Warmoth'dan Ürün Getirtmek Hakkında

Cevap için çok teşekkürler sevgili anatolia9999. Bunu duyduğuma çok sevindim. Eğer Warmoth kargo bedelini faturaya yazmıyorsa, bu tam işime gelir. Direkt 200-USD lik olan gold renk olanı alabilirim bu durumda. Cevap için çok teşekkürler, çok faydalı oldu.
 
Bu arada Warmoth tan 200-USD lik olan Gold renk Floyd Rose original siparişini az önce verdim. Hayırlısı bakalım kazasız belasız gelmesini bekleyeceğiz artık. :)
 
sacthres demiş ki:
Bu arada Warmoth tan 200-USD lik olan Gold renk Floyd Rose original siparişini az önce verdim. Hayırlısı bakalım kazasız belasız gelmesini bekleyeceğiz artık. :)


Hiçbir sorun çıkmaz 2 tane birden aldım, sitedeki kargo parasıda düştü, 30lira artı masrafı çıktı.

Yanlız özel kargo değilde normal kargo seçtiysen ptt kargo posta gibi apartmana bırakır gider kargonu , onu takip etmek lazım!
 
Harika, bunu duyduğuma çok sevindim. Evet normal USPS seçtiğim için, dediğiniz gibi maalesef öyle bir risk var. Önceden ufak bir iki alışverişimde, kapıma bırakıp gitmişti postacı. :) Ama artık bunda dikkatli olmaya çalışacağım. Cevap için de teşekkürler.
 
kapınıza bıraktıkları ürünü alın, sonra ptt ye gidin benim postam gelmedi deyin, size kapıda teslimat kağıdını imzalatmaları gerekmiyor mu ? Ben almadım kapımda yok vs. üşenmeyin uğraştırın derim.
 
Başlığa referans olması açısından ben de teslimat bilgilendirmemi yapayım :

Warmoth tan aldığım Orjinal Floyd Rose kargom, bugün itibarıyla elime ulaştı. Siparişi 04.01.2011 de verdim. 05.01.2011 de Warmoth ürünü kargoya verdi. 19.05.2011 de, yani bugün elime ulaştı. Postacı kapıma kadar getirip elden teslim etti. Warmoth taki kargo seçeneklerinden, USPS Airmail'i seçmiştim. (Gelen kargo üzerinde postanın tam adı olarak : USPS First-Class International yazıyor.) Bu kargo şeklinde tracking no olmadığı için, online kargo takibi yapılamıyor. Yani siparişi verip gözünüzü karartıp bekliyorsunuz. :) (Ama ona göre de oldukça düşük bir kargo bedeli ödüyorsunuz sonuçta)

Paketlemeye gelirsek; Floyd Rose orginal kutusunda değilde, bir poşete konmuş şekilde geldi. Ancak Paketleme gayet düzgündü. Sonuçta yaklaşık 14 günlük bir sürede geldi. Bu da muhtemelen Ankara'ya gelmesi ve Ocak ayının, yılbaşı sonrasına denk gelen ay olması sebebiyle olmuş olmalı. Sonuçta rahat güzel bir alışveriş oldu.
 
Hayırlı olsun.. :) Bende daha dün guitarpartsresource.com'dan 190$'lık sipariş verdim. Yalnız kargo ücretleri çok yüksek 35$ tuttu. Birazda mecburi bu siteden alışveriş yaptım Çünkü çeşitler çok fazla aradığından fazlasını buluyorsun burda. Umarım sorun çıkmaz beklemedeyim :)

Bu arada Floydrose Taiwan yapımı mı?
 
Çok sağolasın, valla köprü geldi de stres bitti nihayet. :) Sana da hayırlı olsun, umarım sorunsuzca gelir kargon. Bu arada, benim kargonun kutusunun dışına yapıştırılan kağıtta, ürün bedeli 200-USD yazıyordu yani kargo dahil edilmemiş. Ama içinden çıkan faturada, kargo bedelini de ekleyip 223-USD lik fatura koymuşlar. Sana da aynısı mı olmuştu, yoksa sende faturada da kargo hariç miydi?

Edit : Sorunu görmemişim pardon : Floyd Rose Alman yapımı, orjinal Floyd Rose.
 
Gerçekten çok iyi fiyata almışsın hemde orjinal alman.. güle güle kullan...

Aynı şekilde faturada birlikte yazıyor fakat bu önemsiz önemli olan kutu üzerindeki içerikde ne yazdığı :) herifler gümrükde ona bakıyor çünkü

Stewmac, Warmoth derken guitarpartsresource nasıl olcak çok merak ediyorum Dün siparişimi vermiştim bugun yola çıkmış hadi hayırlısı :)
 
Ben de kilitli burgu sipariş etmeyi düşünüyorum. Senin alışveriş deneyimlerin ve bu başlık çok işe yarıyor. Warmoth alışverişinde kargo fiyata dahil olmuyor demeseydin, az daha gidip içime sinmeyen 175-USD ye krom rengi alacaktım. Sayende istediğim rengi almaya cesaret ettim. Umarım bu alışverişinde sorunsuzca gelir. :)
 
@anatolia9999; gerçekten çok güzel bi paylaşım. Seni haddim olmayarak takdir ve tebrik ediyorum. Çoğu insan senin gibi deniyor, sorun çıkmayıncada "usa dan parça getirilir" yazıp komisyon alıyor. Bu paylaşımın gerçekten takdire şayan. Herkes adına tekrar ben TEŞEKKÜR ediyorum.
 
Ben de teşekkür ederim. Floyd rose um dün kendini imha etmeye karar verdi ufak ufak sabotelerle değiştirmem için yalvarıyor. Benim de oldukça işime yaradı verdiğin bilgiler :D
 
Kredi kartı olan herkes rahatlıkla yurtdışından ürün getirtebilir, boşyere fahiş fiyatlarla başkalarına para vermeyin tabi. Olmadı, EFT ile de birçok yabancı firma mal gönderiyor. Payapal olalı beri hayat kolay o konuda. Bir kredi kartı yeter.
 
Rica ederim arkadaşlar Asıl ben teşekkür ederim o güzel yorumlarınız için. Aslında Atalayında söylediği gibi herkes rahatlıkla yurtdışından ürün getirebilir. Bende zamanında çok korkuyordum. Yurt dışından ürün getirip satan arkadaşlara danıştığımda ise çok ayrıntı vermiyorlardı. Gözümü karartıp yanarsa yanar diyip girdim bu işe neticesinde oldukça kolay olduğunu gördüm yani gözde büyütecek pek bişey yok... Mesela İstanbul tünelde en basit markasız gold burgular bile 70-100 TL civarında satılıyor. En azından bu fiyata kargo dahil tanınmış marka burgulara sahip olabiliyorsunuz ve daha bir çok ürün için geçerli bu durum. Alışveriş sepetinizi ne kadar çok doldurursanız o kadar kârlı olursunuz. Tabi limiti aşmamaya dikkat!
 
anatolia9999 demiş ki:
Yurt dışından ürün getirip satan arkadaşlara danıştığımda ise çok ayrıntı vermiyorlardı.

Tam bahsettiğim şey buydu. Çoğu kişinin yaptığı olay şu; Mesela siz yanarsa yansın diyip siparişi verdiniz ve ürün geldi. Baktınız bi sorun yok. Hemen ilan veriyorsunuz Turkrock a;

"%10 komisyonla gitar parçası getirilir"

içerikte; "arkadaşlar sürekli yurt dışına gidip geliyorum. çantama çok bişey koyamayacağım için büyük şeyler getiremeyeceğim (gitar amfi gibi)"

Siz bunu yapmayıp tecrübenizi ve bilginizi paylaşmayı tercih ettiniz. Bu durumdada bize taktir etmek düşer.

Ben daha önce ebay den ürünler satın alıyordum paypal hesabı ile. Tabi fiyatı 100 tl yi anca bulan türde ürünler. Ama diğer sitelerden açıkcası pek cesaret edemiyordum. Onların gümrüğe takılma ihtimalleri olabileceğini düşünüyordum. Sonuçta ebay de satıcılar negatif feedback almamak için ürünü sana hediye paketi diye bile yolluyorlar. Her şekilde alıyorsun yani. Ama diğer sitelerden bukadar rahatlıkta alışveriş tecrübesini paylaşmanız gerçekten çok güzel oldu. Tekrar teşekkür ederim
 
Teşekkür ederim tekrar :) Bu şekilde bilgi payaşımı yaparak çokca insan istediği ürünü getirtmekde biraz daha cesaretli davranabilir. En azından tünelde müşteriye saygıdan habersiz, ilgisiz, ukala ve çok bilmiş çalışanları olan bir çok rezil müzik mağazalarından alışveriş yapıp parasıyla rezil olan başta ben çok insan vardır en azından karşılaşanda birçok insan vardır. Bu şekilde bilgi paylaşımı olursa bir çok kişide verdiği paranın hakkını alır.
 
Arkadaşlar guitarpartsresource.com sitesinden 18.01.2011 tarihinde geçtiğim sipariş 19.01.2011 tarihinde yola çıktı 26.01.2011 tarihinde yani bugün elime geçti. Bu siteye ödemeyi paypal ile yapıyorsunuz. Toplamda 190$ olan ürünlerimin, mailde hediye (Gift) olarak ve fatura toplamı 99$ olarak gösterilmesini bu sitedende rica etmiştim gift değilde açıklama kısmınına onarım için parçalar (parts for repair) şeklinde yazmışlar ve fatura toplamını 99$ olarak göstermişler :) Bilseydim daha çok ürün sipariş ederdim :) Nedense bütün yaptığım siparişler erken elime geçti. Yalnız kargo tutarının çok tutmasının sebebi de siparişlerimin 3 katı 38X30cm büyüklüğünde kutuya koymalarından kaynaklanıyor.

Netice olarak paketlemesi fena değil. Ürün sorunsuz bir şekilde elime ulaştı. Bana göre en iyi paketlemeyi Warmoth yapıyor ve genel olarak stewmac.com ve guitarpartsresource.com'dan daha uygun fiyatlı ürünlere sahip.
 
warmoth'tan alışveriş yapan arkadaşlar; güzel bir body topladım hayallerim doğrultusunda.. 850 $ civari bir fiyat tuttu.. 250 $da sap tuttu diyelim.. bunları ödemede bir sıkıntı yok ancak, şu gümrük girişi esnasında yaşanılacak maceraları ve girip te açılmayacak olan şemsiyenin bedelini yaklaşık olarak tahmin edebilir misiniz ? yapılacak şeyler, alınacak önlemler nelerdir ?
 
Geri
Üst