dimarzio bağlantı şeması yardım!

J

johnkerrylonger

rg-420 gitarım var arkadaşlar 5 yollu switci ve bir ton bir volume potansı var bağlantıları bir türlü yapamadım bana yardım edebilecek arkadaşları bekliyorum teşekkürler
 
Aşağıdaki şemayı uygulayarak bağlarsan sorun çözülecektir.

DiM_8poleRev2.jpg
 
Bu da RG420'nin stok manyetikleri ile şeması.

Dikkat edersen Dimarzio şeması ile aynı manyetik (ton) kombinasyonlarını veriyor. Aslında kablo sayıları karmaşa yaratmasa direkt olarak iki şema birbirinin aynısı.

1. pozisyon: Köprü humbucker
2. pozisyon: Köprü single + Sap single
3. pozisyon: Köprü humbucker + Sap humbucker
4. pozisyon: Sap humbucker (paralel modda)
5. pozisyon: Sap humbucker (seri modda)

2327rg420wiring.JPG
 
Rica ederim. Takıldığın bir nokta olursa yardımcı olmaya çalışırım. Şema okumakta zorlanırsan aşağıda daha görsel birşey yaptım. Dikkatli bir şekilde sıra ile tek tek ilerlersen kolayca yaparsın sanıyorum.

Kablo renklerini Dimarzio manyetiklere göre yaptım.
Beyaz gösteremediğim için beyazı gri ile, çıplak kabloyu da kahverengi ile gösterdim. Önce çıplak kablolar ile yeşil kabloları birbirine bağlayıp hepsini tek noktada potansın arkasına toprak olarak lehimle. Köprü manyetiğinin beyaz ile siyahını da birleştirip switch'te soldan 5. bacağa lehimle. Aradan onlar çıkınca iş kolaylıyor, geriye tek tek diğer renkleri switch üzerine lehimlemek kalıyor. Soldan 2. ve 7. bacakları da birbirine bağlamayı unutma.

İyi topraklama için iki potansın arkalarını da bir kablo ile birleştir. Oradan yine uzun bir kablo alıp tremolo claw üzerine lehimle, tremoloyu ve gitarın tellerini de topraklamış olacaksın. Muhtemelen bunları zaten yapıyorsundur ancak diğer arkadaşlara da yardımcı olması açısından biraz detaylı açıkladım.

Umarım faydalı olur. Kolay gelsin.

1431HH5way.JPG
 
hocam aynı şekilde yaptım fakat switch i neck pozisyonuna aldığımda neck ile birlikte köprü manyetiğide çalışıyor
 
Geri
Üst