Warmoth'dan Ürün Getirtmek Hakkında

Sevgili bluecaster, Warmoth gönderdiği ürünü invoiceda asla düşük fiyatlı göstermeyecektir(artık düşük bedel olsa bile bu daha pahalıdır deyip sorun çıkartıyorlar), hangi şirketle gönderiyorlar bilmiyorum ancak USPS ile göndermiyorlarsa kesinlikle alışveriş yapma. Gümrükte toplam tutarın yaklaşık %20-25'i kadar şemsiye bedeli ödersin. Alınabilecek tek önlem ürünü USPS ile göndertip başka ek masraflardan kurtulmak gibi görünüyor. Şansın varsa Amerika'daki biri vasıtasıyla getirtmeni öneririm.
 
Amerika'da yaşayan bir arkadaşım üzerinden aldım ben, hiç masraf çıkmadan eve kadar geldi. Yapabiliyorsan öyle yap. Bu arada gövde ve sapı beraber kargolatmak istediğinde hacim anormal büyüdüğü için çok fazla fiyat çıkarmışlardı, ayrı ayrı kargolattık.

Bu arada 850$ ne yaptın yahu gövdeye? LP desem o zaman 250$'a dünyanın en düz sapı olur üzerinde, Koa Strat falan mı yaptırıyorsun?
 
solak olduğum için her zaman problem çektim gitar konusunda.. gözüm döndü sonsuz alternatif i görünce, zevklerim doğrultusunda şöyle bir şey çıktı. evet bu arada bridge fena sırıttı ama sanırım seçenekler arasında beyaz bridge yok, ya da ben göremedim.. floyd rose ve manyetik seçimlerim de fiyatın şişmesine etken oldu ama fedaa :) teşekkür ederim dostum.
Ekran Alıntısı.JPG
 
Sevgili bluecaster, Warmoth gönderdiği ürünü invoiceda asla düşük fiyatlı göstermeyecektir(artık düşük bedel olsa bile bu daha pahalıdır deyip sorun çıkartıyorlar), hangi şirketle gönderiyorlar bilmiyorum ancak USPS ile göndermiyorlarsa kesinlikle alışveriş yapma. Gümrükte toplam tutarın yaklaşık %20-25'i kadar şemsiye bedeli ödersin. Alınabilecek tek önlem ürünü USPS ile göndertip başka ek masraflardan kurtulmak gibi görünüyor. Şansın varsa Amerika'daki biri vasıtasıyla getirtmeni öneririm.
teşekkür ederim. en akıl karı durum bir eş dost ile getirtmek sanırım.
 
ustteki soruma bir ek yapayim. melez bir sap yaptirabiliyor muyuz Warmoth'da? Ornek olarak sap les paul ama kafa strat olacak sekilde?
 
Bu arada kafanda LP yaptırmak varsa Warmoth'u direk boşver. Warmoth'da en pahalı şeyler:

1) Finish
2) Carved Top Body
3) Neck Binding
4) Inlay

Düz Strat(Tele, Superstrat falan da olur) türevlerinde takılmazsan saçma fiyatlara çıkacaktır.
 
Valla gloss boyanın daha pahalı olması gerekirken bu şekilde boyaya 200 dolar, doğal bindinge 100 dolar diyor, çıldırmış olmalılar.

Bc1UL.jpg
 
Ya benim aslinda senelerdir kafamda olan sey Telecaster (veya belki benzeri Axis) govdeye gibson-vari ince bir sap yerlestirmek. Yani kasa fender sap gibson gibi. Ama headstock gene strat olacak, 3+3'leri sevmiyorum.
Cok fazla melez yani direk custom+custom bir gitara donuyor is. Dolayisiyla cikacak meblagdan korkuyorum.


*su semalari nasil cikariyorsunuz, bulamadim bir turlu. uye mi olmak gerekiyor?
 
Warmoth kesinlike çok pahalı. Sitesini simulatör olarak kullanıyorum, bir tek o açıdan faydalı :D
 
warmoth un verdiği fiyatlarla çok rahat başka markaların custom shop ürünleri alınabiliyor.Adam gibi bir gitar gümrüksüz 1250-1600 dolar arası çıkar tahminim.Denedim denedim binding koydum çıkardım birdseye yaptım normal maple yaptım vs vs fiyat bu aralıklarda.Daha gümrük olacak shippping olacak pefff.. 2. eli de çok zor elden çıkıyor Türkiye de millet markaya taptığı için... en iyi aldığın fiyattan satabilirsin ki o fiyat bile ciddi rakamlar içeriyor(Tr şartlarında ortalama toplam maliyeti 1500-2000 dolar verecek bir insan bunları düşünmeli bence)


İyi düşünün derim. 1. elinizden çıkması zor olacak 2. beğenmeme ihtimaliniz var sap profili vs daha önceden kullandınız warmoth sap?

Warmoth stratı vardı galiba gitarpedal den dr. barlo nun onla irtibata geçin warmoth alanlardan fikir edinin sap profili ağaç kalitesi işçilik vs açısından.

Bu arada gümrük feci sorunlu herkesten kredi kartı ekstresi paypal çıktısı istiyorlar çok çok sıkmışlar işi inanmamıştım ama kendim gördüm.Fiyatını düşük gösterip 75 euro altı yapıp gitar gövdeyi sap vs getirmek hayal gibi gümrüksüz limitinde ürünlere feci takıyorlar hele ki boyutları sap ve gövde için olan paketlerde.Zaten warmoth üstüne ürünün fiyatını düşük yazmıyor ki bu da eşek yükü ile gümrük vergisi demek.Oha 1200 dolara gitar yaptır(o da taban fiyat..) üstüne %20 gümrük bir o kadar da kargo...

Olumlu olmak isterdim ama durum bu.Haa yabancı forum sitelerinden warmoth fışkırıyor ona bir şey demem.Adamlarda bizimki gibi gümrük sorunu yok fenderi dir gibson u dur adamlar yalamış yutmuş kendine göre custom shop a yönelmişler.Kendi fiyatını hak eder diyorum demesine de warmoth un 1200 dolarlık gitarı buraya en az 1600 dolara gelecek ki gümrükte kırılma dökülme vs riski var.Size insurance-14/30 günlük geri dönüş garantisi verecekler de bunların hepsi uluslararası gönderim için hayalden öteye geçemiyor zaten verdikleri süre gitarı hasarlı bulup geri gönderdim diyesiye doluyor.(Geri dönüş kargosu da size aittir muhtemelen)Risk yani insanlar bu yüzden komisyonculara para bayalıyor malesef...
 
Custom gitar satılmaz ki, zaten bluecaster solak, aldığı çoğu gitarı elden çıkartması çok zor bu yüzden. Bu şekilde bir gitar yaptırmak istemesinin nedeni de sanıyorum ki solak olması, ancak Warmoth resmen kazık, gümrük kargo vb. eklenince 3000 lira civarına geliyor.
 
herşeyi göze alıp karar verdiyseniz daha önceden warmoth vs filan kullandıysanız aşık olduysanız illa sarışın renkli gözlü 1 80 Rus hatun isterim dersen USPS öneririm.Boyut 42 inchi geçmeyecek bu arada yoksa 250-400 dolara express(USPS) vs var 2-3 günde geliyor ama cepinizi sömürüyor :) ayrı ayrı göndersinler sap ayrı gövde ayrı.Böylece limite takılmaz.
 
Warmoth işçilik olarak çok çok iyi, fiyatı da ona göre. Hazır gövde ve saplar çok uygun fiyata, ancak TR ye vergi ve kargo girince ağlatıyor. Binding yapmak çok zor iştir, inlay de öyle. Fiyat ta ona göre tabi. Ben de aylardır hazır gövdeerden bakıyorum, bir iki çok güzeli var ama yine de custom yapınca tam istediğim gövde çok pahalıya çıkıyor. Bazı konularda gitar firmalarının bazı imalat boyut kesim ile ilgili hakları dolayısıyla bazı tip kasa ve sapları yapmıyorlar: mesela conversion olan 24 fret ve bindingli bir sap yapmıyorlar. Headstoka yazı ve logo yapmıyorlar. Gövdeye ekstradan cila öncesi logo, arma, yazı koymuyorlar. Biraz ikna ve tanışma sonrasında belki şansınız çok ufak konularda ekstra ücrete tabi yaptırabiliyorsunuz: mesela Joe Satriani'nin gitar jak girişi gibi farklı noktaya delik açtırmak gibi. O da şansınız varsa oluyor, yoksa delmeden kapalı gönderiyorlar sen uğraşacaksın artık...

Warmoth tam istediğim gibi sap ve gövde yapsa bir kereye mahsus yaptıracağım, bir de headstoka logo ve yazı yazdırabilseydim değmesin yağlıboya...
 
Geri
Üst