elektronik davullarla ilgili birkac soru(n)

A

atlock

merhaba!
oncelikle bu saygın forum ortamini yapanlara ve yasatanlara tesekkurker.

bolca surfledigim halde nette ve bolca dolastigim halde istanbul'da istedigim sorulara cevap bulamadim.

1)farkli firmalarin e-davullari birbirine nasil baglanir (mesela yamaha rolanda)?eger baglanirsa ne tur sorunlar ortaya cikabilir?direkt modul bazinda efektif bir baglanma olur mu?

2)eger modul meselesi dusunulmezse bir mixer veyahut benim bilmedigim midi dunyasindan nasil bir ekipman uygun olur?

3)faz-2 bu birlesimi pc'ye baglamak olacagindan ne tur software ve hardware kullanilmalidir?

4)e-davullarda midi kullanimi ile ilgili onerebileceginiz kitap ve siteler var mi (aslinda temel midi konsepti desem yanlis olmaz)?
Atlock
 
Bulduğun forum başlığında aynı konu tartışılıyor ve gördüğüm kadarı ile güzel çözümler var, işin açıkçası tamamını okumaya vaktim yok o yüzden oturup çeviremeyeceğim, o yüzden ya İngilizceni geliştir veya birine tercüme ettir.

Ama ne yaparsan yap MIDI temellerini bilmen lazım, zira bu cihazları birbirleri ile konuşturabilmenin yolu MIDI'den geçer. Ya da kontrol ünitelerini ayrı olarak tutacaksın, ses çıkışlarını bir sub-mikser kullanarak stereo'ya indirgeyeceksin. bu konuda Türkçe kaynak var mı yok mu bilemiyorum, sanırım yine sonunda ben yapacağım da olacak. Bu arada sen şu linke bak, gördüğüm en güzel MIDI temel bilgilerinden biri orada:

http://www.borg.com/~jglatt/tutr/miditutr.htm
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
Link için teşekkür ederim.
Uzun aramalar ve sıkça sormalarla Serhat Durmaz'ın 'Midi'sine ulaştım.
Bakalım midi deryasında suyun üstünde durabilecek miyim, yoksa keyifli kısmı batmak mı? ;)
Elimdeki modül (ve tabii ki e-davul) sayısı daha ikiye çıkmadı,çıktığında her adımı aktaracağım zaten.
Aman Mahcem ingilizceyle derdim yok vandalizmle var,bakın burada ne güzel nidasız ve kavgasız insanlar paylaşıyorlar,yanlış anlaşılma olmasın.
:)
Atlock
 
Sanirim en guzeli PC'ye midi ile girmek. Herhangi bir sequencer (cubase, sonar) ile midi uzerinden davullari kayit edersen sonra PC'den samplelari tetiklemek en avantajli kullanim yolu. Bende Roland Vdrums var, kimi zaman audio'yu monitor olarak kullanip, Midi datayi sonara kayit ediyorum, cunku sonra editlemek ve istedigin davul kitini kullanmak cok daha kolay :)
Sonar'la gelen Vsamplerin ve ddr8'in cok guzel davul sesleri var. Bende sorun gercek davulcu olmamam aslen gitaristim gelecek CD'de artik bir davulcu bulmam lazim ;)
 
pad sensitivity

Merhabalar,

sorum Playmaker'a: Cubase'de davulları kaydederken hangi virtual instrument'i kullanıyorsun? Bir de padlerin sensitivylerini nasıl ayarlıyorsun? Ben de yamaha dtx2 var ve nuendo'da midi kayıt yaptığımda bu sensitivy başıma bela oluyor. velocity'leri hep sabit kaydettiğinden ataklarda özellikle ses çok mekanikleşiyor.

yardımcı olabilirsen sevinirim. teşekkürler...
 
Geri
Üst