum. Wolverine'nin animesi klasik samurai animeleri gibi olacakmış hissine kapılıyorum. Böyle pençelerini salladığında siyah bir ekran belirir ve 3 tane kırmızı çizgi çıkar vs... :p
 
Evet, doğru. Geçen gördüm, Mickey'i Wolverine gibi yapmışlar. Bari Iron Man ve Punisher'e dokunmasalar. :( Yakında Marvel ve Disney karakterlerini aynı filmlerde görmezsek iyidir.
 
Donald duck demir adama karşı süper luzumsuz gerilim filmi :p ama şaka bir yana çok saçma olmuş disney in hedef kitlşesi genelde küçük yaş gruplarındaki çocuklardır. Neyse DC daha iyiydi zati :p
 
Aslında, konuya döndürmek için ufak bir dipnot geçeceğim bu noktada: dünyada bilinen tek Mega-şirket olan Disney'in gelecekte ''eğlence'' endüstrisini (müzik, film, pornografi, ne gelirse işte) tamamen tekeline alması çok da uzak bir ihtimal değil...

Öte yandan, Cowboy Bebop ve Samurai Champloo animelerini izlemeyen kalmasın derim. Hayır, kimse ölüp beni otaku kralı yapmadı. Sadece, Watanabe'nin önce kovboy kültürü/bilim kurgu/caz müzik esintili bir eser yapıp, akabinde Edo dönemi samuray kültürü/tarihi dram/hip-hop havası taşıyan bir anime çıkartması başarılı bir formül tutturduğunu göstermekte. Ha bir sonraki numarası nice olacak bilinmiyor, o ayrı.

Steampunk/macera karışımı bir tat arayanlara, MTV Türkiye'de bir ara gösterilmiş olan Last Exile'ı tavsiye edebilirim. Yalnız dikkatli olun, bölüm ardına bölüm şeklinde kendini rahatça izletiyorsa da sanki izleyiciyi belirli bir mesafede tutan bir eser. Konuyu geçmek istiyorum ama geçemiyorum çünkü evrenin detaylı bir tanımını yapmak için bütün animeyi anlatmak lazım... izleyin görün:)

Şu anda da Ghost in the Shell: Stand Alone Complex'e bakacağım. Bir ara başlamıştım, fakat filmdeki ağır havanın yerine mangasındaki politik/polisiye havasını görünce biraz mesafe koymuştum. Innocence ve ilk filmin sorgulamalarının daha genel-geçer halini görmek ve zaman zaman komediye kaçması hiç beklemediğim noktalar oldu. Fakat şu da var, Ghost in the Shell'in mangasında benzer muhabbetler mevcut. Bakalım Stand Alone Complex neye benziyormuş gerçekte...
 
Disney'i severim tabii, ama Marvel'i almaları iyi olmamış bana göre.

Cowboy Bebop'u izlemey çok istiyorum ama elimde o kadar çok anime var ki, hangi birini izleyeyim, şaşırdım.

Anime değil ama geçen Next Avengers adlı çizgi filmi izledim, iyiydi. Avengers çetesindeki kahramanların çocukları iş başındaydı bu sefer. Koçlarıda Iron Man ve Hulk. İzlemenizi tavsiye ederim.
 
Arkadaşlar Ghost in the Shell: Stand Alone Complex'i hiddetle ve şiddetle tavsiye ediyorum. Oshii'nin filminden çok Shirow'un mangasına yaklaşmış olan stili ile ilk başta filmin hayranı olan bendenizi birazcık kendinden soğuttuysa da, zaman ilerledikçe ilginçleşmeye başlayıp birden abarıvermesiyle değen bir eser olmuş. Ufak ufak, düşündüren ama ağır felsefeye girmeyen birkaç bölümle başlayıp birden sosyo-felsefi tartışmaya dönüveriyor. Çok da konusuna girmek istemiyorum, dolayısıyla olayın ''stand alone complex'' vakasıyla bir ilgisi var diyip izleyin diyorum.
 
6 Japon Edebiyat Klasiği Animeye Uyarlanıyor !!!

Daha önce Takeshi Obata'nın da içinde bulunduğu duyurulan bir projenin, Madhouse animasyon stüdyosu ve Japon NHK kanalı işbirliğiyle altı Japon edebiyatı klasiğinin "Aoi Bungaku" (Blue Literature) adıyla anime serisine uyarlanması olduğu duyuruldu.

Seri 10 Ekim'de başlıyor. Uyarlanacak olan romanlar şu şekilde:

No Longer Human (Ningen Shikkaku)
Yazar: Osamu Dazai
Orijinal illüstrasyonlar: Takeshi Obata (Death Note)
Yönetmen: Morio Asaka (Chobits, NANA)
Senaryo: Satoshi Suzuki
Karakter tasarımları: Masanori Shino
Seslendirme: Masato Sakai, Wataru Takagi, Romi Paku, Aya Hisakawa, Mamiko Noto, Atsuko Tanaka

"In the Forest, Under Cherries in Full Bloom" ("Sakura no Mori no Mankai no Shita")
Yazar: Ango Sakaguchi
Orijinal illüstrasyonlar: Tite Kubo (Bleach)
Yönetmen: Tetsuro Araki (Black Lagoon)
Senaryo: Ken Iizuka
Karakter tasarımları: Kunio Katsuki

Kokoro
Yazar: Soseki Natsume
Orijinal illüstrasyonlar: Takeshi Obata
Yönetmen ve karakter tasarımları: Shigeyuki Miya
Senaryo: Mika Abe

Run, Melos! (Hashire Melos!)
Yazar: Osamu Dazai
Orijinal illüstrasyonlar: Takeshi Konomi (The Prince of Tennis)
Yönetmen: Ryosuke Nakamura
Senaryo: Sumino Kawashima
Karakter tasarımları: Mieko Hosoi

"The Spider's Thread" ("Kumo no Ito")
Yazar: Ryunosuke Akutagawa
Orijinal illüstrasyonlar: Tite Kubo
Yönetmen: Atsuko Ishizuka
Senaryo: Yuuji Kobayashi, Atsuko Ishizuka
Karakter tasarımları: Yoshinori Kanemori

Hell Screen (Jigoku Hen)
Yazar: Ryunosuke Akutagawa
Orijinal illüstrasyonlar: Tite Kubo
Yönetmen: Atsuko Ishizuka
Senaryo: Yuuji Kobayashi, Atsuko Ishizuka
Karakter tasarımları: Yoshinori Kanemori

Kaynak: Anime.gen.tr

..........
Bu arada Maxi Tv anime gösteriyor hergün.

Gungrave, Samurai Champloo falan var. 2 anime daha var ama isimleri aklımda değil. Bu ismini yazdğımın 2 anime ve aklıma gelmeyen 2 anime daha hergün 23:30, 00:30 arası gösteriliyor. Bir göz atın derim. Zira Gungrave ve Samurai Champloo güzel animeler. Gerçi Samurai Champloo bitmek üzere.
 
Şimdi, bunu daha önce iki kere yazdım, fakat bitirip hazmettikten sonra tekrar etmekte yarar gördüğüm için tekrarlıyorum. Ghost in the Shell: Stand Alone Complex, iki sezonu ile de, mükemmel bir anime.

İlk sezon, 'stand alone' ve 'complex' kategorisinde bölümlerden oluşuyor; tekil bölümler bölüm içinde bir hikayeyi bitiriyor, 'complex' bölümleri ise ''Gülen Adam'' ismi verilmiş bir süper-hacker vakası ile bağlantılı. İyi, fena değil ama çok da aşmış değil aslında diye düşünmeye başladığınız anda ise birden tokadı yapıştırıp afallatıyor. Favori bölüm: Tachikoma adı verilen ''think tank''lerin (normalde beyin fırtınası için organize edilen toplantı; anime içinde yapay zekaya sahip tanklar) varoluşlarını sorguladıkları ve çocuksu olarak başlayıp abarttıkları bölüm.

İkinci sezon biraz daha karmaşık. ''Individual Eleven'' isimli, 15 Mart Vakası ile bağlantılı bir terörist grubu ve aynı isme sahip bir politiko-felsefi tezin çevresinde dönüyor. Bu sever ''Individual'' (bireysel), ''Dividual'' (bölücü) ve ''Dual'' (çifte) bölüm türleri var: ilki, kendi içinde bölüm. İkincisi, Individual Eleven grubu ile ilgili, üçüncüsü ise hem kendi içinde hem de Individual Eleven ile ilgili.

Tek muhtemel sorun: ikinci sezonun pek çok ince noktasını ve genel olarak olayların sebeplerini tam algılayabilmek için orta karar siyaset bilgisi ve devlet/toplum ilişkileri konulu soyut-düşünsel pek çok tez hakkında bilgi sahibi olmak gerekiyor; bütün bunların yanında da ''stand alone complex'' sosyo-psikolojik vakasını da hazmetmek gerekli. Ukalaca geldiğinin farkındayım, fakat, misal, ana karakterlerden birinin motivasyonunu açıkladığı sahnede ucundan kıyısından Marxist ve Neo-Marxist söylemlerin kavramsal birtakım kategorilerini (taban ve süperyapının birbirleriyle ve kendi içlerinde ilişkileri gibi) bilmeden bir şey anlamak mümkün değil. Alacağın olsun Production I.G.!

Şu sıralar sanırım bir Speedgrapher'a bakacağım... bir süredir aklımda, bakalım ne menem bir şey çıkacak: saplantılarla ilgili bir anime...
 
Geri
Üst